تأثیر تنش شوری و محلول پاشی با نانوکودها بر ویژگی های کمی و کیفی علوفه گیاه کینوا

فائزه حیدری؛ جلال جلیلیان؛ اسماعیل قلی نژاد

دوره 25، شماره 3 ، شهریور 1402، ، صفحه 769-785

https://doi.org/10.22059/jci.2022.338348.2672

چکیده
  هدف: با توجه به اهمیت مدیریت تغذیه در شرایط شور و لزوم بررسی جنبه‏های تغذیه‏ای گیاه زراعی جدید کینوا، این پژوهش با هدف بررسی تأثیر سطوح مختلف تنش شوری و نانوکودهای مختلف بر ویژگی­های مورفولوژیک و ویژگی­های کمی و کیفی علوفه کینوا انجام گرفت. روش پژوهش: این پژوهش به‌صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار در سال زراعی ...  بیشتر

تأثیر تاریخ کاشت و تراکم بوته بر ویژگی‌های کمی و کیفی علوفه گوار (لوبیای خوشه‌ای)

محدثه حیدرزاده؛ سید محمدرضا احتشامی؛ محمد ربیعی

دوره 24، شماره 3 ، مهر 1401، ، صفحه 919-931

https://doi.org/10.22059/jci.2021.324335.2557

چکیده
  با وجود پیشرفت صنعت دامپروری در ایران، به تولید گیاهان علوفه­ای متناسب با این پیشرفت توجه نشده است. از این­رو، این مطالعه در سال 1396، با ضرورت تولید خوراک برای تغذیه دام و طیور و با هدف تعیین بهترین تراکم و تاریخ کاشت بر ویژگی‌های کمی و کیفی علوفه گوار، در ایستگاه مؤسسه تحقیقات برنج کشور- رشت واقع در روستای گیل پرده­سر سنگر به اجرا ...  بیشتر

مطالعه کشت مخلوط روی ردیف یولاف و ماشک گل‌خوشه‌ای در اهواز

عادل عموری؛ حبیب اله روشنفکر؛ پیمان حسیبی

دوره 19، شماره 2 ، شهریور 1396، ، صفحه 303-317

https://doi.org/10.22059/jci.2017.60414

چکیده
  به‏منظور بررسی عملکرد و برخی ویژگی­های کیفی علوفه در کشت مخلوط روی ردیف یولاف و ماشک گل‌خوشه‌ای، آزمایشی در قالب طرح بلوک‌های‌ کامل تصادفی با هفت تیمار و سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز در سال زراعی 94-1393 اجرا شد. تیمارهای آزمایش شامل نسبت‌های مختلف کاشت 100:0، 70:30، 60:40، 50:50، 40:60، 30:70 و0:100 به ترتیب ...  بیشتر