نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
1 گروه علوم زراعی و اصلاح نباتات، دانشکده فناوری کشاورزی ابوریحان، دانشگاه تهران، تهران، ایران. رایانامه: amin.arjmand@ut.ac.ir
2 نویسنده مسئول، گروه علوم زراعی و اصلاح نباتات، دانشکده فناوری کشاورزی ابوریحان، دانشگاه تهران، تهران، ایران. رایانامه: mebrahimi@ut.ac.ir
3 گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی کرج، دانشگاه تهران، تهران، ایران. رایانامه: mrghanad@ut.ac.ir
4 گروه علوم زراعی و اصلاح نباتات، دانشکده فناوری کشاورزی ابوریحان، دانشگاه تهران، تهران، ایران. رایانامه: na_moradi@ut.ac.ir
چکیده
هدف: گلختمی متعلق به جنس Althaea و خانواده Malvaceae میباشد. این گیاه بومی آسیا، جنوب آفریقا و آمریکا است. این گیاه در سراسر ایران در مراتع طبیعی یافت میشود. هدف از انجام این پژوهش شناسایی بهترین اکوتیپهای گلختمی از نظر صفات فیتوشیمیایی موردمطالعه در این آزمایش و معرفی بهترین اکوتیپها بهمنظور پژوهشهای بیشتر و استفاده بهعنوان والدین تلاقی در پروژههای بهنژادی میباشد.
روش پژوهش: در این پژوهش صفات فیتوشیمیایی در نُه اکوتیپ و سه گونه مختلف بررسی شد. این صفات شامل میزان فلاونوئید کل، محتوی آنتوسیانین کل، میزان فعالیت بازدارندگی آنزیم تیروزیناز و میزان فعالیت بازدارندگی آنزیم کولین استراز بود.
یافتهها: نتایج نشان داد که از نظر میزان فلاونوئید و میزان فعالیت بازدارندگی آنزیم استیلکولیناستراز اکوتیپ کرمانشاه از گونه A. officinalis بهترتیب 47/18 میلیگرم کوئرستین در گرم عصاره و 37/28 (mg/ml مبتنی بر 50IC)، از نظر میزان آنتوسیانین اکوتیپ بوشهر متعلق به گونه A. ficifolia، 45/6 میلیگرم بر گرم عصاره خشک و از نظر میزان فعالیت بازدارندگی آنزیم تیروزیناز اکوتیپ یزد با 25/84 (mg/ml مبتنی بر 50IC)، بالاترین مقادیر را داشتند. پس از محاسبه ضرایب همبستگی پیرسون مشخص شد که بین صفات موردبررسی همبستگی مثبت و معنادار وجود دارد. در مقایسات اورتوگونال نیز اکوتیپهای کرمانشاه، مازندران و اصفهان متعلق به گونه A. officinalis از نظر میزان فلاونوئید و میزان فعالیت بازدارندگی آنزیم کولیناستراز دارای بالاترین مقدار بودند. در تجزیه خوشهای بهروش WARD اکوتیپهای مربوط به هر گونه در گروه مجزا قرار گرفتند.
نتیجهگیری: بنابراین با توجه به تنوع بالا بین گونهها و اکوتیپهای موردمطالعه، بهمنظور اصلاح و گزینش صفات فیتوشیمیایی در گل ختمی از اکوتیپهای بررسیشده در این آزمایش میتوان بهعنوان جمعیت پایه و والدین اولیه تلاقی استفاده کرد.
کلیدواژهها
عنوان مقاله [English]
Evaluation of phytochemical traits in different ecotypes of marshmallow (Althaea spp.)
نویسندگان [English]
- Amin Arjmand 1
- Mohsen Ebrahimi 2
- MohammadReza Bihamta 3
- Narges Moradi 4
1 Department of Agricultural Sciences and Plant Breeding, Aburihan Faculty of Agricultural Technology, University of Tehran, Tehran, Iran. E-mail: amin.arjmand@ut.ac.irTechnology, University of Tehran, Tehran, Iran
2 Corresponding author, Department of Agricultural Sciences and Plant Breeding, Aburihan Faculty of Agricultural Technology, University of Tehran, Tehran, Iran. E-mail: mebrahimi@ut.ac.ir
3 Department of Agriculture and Plant Breeding, Karaj College of Agriculture and Natural Resources, University of Tehran, Tehran, Iran. E-mail: mrghanad@ut.ac.ir
4 Department of Agricultural Sciences and Plant Breeding, Aburihan Faculty of Agricultural Technology, University of Tehran, Tehran, Iran. E-mail: na_moradi@ut.ac.ir
چکیده [English]
Objective: Marshmallow (Althaea spp.) is a plant belonging to the Malvaceae family and is native to Asia, South Africa, and America. It is found in Iranian natural pastures throughout the country. The purpose of this research is to identify the best ecotypes of Golkhtami in terms of phytochemical traits studied in this experiment and to introduce the best ecotypes for further research and to be used as crossbreeding parents in crossbreeding projects.
Methods: In this study which was investigated in nine ecotypes and three different species, phytochemical traits including total flavonoid content, total anthocyanin content, tyrosinase enzyme inhibitory activity, and cholinesterase inhibitory activity were evaluated in different ecotypes of marshmallow.
Results: The results showed that the Kermanshah ecotype of Althaea officinalis had the highest amount of flavonoids (18.47 mg of quercetin per gram of extract) and cholinesterase inhibitory activity (28.37 mg/ml based on IC50), while the Bushehr ecotype of A. ficifolia had the highest amount of anthocyanins (6.45 mg) and the Yazd ecotype of A. officinalis had the highest tyrosinase enzyme inhibitory activity (84.25 mg/ml based on IC50). Pearson's correlation coefficients revealed a positive and significant correlation between the investigated traits. In orthogonal comparisons, the Kermanshah, Mazandaran, and Isfahan ecotypes of A. officinalis had the highest levels of flavonoids and cholinesterase inhibitory activity. Cluster analysis by the WARD method showed that the ecotypes related to one species were placed in one group.
Conclusion: These findings suggest that the studied species and ecotypes have high diversity, which can be useful for improvement and selection of phytochemical traits in marshmallow. The investigated ecotypes can be used as the base population and initial parents of the cross in further experiments.
کلیدواژهها [English]
- Anthocyanin
- Cholinesterase enzyme
- Ecotype
- Marshmallow