نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
1 کارشناس ارشد، گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه شاهد، تهران- ایران
2 دانشیار، گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکدۀ کشاورزی و مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، دانشگاه شاهد، تهران- ایران
3 استاد، گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکدۀ علوم و مهندسی زراعی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج- ایران
4 دانشجوی دکتری، گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه صنعتی شاهرود، شاهرود- ایران
چکیده
بهمنظور بررسی تأثیر سیستمهای مختلف کوددهی بر کیفیت علوفه و متابولیتهای ثانویۀ علوفهدارو در کشت مخلوط افزایشی یونجه و رازیانه، آزمایشی در سال زراعی 1389-90 بهصورت کرتهای خردشده در قالب طرح پایۀ بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعۀ پژوهشی دانشکدۀ کشاورزی دانشگاه شاهد تهران اجرا شد. کرتهای اصلی دربرگیرندۀ سطوح مختلف کود زیستی و شیمیایی فسفره در چهار سطح شاهد (عدم کوددهی)، کود زیستی (نیتروکسین و فسفات بارور 2)، کود تلفیقی (کود زیستی+ 50 درصد کود شیمیایی)، کود شیمیایی (سوپرفسفات تریپل) و کرتهای فرعی دربرگیرندۀ ترکیبهای کشت خالص یونجه، کشت خالص رازیانه، کشت مخلوط یونجه + 50 درصد رازیانه و کشت مخلوط یونجه + 100 درصد رازیانه بودند. نتایج نشان داد که بیشترین مقدار پروتئین خام از ترکیب یونجه + 50 درصد رازیانه در تیمار شاهد و بیشترین مادۀ خشک قابل هضم از یونجۀ خالص با دریافت کود تلفیقی بهدست آمد. کمترین درصد اسانس از ترکیب یونجه + 50 درصد رازیانه با دریافت کود تلفیقی بهدست آمد.
کلیدواژهها
عنوان مقاله [English]
The Effect of different fertilization systems on nutrititative and qualitative characteristics medicine forage (Case study: alfalfa and fennel
نویسندگان [English]
- Mina Agha Baba Dastjerdi 1
- Majid Amini Dahaghi 2
- Mohammad Reza Chaichi 3
- Zeynab Bosaghzadeh 4
1 Postgraduate M.Sc., Department of Agronomy and Plant Breeding, Faculty of Agriculture, University of Shahed, Tehran - Iran
2 Associate Professor, Department of Agronomy and Plant Breeding, Faculty of Agriculture and Medicinal Plants Research Center, University of Shahed, Tehran - Iran
3 Professor, Department of Agronomy and Plant Breeding, Faculty of Agricultural Science and Engineering, College of Agriculture and Natural Resources, University of Tehran, Karaj – Iran
4 Ph.D. Student, Department of Agronomy and Plant Breeding, Faculty of Agriculture, Shahrood University of Technology, Shahrood - Iran
چکیده [English]
To study the effect of different fertilization systems on forage quality and secondary metabolites of
medicinal forage in additive intercropping of alfalfa and fennel an experiment was conducted as split plot
based on randomized complete block design with three replications at College of Agriculture, Shahed
University in Tehran, 2011. The main plots were allocated to different levels biofertilizer and chemical
fertilizer phosphorus in four levels viz. 1. Control (no fertilizer), 2. Biofertilizer (Nitroxin,
biophospherous fertilizer 2), 3. Integrated fertilizer (bio fertilizers+ 50 percent chemical fertilizer), 4.
Chemical fertilizer (triple super phosphate). The subplots were allocated to different combinations of 1.
Sole alfalfa, 2. Sole fennel, 3. 100 percent alfalfa+ 50 percent fennel, 4. 100 percent alfalfa+ 100 percent
fennel. Results showed that the highest amount of crude protein was obtained in alfalfa+ 50 percent
fennel at control treatment and the highest dry matter digestibility in sole alfalfa at integrated fertilizing
system. The lowest percentage of essential oil was obtained in alfalfa+ 50 percent fennel at integrated
fertilizing system.
کلیدواژهها [English]
- Alfalfa
- Fennel
- forage quality
- intercropping
- secondary metabolites