نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
1 کارشناسیارشد گروه علوم باغبانی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
2 استادیار گروه علوم باغبانی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
3 دانشیار گروه بیماریشناسی گیاهی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
چکیده
بهمنظور بررسی اثر تیمار بخار متیلجاسمونات بر فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدان و عمر گلجایی گل بریده ژربرا (Gerbera jamesonii) رقم پینک الگانس، آزمایشی بهصورت اسپلیت پلات در زمان بر پایة طرح کاملاً تصادفی با پنج تیمار و سه تکرار در آزمایشگاه فیزیولوژی پس از برداشت دانشکدة کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس در سال 1392 انجام شد. تیمارهای آزمایشی بهصورت تیمار بخار به مدت 24 ساعت و شامل غلظتهای صفر، 1/0، 2/0، 3/0 میکرولیتر بر لیتر متیلجاسمونات به همراه 20 میکرولیتر بر لیتر اتانول و شاهد بود. شاخههای گل پس از برداشت و آمادهسازی اولیه، در محلول نگهدارندة حاوی 200 میلیگرم بر لیتر 8- هیدروکسی کینولین سولفات و ساکارز سه درصد قرار داده شدند و سپس تیمار بخار روی گلها اعمال شد. نتایج این پژوهش نشان داد که غلظتهای مختلف متیلجاسمونات عمر گلجایی گلها را بهطور معناداری افزایش دادند. در مقایسه با شاهد و اتانول، بیشترین عمر گلجایی در گلهای تیمار شده با 2/0 میکرولیتر بر لیتر (67/15 روز) بهدست آمد. غلظتهای مختلف متیلجاسمونات با تفاوت معناداری کمترین میزان پژمردگی گلبرگ را در مقایسه با شاهد و اتانول نشان دادند. تیمارهای متیلجاسمونات بهطور معناداری از فعالیت آنزیمی آنتیاکسیدانی و میزان پروتئین بالاتر و میزان مالون دیآلدئید پایینتری نسبت به شاهد و اتانول برخوردار بودند.
کلیدواژهها
عنوان مقاله [English]
Effect of methyl jasmonate fumigation on physio-biochemical characteristics and postharvest quality of gerbera cut flowers cv. Pink Elegance
نویسندگان [English]
- Mahdi Sadeghi Raviz 1
- Nourollah Ahmadi 2
- Naser Safaie 3
- Iman Rahmani 1
1
2
3
چکیده [English]
The effect of methyl jasmonate (MeJA) vapor treatment on antioxidant enzymes activities and vase life of gerbera cut flower was investigated in this experiment. This research was conducted as a split-plot experiment based on completely randomized design with three replications at the laboratory of the postharvest physiology, College of Agriculture, Tarbiat Modares University in 2013. Gerbera flowers were harvested at early morning from a commercial greenhouse and cut flower stems were put in a preservative solution containing 200 mg/L 8- hydroxyquinoline sulfate and sucrose 3%, exposed to 0, 0.1, 0.2 and 0.3 µlL−1 MeJA with 20 µlL−1 ethanol and control for 24 h. The results showed that MeJA significantly increased vase life and improved postharvest characteristics of cut gerbera flowers. MeJA 0.2 µlL−1 treatment extended the vase life to 15.67 days, compared to the control and ethanol treatments. Minimum of petal wilting symptoms were revealed in samples treated with MeJA. The lowest malondialdehyde and lipid peroxidation rates were also observed in MeJA treatments that they had a significant difference with ethanol and control. MeJA treatments resulted in increasing antioxidant enzymes activity and protein content compared with ethanol or control.
کلیدواژهها [English]
- Malondialdehyde
- Protein
- quality characteristics
- vapor treatment
- vase life
pp. 764-775.