ارزیابی پلی‌آمین‌ها بر فعالیت آنتی اکسیدانی، روغن، پروتئین و برخی صفات فیزیولوژیک و بیوشیمیایی کاملینا (Camelina sativa) تحت تنش شوری

اسماعیل قلی نژاد؛ بختیار لله گانی؛ شهریار کاظمی

دوره 25، شماره 4 ، دی 1402، ، صفحه 1063-1081

https://doi.org/10.22059/jci.2023.356685.2797

چکیده
  به منظور بررسی تاثیر اسپرمین، اسپرمیدین و پوترسین بر فعالیت آنتی اکسیدانی، روغن، پروتئین و برخی صفات فیزیولوژیک و بیوشیمیایی کاملینا تحت شرایط تنش شوری، آزمایش گلدانی (هوای آزاد) در دانشگاه پیام نور در اسفندماه سال 1400 به صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی با 12 تیمار و 3 تکرار اجرا گردید. تیمار شوری در سه سطح (صفر، 15، 30 دسی زیمنس ...  بیشتر

تأثیر تنش شوری و محلول پاشی با نانوکودها بر ویژگی های کمی و کیفی علوفه گیاه کینوا

فائزه حیدری؛ جلال جلیلیان؛ اسماعیل قلی نژاد

دوره 25، شماره 3 ، شهریور 1402، ، صفحه 769-785

https://doi.org/10.22059/jci.2022.338348.2672

چکیده
  هدف: با توجه به اهمیت مدیریت تغذیه در شرایط شور و لزوم بررسی جنبه‏های تغذیه‏ای گیاه زراعی جدید کینوا، این پژوهش با هدف بررسی تأثیر سطوح مختلف تنش شوری و نانوکودهای مختلف بر ویژگی­های مورفولوژیک و ویژگی­های کمی و کیفی علوفه کینوا انجام گرفت. روش پژوهش: این پژوهش به‌صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار در سال زراعی ...  بیشتر

اثر آسکوربیک اسید، سالیسیلیک‌اسید و کود میکرو کامل نانو بر عملکرد و اجزای عملکرد دانه کینوا در شرایط تنش کم‌آبی

سیده نسرین حسینی؛ جلال جلیلیان؛ اسماعیل قلی نژاد

دوره 23، شماره 3 ، مهر 1400، ، صفحه 561-549

https://doi.org/10.22059/jci.2021.308905.2441

چکیده
  به ‌منظور بررسی اثر تنش  کم‌آبی و مصرف  تعدیل‌کننده‌های تنش بر عملکرد و اجزای عملکرد دانه کینوا، آزمایشی به­صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی با  شش تکرار به­صورت گلدانی در سال زراعی 1397 در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه اجرا شد. فاکتور اول شامل تنش  کم‌آبی در چهار سطح، تنش در مرحله رشد رویشی، تنش ...  بیشتر

نقش برگ پاشی نانوکودها در تعدیل اثرات منفی تنش شوری در کینوا

فائزه حیدری؛ جلال[ جلیلیان؛ اسماعیل قلی نژاد

دوره 22، شماره 4 ، دی 1399، ، صفحه 587-600

https://doi.org/10.22059/jci.2020.293593.2309

چکیده
  این آزمایش با هدف بررسی تعدیل اثرات منفی تنش شوری با برگ­پاشی کودهای نانو، به‌صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار در سال زراعی 1397 در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه ارومیه به‌صورت گلدانی اجرا شد. فاکتور اول تنش شوری با آب دریاچه ارومیه در سه سطح (صفر، 16 و 32 دسی­زیمنس بر متر) و فاکتور دوم نانوکود در پنج سطح (کلسیم، سیلیسیوم، ...  بیشتر

تأثیر پلیمر سوپر جاذب و کود دامی بر کارآیی مصرف آب ارقام گندم (Triticum aestivum L.) در رژیم های مختلف آبیاری

اسماعیل قلی نژاد؛ علی رضا عیوضی

دوره 21، شماره 3 ، مهر 1398، ، صفحه 275-288

https://doi.org/10.22059/jci.2019.277417.2181

چکیده
  به‌منظور بررسی اثر پلیمر سوپر جاذب و کود دامی بر کارآیی مصرف آب ارقام گندم در شرایط مختلف کم آبی، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار در سال زراعی 97-1396 در مزرعه تحقیقاتی ساعتلوی استان آذربایجان غربی اجرا شد. فاکتور اول آبیاری در دو سطح شرایط مطلوب و تنش خشکی انجام شد و فاکتور دوم شامل سوپرجاذب به میزان ...  بیشتر

اثر قارچ میکوریزا و باکتری رایزوبیوم بر صفات کمی و کیفی سویا در واکنش به تنش خشکی

ناصر صمصامی؛ علی نخزری مقدم؛ علی راحمی کاریزکی؛ اسماعیل قلی نژاد

دوره 21، شماره 1 ، فروردین 1398، ، صفحه 13-26

https://doi.org/10.22059/jci.2019.262185.2066

چکیده
  به‌منظور بررسی تأثیر تنش خشکی و تلقیح با قارچ میکوریزا و باکتری رایزوبیوم بر کمیت و کیفیت سویا، آزمایشی در سال زراعی 1396 در مزرعه تحقیقاتی هنرستان کشاورزی ارومیه به‌صورت اسپلیت پلات فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. تنش خشکی به‌عنوان عامل اصلی در 3 سطح (آبیاری مطلوب، تنش ملایم خشکی و تنش شدید خشکی) و قارچ ...  بیشتر

تأثیر آبیاری تکمیلی و پیش‌تیمار بذر بر عملکرد، اجزای عملکرد دانه و برخی خصوصیات ماشک رقم دیم مراغه

جلال جلیلیان؛ رضا امیرنیا؛ اسماعیل قلی نژاد؛ سحر عباس زاده

دوره 18، شماره 3 ، آذر 1395، ، صفحه 625-637

https://doi.org/10.22059/jci.2016.56625

چکیده
  به منظور بررسی تأثیر آبیاری تکمیلی و پیش تیمار بذر بر عملکرد و برخی خصوصیات کمی و کیفی ماشک رقم دیم مراغه، آزمایشی در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی ارومیه، در سال۱۳۹۰ اجرا شد. در تحقیق حاضر، اثرات دو عامل در قالب کرت­های خرد شده با پایه بلوک­های کامل تصادفی در سه تکرار مورد بررسی قرار گرفت. فاکتور­های مورد مطالعه عبارت بودند ...  بیشتر