مسلم حیدری؛ مهرداد چائی چی
چکیده
هدف: پیشتیمار بذر ساده ترین و در عین حال بهترین روش برای افزایش سرعت جوانه زنی بذرهاست.روش پژوهش: بر این اساس مطالعه ای با هدف تأثیر پیش تیمار بذرهای ارقام مختلف جو (Hordeum vulgare L.) بر شاخصهای مختلف سبزشدن بهصورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در چهار تکرار در گلخانه تحقیقاتی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی ...
بیشتر
هدف: پیشتیمار بذر ساده ترین و در عین حال بهترین روش برای افزایش سرعت جوانه زنی بذرهاست.روش پژوهش: بر این اساس مطالعه ای با هدف تأثیر پیش تیمار بذرهای ارقام مختلف جو (Hordeum vulgare L.) بر شاخصهای مختلف سبزشدن بهصورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در چهار تکرار در گلخانه تحقیقاتی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان در سال 1401 اجرا گردید. تیمارها شامل پیش تیمار بذر با کودهای 1- کود مایع ویژه بذر مال بیوزر، 2- سیفول آمینو زینک، 3- سبزینه، 4- کود بذرمال رویش، 5- اکوبوستر و 6- شاهد (عدم کاربرد کود) بهعنوان فاکتور اول و ارقام مختلف جو آبی (جلگه، بهمن و آذران) و دیم (آبیدر، قافلان و سهند) بهعنوان فاکتور دوم بود.یافتهها: نتایج حاکی از تأثیر معنی دار پیش تیمار بذرها بر شاخص های مورد ارزیابی در مقایسه با تیمار شاهد بود. بیشترین فعالیت آنزیم کاتالاز (Unit/ml 117/0) و پراکسیداز (Unit/ml 08/85) در گیاهچه های حاصل از بذرهای پیش تیمار شده با سیفول آمینوزینک بهدست آمد که بهترتیب 72 و 33 درصد بیشتر از گیاهچه های حاصل از بذرهای شاهد بود. بیشترین شاخص بنیه گیاهچه ها مربوط به پیش تیمار بذرهای با کود سیفول آمینوزینک (55/26) بود که به طور معنی داری بیشتر از بذرهای شاهد (84/22) و سایر پیش تیمارها بهدست آمد. همچنین درصد سبزشدن بذرهای پیش تیمارشده با کود سیفول آمینوزینک بهطور معنی داری (5/3 درصد) بیشتر از تیمار شاهد بود.نتیجهگیری: در بین تیمارها کود بذرمال سیفول آمینوزینک و در بین ارقام نیز رقم آبی آذران بیشترین تأثیرگذرای را در شاخص های مختلف نشان دادند. با توجه به اینکه پیش تیمار بذر روشی آسان و مقرونبهصرفه بوده و درعین سادگی و عدم نیاز به دانش فنی پیچیده، بهآسانی میتواند توسط کشاورزان اجرا گردد. بنابراین این روش جهت بهبود سبزشدن و استقرار گیاهچه، رشد گیاهچه، افزایش کیفیت و قدرت بذرهای جو توصیه میشود.
فاطمه زارعی؛ ملک حسین شهریاری؛ رحیم نیکخواه؛ پرویز بیات؛ علی دیندارلو
چکیده
این پژوهش با هدف مطالعه اثر محلولپاشی کلات و نانوکلات پتاسیم بر صفات رشدی و فیزیولوژیکی گیاه ریحانOcimum) basilicum L.) تحت شرایط کمآبیاری بهصورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار بهصورت گلدانی در گلخانه دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه خلیج فارس بوشهر در سال 1395-1396انجام شد. تنش کمآبیاری در چهار ...
بیشتر
این پژوهش با هدف مطالعه اثر محلولپاشی کلات و نانوکلات پتاسیم بر صفات رشدی و فیزیولوژیکی گیاه ریحانOcimum) basilicum L.) تحت شرایط کمآبیاری بهصورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار بهصورت گلدانی در گلخانه دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه خلیج فارس بوشهر در سال 1395-1396انجام شد. تنش کمآبیاری در چهار سطح ۱۰۰، ۸۰، ۶۰ و ۴۰ درصد رطوبت ظرفیت مزرعه و محلولپاشی کلات و نانوکلات پتاسیم با غلظتهای ۰، ۱، ۳ و ۵ گرم در لیتر اعمال گردید. نتایج نشان داد که تنش کمآبیاری باعث کاهش معنیدار (p
فرزانه خیری؛ طاهر برزگر؛ زهرا قهرمانی؛ ولی ربیعی
چکیده
به منظور بررسی اثر کیتوسان و تیمار آب گرم بر انبارمانی و کیفیت میوه فلفل دلمهای رقم پاکس آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل کیتوسان در چهار سطح 0، 1، 5/1 و 2 درصد وتیمار آب گرم در سه سطح 20، 45 درجه سانتیگراد به مدت 2 دقیقه و دمای 60 درجه سانتیگراد به مدت 20 ثانیه بود که میوهها ...
بیشتر
به منظور بررسی اثر کیتوسان و تیمار آب گرم بر انبارمانی و کیفیت میوه فلفل دلمهای رقم پاکس آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل کیتوسان در چهار سطح 0، 1، 5/1 و 2 درصد وتیمار آب گرم در سه سطح 20، 45 درجه سانتیگراد به مدت 2 دقیقه و دمای 60 درجه سانتیگراد به مدت 20 ثانیه بود که میوهها به مدت 12، 24 و 35 روز در دمای 1±8 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 95 درصد در سردخانه نگهداری شدند. نتایج نشان داد پوشش کیتوسان تأثیر معنیداری بر کیفیت میوه و میزان ویتامین ث داشت. تیمار میوهها با کیتوسان 2 درصد، کاهش مواد جامد محلول، سفتی، کیفیت ظاهری، وزن میوه و ویتامین ث را به طور معنیداری به تأخیر انداخت. تیمار آب گرم تأثیر معنیداری بر کیفیت میوه داشت. غوطهور کردن میوهها در آب گرم 45 درجه سانتیگراد به مدت 2 دقیقه موجب حفظ کیفیت ظاهری، سفتی میوه و میزان اسیدیته شده و فعالیت آنزیم کاتالاز و پراکسیداز را افزایش داد. تیمار آب گرم 60 درجهسانتیگراد به مدت 20 ثانیه موجب خسارت میوه و کاهش کیفیت شد. طبق نتایج حاصل، تیمار کیتوسان 2 درصد و آب گرم 45 درجه سانتیگراد بهترین تأثیر را در حفظ کیفیت داشتند.