• صفحه اصلی
  • مرور
    • شماره جاری
    • بر اساس شماره‌های نشریه
    • بر اساس نویسندگان
    • بر اساس موضوعات
    • نمایه نویسندگان
    • نمایه کلیدواژه ها
  • اطلاعات نشریه
    • درباره نشریه
    • اهداف و چشم انداز
    • اعضای هیات تحریریه
    • همکاران دفتر نشریه
    • اصول اخلاقی انتشار مقاله
    • بانک ها و نمایه نامه ها
    • پیوندهای مفید
    • پرسش‌های متداول
    • فرایند پذیرش مقالات
    • اخبار و اعلانات
  • راهنمای نویسندگان
  • ارسال مقاله
  • داوران
  • تماس با ما
 
  • ورود به سامانه ▼
    • ورود به سامانه
    • ثبت نام در سامانه
  • English
صفحه اصلی فهرست مقالات مشخصات مقاله
  • ذخیره رکوردها
  • |
  • نسخه قابل چاپ
  • |
  • توصیه به دوستان
  • |
  • ارجاع به این مقاله ارجاع به مقاله
    RIS EndNote BibTeX APA MLA Harvard Vancouver
  • |
  • اشتراک گذاری اشتراک گذاری
    CiteULike Mendeley Facebook Google LinkedIn Twitter Telegram
به زراعی کشاورزی
مقالات آماده انتشار
شماره جاری
شماره‌های پیشین نشریه
دوره دوره 19 (1396)
شماره شماره 4
زمستان 1396، صفحه 816-1065
شماره شماره 3
پاییز 1396، صفحه 543-815
شماره شماره 2
تابستان 1396، صفحه 243-542
شماره شماره 1
بهار 1396، صفحه 1-241
دوره دوره 18 (1395)
دوره دوره 17 (1394)
دوره دوره 16 (1393)
دوره دوره 15 (1392)
دوره دوره 14 (1391)
دوره دوره 13 (1390)
دوره دوره 12 (1389)
دوره دوره 11 (1388)
صادقی پور, امید. (1396). تاثیر متیل جاسمونات بر فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان و محتوی عناصر غذایی لوبیا چشم بلبلی تحت تنش شوری. به زراعی کشاورزی, 19(3), 653-669. doi: 10.22059/jci.2017.60470
امید صادقی پور. "تاثیر متیل جاسمونات بر فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان و محتوی عناصر غذایی لوبیا چشم بلبلی تحت تنش شوری". به زراعی کشاورزی, 19, 3, 1396, 653-669. doi: 10.22059/jci.2017.60470
صادقی پور, امید. (1396). 'تاثیر متیل جاسمونات بر فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان و محتوی عناصر غذایی لوبیا چشم بلبلی تحت تنش شوری', به زراعی کشاورزی, 19(3), pp. 653-669. doi: 10.22059/jci.2017.60470
صادقی پور, امید. تاثیر متیل جاسمونات بر فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان و محتوی عناصر غذایی لوبیا چشم بلبلی تحت تنش شوری. به زراعی کشاورزی, 1396; 19(3): 653-669. doi: 10.22059/jci.2017.60470

تاثیر متیل جاسمونات بر فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان و محتوی عناصر غذایی لوبیا چشم بلبلی تحت تنش شوری

مقاله 8، دوره 19، شماره 3، پاییز 1396، صفحه 653-669  XML اصل مقاله (650 K)
نوع مقاله: مقاله پژوهشی
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jci.2017.60470
نویسنده
امید صادقی پور
گروه زراعت، واحد یادگار امام خمینی (ره) شهر ری، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
چکیده
به منظور بررسی نقش متیل جاسمونات در تحمل به تنش شوری در لوبیا چشم بلبلی آزمایشی گلدانی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار در سال 1394 در شهرستان ری انجام شد. تیمارها شامل سه سطح خیساندن بذرها در محلول متیل جاسمونات (صفر، 25 و 50 میکرو مولار) به مدت 20 ساعت و سه سطح شوری آب آبیاری (صفر، 50 و 100 میلی مولار کلرید سدیم) بودند. نتایج نشان داد با افزایش سطح شوری، پراکسیداسیون چربی‌ها، فعالیت آنزیم‌های آنتی اکسیدان (سوپراکسید دیسموتاز، کاتالاز، اسکوربات پراکسیداز و گلوتاتیون ردکتاز) و غلظت کلر در برگ افزایش، در حالی که غلظت نیتروژن، کلسیم و منیزیوم و همچنین نسبت پتاسیم به سدیم کاهش یافت. این تغییرات در نهایت منجر به کاهش عملکرد دانه گردید. از سوی دیگر تیمار بذر با متیل جاسمونات در شرایط عدم تنش تاثیر معنی‌داری بر صفات اندازه‌گیری شده نداشت اما کاربرد آن (به ویژه غلظت 50 میکرو مولار) تحت تنش شوری، موجب فعالیت بیشتر آنزیم‌های آنتی اکسیدان، کاهش پراکسیداسیون چربی‌ها، کاهش غلظت کلر در برگ، افزایش غلظت نیتروژن، کلسیم و منیزیوم و همچنین نسبت پتاسیم به سدیم گردید که در نتیجه موجب بهبود عملکرد شد. براساس نتایج این پژوهش، متیل جاسمونات نقش مهمی در القای تحمل به شوری از طریق افزایش فعالیت آنزیم‌های آنتی اکسیدان و تغییر در ترکیب عناصر غذایی در لوبیا چشم بلبلی ایفا می‌کند.
کلیدواژه‌ها
پراکسیداسیون چربی ها؛ پیش تیمار بذر؛ تنظیم کننده های رشد گیاهی؛ عملکرد؛ کلرید سدیم
عنوان مقاله [English]
Impact of methyl jasmonate on antioxidant enzymes activity and nutrients content of cowpea under salt stress
نویسندگان [English]
Omid Sadeghipour
چکیده [English]
In order to investigate the role of methyl jasmonate on salinity tolerance of cowpea, a factorial pot experiment was conducted in the basis of completely randomized design with three replications in the Rey region in 2015. Treatments included three levels of seed soaking in methyl jasmonate solution (0, 25 and 50 µM) for 20 hours and three levels of salinity (0, 50 and 100 mM NaCl). The results showed that by increasing salinity levels, lipids peroxidation, antioxidant enzymes activity (superoxide dismutase, catalase, ascorbate peroxidase and glutathione reductase) and Cl- concentration in the leaves increased, while the concentration of N, Ca2+ and Mg2+ decreased as well as K+/Na+ ratio. These changes eventually led seed yield to decrease. Seed treatment with methyl jasmonate had not significant effect on any measured traits under normal conditions, however this treatment (especially 50 µM) under salt stress conditions caused further activity of antioxidant enzymes, declining lipids peroxidation, reducing the concentration of Cl- in the leaves, increasing the concentration of N, Ca2+ and Mg2+ as well as K+/Na+ ratio, and finally improved seed yield. These findings suggest that methyl jasmonate plays a pivotal role in inducing salinity tolerance of cowpea plants via enhancing antioxidant enzymes activity and altering nutrients composition.
کلیدواژه‌ها [English]
Lipids peroxidation, Plant growth regulators, Seed pre-treatment, sodium chloride, Yield
مراجع
آمار
تعداد مشاهده مقاله: 807
تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 65
صفحه اصلی | واژه نامه اختصاصی | اخبار و اعلانات | اهداف و چشم انداز | نقشه سایت
ابتدای صفحه ابتدای صفحه




Journal Management System. Designed by sinaweb.