احمدی، شهلا؛ سفیدکن، فاطمه؛ باباخانلو، پرویز؛ عسگری، فاطمه؛ خادمی، کریم؛ ولیزاده، ناهید و کریمی فر، محمد علی (1388). مقایسه ترکیبهای موجود در اسانس مرزه بختیاری (Satureja bachtiarica Bunge) در مراحل قبل از گلدهی و گلدهی کامل در رویشگاه و مزرعه. فصلنامة علمی-پژوهشی تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 25 (2)، 169-159.
احمدیان، احمد؛ قنبری، احمد؛ سیاه سر، براتعلی؛ حیدری، مصطفی؛ رمرودی، محمود و موسوی نیک، سیدمحسن (1389). اثر بقایای کود شیمیایی، دامی و کمپوست بر عملکرد، اجزای عملکرد، برخی خصوصیات فیزیولوژیک و میزان اسانس بابونه تحت شرایط تنش خشکی. نشریه پژوهشهای زراعی ایران، 8 (4)، 676-668.
پیرزاد، علیرضا؛ حبیبزاده، یعقوب و جلیلیان، جلال (1393). تغییرات عملکرد دانه ماش (Vigna radiate L.) در همزیستی با قارچهای میکوریزا تحت تنش رطوبتی، پژوهش در گیاهان زراعی، 2(2)، 43-33.
جمزاد، زیبا (1388). آویشنها و مرزههای ایران. تهران: انتشارات مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور.
حاتمینیا، پروانه؛ عباسی، نصرت الله و زارع، محمدجواد (1398). افزایش عملکرد کمی و کیفی گندم دوروم تحت تأثیر باکتریهای محرک رشد در شرایط دیم و آبیاری تکمیلی. نشریه زراعت دیم ایران، 8 (2)، 139-121.
حقیر ابراهیمآبادی، آرزو؛ حاتمی، مهرناز؛ کریم زاده اصل، خلیل و قربانپور، منصور (1397). اثر قارچهای میکوریزا و کود زیستی بیوفسفر بر شاخصهای رشد، عملکرد، اجزاء عملکرد و ترکیبات اسانس زیره سبز (Cuminum cyminum L.). فصلنامه گیاهان دارویی، 17 (66)، 90-74.
دباغیان، زهرا؛ پیردشتی، همتاله؛ عباسیان، ارسطو و بهاری ساروی، سیده حدیثه (1394). تأثیر کودهای زیستی تیوباسیلوس، ازتوباکتر، آزوسپیریلوم و گوگرد آلی بر گره زایی و عملکرد سویا (Glycine max L. merr.). نشریه زراعت، (107)، 25-17.
ذاکریان، فاطمه؛ سفیدکن، فاطمه؛ عباس زاده، بهلول و کلاته جاری، سپیده (1399). تأثیر تنش خشکی و قارچهای میکوریزا بر صفات فیزیولوژیک و درصد اسانس مرزه سهندی (Satureja sahendica Bornm.). علوم باغبانی ایران، 51 (1)، 201-189.
سفیدکن، فاطمه؛ عسکری، فاطمه؛ صادقزاده، لیلا و اولیاء، پرویز (1388). بررسی تأثیر اسانس سه گونه مرزه (S. bakhtiarica, S. edmondi and S. mutica) بر سالمونلا پاراتیفی. مجله زیستشناسی ایران، 22(2)، 258-249.
سفیدکن، فاطمه؛ جمزاد، زیبا و برازنده، محمد مهدی (1383). اسانس Satureja bachtiarica Bunge بهعنوان منبعی غنی از کارواکرول، فصلنامه پژوهشی تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 20 (4)، 425-439.
سفیدکن، فاطمه؛ صادقزاده، لیلا؛ تیموری، مریم؛ عسگری فاطمه و احمدی، شهلا (1386). بررسی اثرات ضد میکروبی اسانس دو گونه مرزه (Satureja khuzistanica Jamzad و Satureja bachtiarica) در دو مرحله برداشت. فصلنامه علمی- پژوهشی تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 23 (2)، 182-174.
سلطانی کاظمی، جواد و ابوطالبیان، محمدعلی (1399). افزایش عملکرد و اجزای عملکرد ذرت (Zea mays L.) با کاربرد میکوریزا و پرایمینگ بذر در خاک شور. علوم گیاهان زراعی ایران، 51 (1)، 113-101.
صفائی، لیلی؛ شریفی عاشورآبادی، ابراهیم و افیونی، داوود (1396). بررسی اثر کاربرد کودهای شیمیایی، دامی و تلفیق آنها بر عملکرد ترکیبات فیتوشیمیایی اسانس گیاه دارویی Thymus daenensis Celak.. فصلنامه اکوفیتوشیمی گیاهان دارویی، 5 (17)، 15-1.
طرفی، وفا؛ دانش شهرکی، عبدالرزاق و سعیدی، کرامتالله (1395). اثر باکتریهای محرک رشد گیاه بر صفات مرفولوژیک و میزان اسانس گیاه دارویی بادرشبو (Dracocephalum moldavica L.). تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)، 39 (2)، 70-57.
عبادی، محمدتقی؛ عزیزی، مجید؛ سفیدکن، فاطمه و احمدی، نوراله (1395). بررسی تأثیر کودهای آلی و شیمیایی بر عملکرد برگ، درصد و اجزای اسانس بهلیمو (Lippia citriodora Kunth). نشریه علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، 30 (2)، 302-293.
لامیان، امین؛ نقدی بادی، حسنعلی؛ لادن مقدم، علیرضا و مهرآفرین، علی (1394). تغییرات مورفوفیزیولوژیکی، میزان اسانس و متیل کاویکول ترخون (Artemisia dracunculus) به تلقیح قارچ مایکوریزا (Glomus intraradices) و تنش شوری. فصلنامه گیاهان دارویی، 14 (56)، 77-64.
مظفریان، ولیالله (1375). فرهنگ نامهای گیاهان ایران. تهران: فرهنگ معاصر.
مکیزاده تفتی، مریم؛ چاییچی، محمدرضا؛ نقدی بادی، حسنعلی؛ سلطانی میری، گلناز و سادات اسیلان، کمال (1391). اثر کودهای زیستی بر رشد، عملکرد و ترکیب اسانس گیاه مرزه (Satureja rechingeri Jamzad.)، فصلنامه گیاه و زیستبوم، 8 (31)، 37-27.
یادگاری، مهراب و برزگر، رحیم (1389). تأثیر گوگرد و تیوباسیلوس بر قابلیت جذب عناصر غذایی، رشد رویشی و تولید اسانس در بادرنجبویه (Melissa officinalis L.). داروهای گیاهی، 1 (1)، 40-35.
Adams, R. P. (2017). Identification of essential oil components by gas chromatography/mass spectrometry. 5 online ed. Gruver, TX USA: Texensis Publishing.
Aeschbach, R., Löliger, J., Scott, B. C., Murcia, A., Butler, J., Halliwell, B., & Aruoma, O. I. (1994). Antioxidant actions of thymol, carvacrol, 6-gingerol, zingerone and hydroxytyrosol. Food and Chemical Toxicology, 32(1), 31-36.
Ahmadi, S. H., Sefidkon, F., Babakhanlo, P., Asgari, F., Khademi, K., & Karimifar, M. A. (2009). Comparing essential oil composition of Satureja bachtiarica Bunge before and full flowering stages in field and provenance. Iranian Journal of Medicinal And Aromatic Plants, 25(2), 159-169. (In Persian)
Ahmadian, A., Ghanbari, A., Siahsar B., heidari, M., Ramroudi, M., & Moosavi-Nik, S. M. (2010). Residual effect of chemical and animal fertilizers and compost on yield, yield components, Physiological characteristics and essential oil content of Matricaria chamomilla L. under drought stress conditions. Iranian Journal of Field Crops Research, 8(4), 668-676. (In Persian)
Akbarinia, A., Ghalavand A., Sefidkon F., Rezaie, M. B., & Sharifi, A. (2004). Study on the effect of different rates of chemical fertilizer ,manure and mixure of them on seed yield and main, compositions of essential oil of Ajowan (Trachyspermum copticum). Pajouhesh-Va-Sazandegi, 16(4), 32-41. (In Persian)
Attarzadeh, M., Balouchi, H., Rajaie, M., Dehnavi, M. M. & Salehi, A. (2019). Growth and nutrient content of Echinacea purpurea as affected by the combination of phosphorus with arbuscular mycorrhizal fungus and Pseudomonas florescent bacterium under different irrigation regimes. Journal of Environmental Management, 231, 182-188.
Badran, F. S., & Safwat, M. S. (2004). Response of fennel plants to organic manure and biofertilizers in replacement of chemical fertilization. Egyptian Journal of Agricultural Research, 82(2), 247-256.
Dabaghian, Z.,
Pirdashti, H.,
Abasian, A., &
Bahari Saravi, S. H. (2015). The effect of Biofertilizers, Thiobacillus, Azotobacter, Azospirillum and organic Sulfur on nodulation Process and yield of Soybean (
Glycine max L. Merr.).
Applied Field Crops Research (Pajouhesh & Sazandegi), 28(107), 17-25. (In Persian)
Davies, B. W. (1990). Gas chromatographic retention indices of monoterpenes and sesquiterpenes on methyl silicone and Carbowax 20M phases. Journal of Chromatography, 503, 1-24.
Ebadi, M. T., Azizi, M., Sefidkon, F., & Ahmadi, N. (2016). Effects of Organic and Chemical Fertilizers on Leaf Yield, Essential Oil Content and Composition of Lemon Verbena (Lippia citriodora Kunth).
Journal of Horticultural Science,
30(2), 293-302. (In Persian)
Gupta, M. L., Prasad, A., Ram, M. & kumar, S. (2002). Effect of the vesicular-arbuscular mycorrhizal (VAM) fungus Glomus fasiculatum on the essential oil yield related characters and nutrient acquisition in the crops of different cultivars of menthol mint (Mentha arvensis) under field conditions. Bioresource Technol, 81, 77-79.
Haghir, Ebrahimabadi A.,
Hatami, M.,
Karimzadeh Asl, Kh., &
Ghorbanpour M. (2018). Effect of mycorrhizal fungi and biophosphor fertilizer on growth features, yield and yield components, and essntial oil constituents In
Cuminum cyminum L..
Journal of Medicinal Plants,
17(66), 74-90. (In Persian)
Hataminia, P., Abbasi, N., & Zare, M. J. (2020). Quantity and quality yield of durum wheat under the impact of growth promoting bacteria in rain-fed and supplementary irrigation conditions. Iranian Dryland Agronomy Journal, 8(2), 121-139. (In Persian)
Jamzad, Z. (2009). Thymus and satureja species of Iran. Tehran: Research Institute of Forests And Rangelands. (In Persian)
Lamian, A.,
Naghdi badi, H.,
Ladan moghadam, A., &
Mehrafarin, A. (2015). Changes of morpho-physiological traits, essential oil and methyl chavicol content of tarragon (
Artemisia dracunculus) to mycorrhiza (
Glomus intraradices) inoculation and salinity stress.
Journal of Medicinal Plants,
14(56), 64-77. (In Persian).
Leake, G., Gasper, F., & Santos, R. (2003). Effect of water on the solubility of essential oils in dense CO2. Jornal of Essential oil Research, 15, 172-177.
Makkizadeh Tafti, M., Naghdi badi, H., Chaichi, M., & Soltani miri, G. (2012). Effect of biologic fertilizers on growth, yield and essential oil of Satureja rechingeri Jamzad. Plant and Ecosystem, 8(31), 27-37. (In Persian).
Mozafarian, V. (2013). A Dictionary of Iranian Plant Names. Tehran: Farhang Moaser (In Persian).
Mucciarelli, M., Scannerini, S, Berrtea, C., & Maffei, M. (2003). In vitro and in vivo peppermint (Mentha piperita) growth promotion by nonmycorrhizal fungal colonization. New phytologist, 158, 579-91.
Pirzad, A. R., Habibzadeh Y., & Jalilian J. (2014). Seed yield variations of mungbean (Vigna radiata L.) at mycorrhizal symbiosis under water stress. Research in Field Crops, 2(2), 33-43. (In Persian).
Safaie, L., Sharifi ashoorabadi, E., & Afiuni, D. (2017). The effects of NPK, chemical and manure fertilizers investigation on the phenolic yield and essential oil components in Thymus daenensis L..Eco-Phytochemical Journal of Medicinal Plants, 5(17), 1-15. (In Persian)
Sefidkon, F. (2023). Essential oils of Iranian Satureja species, a valuable source for preparation of natural products. Iran Nature, 7(6), 47-59.
Sefidkon, F., & Jamzad, Z. (2000). Essential oil of Satureja bachtiarica Bunge. Journal of Essential Oil Research, 12, 545-546.
Sefidkon, F., Askari, F., Sadeghzadeh, L., & Olia, P. (2009). Antimicrobial Effects of The Essential Oils of Satureja Mutica, S. Edmondi And S. Bachtiarica Against Salmonella Paratifi A and B. Iranian Journal of Biology, 22(2), 249-258. (In Persian)
Sefidkon, F., Jamzad, Z., & Barazandeh, M. M. (2005). Essential oil of Satureja bachtiarica bunge, a potential source of carvacrol. Iranian Journal of Medicinal and Aromatic Plants, 20(4), 425-439. (In Persian)
Sefidkon, F., Sadeghzadeh, L., Teimouri, M., Asgari, F., & Ahmadi, Sh., (2007). Antimicrobial effects of the essential oils of two Satureja species (S. Khuzistanica Jamzad and S. bachtiarica Bunge) in two harvesting time. Iranian Journal of Medicinal and Aromatic Plants, 23(2), 174-182. (In Persian)
Shibamoto, T. (1987). Retention Indices in Essential Oil Analysis, In: Capillary Gas Chromatography in Essential Oil Analysis. Edits., P. Sandra and C. Bicchi, Huethig, Verlag, New York.
Soltani Kazemi, J., & Aboutalebian, M. A. (2020). Increasing maize (Zea mays L.) yield and yield components by mycorrhiza (Glomus mossea L.) and seed priming under salty soil condition. Iranian Journal of Field Crop Science, 51(1), 101-113. (In Persian)
Suntres, Z. E., Coccimiglio, J., & Alipour, M. (2015). The bioactivity and toxicological actions of carvacrol., 55(3), 304-18.
Tarafi, V., Danesh shahraki, A., & Saeedi, K. L. (2016). Effect of plant growth promoting rhizobacteria on morphological traits and essential oil content of Moldavian dragonhead Dracocephalum moldavica L. Journal of Plant Production, 39(2), 57-70. (In Persian)
White, S. B. (2011). Antibacterial efficacy of phosvitin, carvacrol, or nisin alone or combined against foodborne human enteric pathogens human enteric pathogens. Theses and Dissertations. Iowa State University.
Yadegari, M., &
Barzegar, R. (2010). the effect of Sulphur and Thiobacillus on nutrient absorption, growth and essential oil in Lemon Balm (
Melissa Officinalis L.).
Journal of Herbal Drugs, 1(1), 35-40. (In Persian).
Zakerian, F., Sefidkon, F., Abbaszadeh, B., & Kalate-jari S. (2020). Effect of drought stress and mycorrhizal fungi on physiological traits and essential oil percentage of Satureja sahandica Bornm., Iranian Journal of Horticultural Science, 51(1), 189-201. (In Persian)