مهدی صادقی راویز؛ نیما احمدی؛ ناصر صفایی؛ ایمان رحمانی هنزکی
چکیده
بهمنظور بررسی اثر تیمار بخار متیلجاسمونات بر فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدان و عمر گلجایی گل بریده ژربرا (Gerbera jamesonii) رقم پینک الگانس، آزمایشی بهصورت اسپلیت پلات در زمان بر پایة طرح کاملاً تصادفی با پنج تیمار و سه تکرار در آزمایشگاه فیزیولوژی پس از برداشت دانشکدة کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس در سال 1392 انجام شد. تیمارهای آزمایشی ...
بیشتر
بهمنظور بررسی اثر تیمار بخار متیلجاسمونات بر فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدان و عمر گلجایی گل بریده ژربرا (Gerbera jamesonii) رقم پینک الگانس، آزمایشی بهصورت اسپلیت پلات در زمان بر پایة طرح کاملاً تصادفی با پنج تیمار و سه تکرار در آزمایشگاه فیزیولوژی پس از برداشت دانشکدة کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس در سال 1392 انجام شد. تیمارهای آزمایشی بهصورت تیمار بخار به مدت 24 ساعت و شامل غلظتهای صفر، 1/0، 2/0، 3/0 میکرولیتر بر لیتر متیلجاسمونات به همراه 20 میکرولیتر بر لیتر اتانول و شاهد بود. شاخههای گل پس از برداشت و آمادهسازی اولیه، در محلول نگهدارندة حاوی 200 میلیگرم بر لیتر 8- هیدروکسی کینولین سولفات و ساکارز سه درصد قرار داده شدند و سپس تیمار بخار روی گلها اعمال شد. نتایج این پژوهش نشان داد که غلظتهای مختلف متیلجاسمونات عمر گلجایی گلها را بهطور معناداری افزایش دادند. در مقایسه با شاهد و اتانول، بیشترین عمر گلجایی در گلهای تیمار شده با 2/0 میکرولیتر بر لیتر (67/15 روز) بهدست آمد. غلظتهای مختلف متیلجاسمونات با تفاوت معناداری کمترین میزان پژمردگی گلبرگ را در مقایسه با شاهد و اتانول نشان دادند. تیمارهای متیلجاسمونات بهطور معناداری از فعالیت آنزیمی آنتیاکسیدانی و میزان پروتئین بالاتر و میزان مالون دیآلدئید پایینتری نسبت به شاهد و اتانول برخوردار بودند.
عبدالحسین رضایی نژاد؛ احمد اسماعیلی
چکیده
در این پژوهش، ویژگیهای پس از برداشت هشت رقم رز شاخهبریده (‘والنتاین’، ‘کینگپراید’، ‘پریمادونا’، ‘بلکباکارا’، ‘ویکتوری’، ‘پاپاگایو’، ‘رویالباکارا’ و ‘یلوآیلند’) در پاییز 1387 در اتاقی با دمای 20 درجة سانتیگراد، رطوبت نسبی 50 درصد و شدت نور 10 میکرومول بر مترمربع در ثانیه مطالعه شد. ...
بیشتر
در این پژوهش، ویژگیهای پس از برداشت هشت رقم رز شاخهبریده (‘والنتاین’، ‘کینگپراید’، ‘پریمادونا’، ‘بلکباکارا’، ‘ویکتوری’، ‘پاپاگایو’، ‘رویالباکارا’ و ‘یلوآیلند’) در پاییز 1387 در اتاقی با دمای 20 درجة سانتیگراد، رطوبت نسبی 50 درصد و شدت نور 10 میکرومول بر مترمربع در ثانیه مطالعه شد. نتایج حاکی از تفاوت بسیار معنادار در همة ویژگیهای فیزیومورفولوژیکی اندازهگیریشده بین ارقام مورد مطالعه بود. ‘کینگپراید’ با 7/17 روز بیشترین و ‘پاپاگایو’ با 4/9 روز کمترین عمر گل را نشان داد. بعد از ‘کینگپراید’ ارقام ‘رویالباکارا’، ‘یلوآیلند’ و ‘بلکباکارا’ عمر بالایی داشتند. ‘یلوآیلند’ و ‘کینگپراید’ بیشترین و ‘پاپاگایو’ کمترین قطر دمگل را داشتند. سریعترین کاهش وزن تر در ‘پاپاگایو’ و کمترین کاهش در ‘کینگپراید’ و ‘یلوآیلند’ اتفاق افتاد. همچنین، ‘کینگپراید’ بیشترین جذب آب و ‘پاپاگایو’ بیشترین تعرق را نشان دادند. در ‘ویکتوری’ کمترین جذب آب و تعرق مشاهده شد اما بیشتر گلهای آن بهطور کامل باز نشد. همچنین، ‘کینگپراید’ و ‘پاپاگایو’ به ترتیب دارای بیشترین و کمترین تراکم روزنه بودند. بهطور کلی، ارقامی که دارای قطر گل، قطر دمگل، وزن تر نسبی، مقدار جذب آب و تراکم روزنهای بالاتری بودند، عمر گلجایی بیشتری داشتند. در نهایت، ارقام ‘کینگپراید’، ‘رویالباکارا’ و ‘یلوآیلند’ بهترین ارقام از نظر عمر گلجایی و ویژگیهای پس از برداشت معرفی شد.
راحله عدالتی مرفه؛ مصطفی عرب؛ روحانگیز نادری؛ مجید راحمی
چکیده
زرد شدن برگها مهمترین عامل محدود کنندهی عمر پس از برداشت گلهای آلسترومریا میباشد. بدین منظور جهت جلوگیری از زرد شدن برگها و حفظ خصوصیات کیفی آن، آزمایشی به صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی بر روی گل شاخه بریده آلسترومریا، رقم ’فوجی‘ انجام شد. فاکتورهای آزمایش شامل چهار غلظت اتانول (0،2،4 و 6 درصد) و جیبرلیک اسید ...
بیشتر
زرد شدن برگها مهمترین عامل محدود کنندهی عمر پس از برداشت گلهای آلسترومریا میباشد. بدین منظور جهت جلوگیری از زرد شدن برگها و حفظ خصوصیات کیفی آن، آزمایشی به صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی بر روی گل شاخه بریده آلسترومریا، رقم ’فوجی‘ انجام شد. فاکتورهای آزمایش شامل چهار غلظت اتانول (0،2،4 و 6 درصد) و جیبرلیک اسید (0، 50، 100 و 150 میلیگرم در لیتر) بود که به دو روش تیمار کوتاه مدت و مداوم بر دوام عمر و برخی خصوصیات کیفی پس از برداشت گیاه مورد بررسی قرار گرفتند. ساکارز 4 درصد نیز در تمامی تیمارها به جز شاهد (آب مقطر) وجود داشت. نتایج آزمایش نشان داد که تیمار مداوم نسبت به روش تیمار کوتاه مدت، تأثیر بیشتری بر ماندگاری و حفظ خصوصیات کیفی شاخه گلهای بریده داشت. اتانول 4 درصد موجب افزایش عمر گلها و افزایش میزان جذب محلول شد. افزایش غلظت اسید جیبرلیک در محلول نگهدارنده نیز باعث افزایش عمر گلها و حفظ خصوصیات کیفی گیاه شد، اگرچه تفاوت معنیداری در غلظت 100 و 150 میلیگرم در لیتر اسید جیبرلیک در دوام عمر گلها، میانگین جذب محلول و وزن تر گلها مشاهده نشد. علاوه براین اسید جیبرلیک در روش تیمار کوتاه مدت تأثیر بهتری در حفظ کلروفیل برگها نسبت به روش تیمار مداوم داشت.