مطالعه ویژگی‌های حسی دانه های انار (Punica granatum L.) تحت تأثیر درون پاشی اسانس مرزه بختیاری با کیتوزان

عارفه مزروعی؛ کرامت الله سعیدی؛ زهرا ایزدی؛ عبدالرحمان محمدخانی

دوره 25، شماره 2 ، تیر 1402، ، صفحه 505-520

https://doi.org/10.22059/jci.2022.339074.2682

چکیده
  ازآنجایی‌که محصولات باغبانی برداشت‌شده قابلیت فساد­پذیری بالایی دارند، به‌کارگیری فنون مناسب جهت افزایش ماندگاری به‌منظور استفاده در تمام فصول سال و هم‌چنین صادرات ضروری است. پژوهش حاضر در سال 1400-1399 با هدف بررسی اثرات درون­پاشی اسانس مرزه بختیاری با کیتوزان بر خصوصیات حسی و کیفی دانه انار در قالب طرح کاملاً تصادفی با هشت ...  بیشتر

ارزیابی قابلیت استفاده کاربردی از دو گونه گراس بومی ایران

الهام مصطفائی؛ مصطفی عرب؛ نعمت اله اعتمادی؛ محمودرضا روزبان

دوره 16، شماره 4 ، بهمن 1393، ، صفحه 1027-1036

https://doi.org/10.22059/jci.2015.53599

چکیده
  امروزه، احداث و نگهداری از چمن‌ها به‌دلیل نیاز آبی زیاد آنها، با تردیدهای جدی مواجه شده است. بنابراین، شناسایی گونه‌های بومی و مرتعی مقاوم به خشکی و معرفی آنها به‌عنوان چمن، نه‌تنها در کاهش مصرف آب مؤثر است، بلکه سبب حفظ منابع ژنتیکی کشور نیز می‌شود. در این تحقیق، دو گونۀ ‘علف گندمی’ و ‘بروموس’ به‌عنوان گونه‌های بومی، ...  بیشتر