نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
1 استادیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت، جیرفت - ایران
2 دانشیار گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان، رشت، ایران.
3 دانشآموخته دوره دکتری گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان، رشت، ایران
چکیده
در این پژوهش، خصوصیات پومولوژی و ترکیبات آنتیاکسیدانی میوه 13 ژنوتیپ کُنار هندی جمعآوری شده از استان هرمزگان بررسی شد. میوههای کُنار در مرحله بلوغ تجاری برداشت شدند و ویژگیهای کمی و کیفی آنها مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که بیشترین وزن میوه و وزن گوشت، قطر میوه و درصد گوشت میوه مربوط به ژنوتیپ G3 بود. کشیدهترین میوهها و بذرها متعلق به ژنوتیپ G11 بود. میزان مواد جامد محلول (TSS)، اسیدیته قابل تیتر (TA) و نسبت TSS/TA به ترتیب در ژنوتیپهای G9، G3 و G10 بیشتر از سایر ژنوتیپها بود. نتایج اندازهگیری ترکیبات بیوشیمیایی نشان داد که میزان فنل و فلاونوئید کل و ظرفیت آنتیاکسیدانی در میوههای ژنوتیپ G5 بیشتر است، درحالیکه بالاترین میزان ویتامین ث از ژنوتیپ G4 بهدست آمد. میزان فلاونوئیدهای کاتچین و کوئرستین اندازهگیری شده به روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا بهترتیب در ژنوتیپهای G3 و G10 حداکثر بود. همبستگی مثبت و معناداری بین ظرفیت آنتیاکسیدانی با میزان ویتامین ث، فنل و فلاونوئید کل میوه ژنوتیپهای کُنار مشاهده شد. نتایج پژوهش حاضر نشان داد که ژنوتیپ G10 از ویژگیهای حسی و ژنوتیپ G3 از خصوصیات کمی و ترکیبات آنتیاکسیدانی بالاتری برخوردار است و کُنار میتواند به عنوان میوهای باارزش غذایی بالا، در مناطق مستعد مورد کشت و کار قرار گیرد.
کلیدواژهها
عنوان مقاله [English]
Evaluation of physico-chemical properties and antioxidant compounds of different genotypes ber fruit grown in Hormozgan province
نویسندگان [English]
- Hossein Meighani 1
- Mahmood ghasemnezhad 2
- Abouzar Hashempour 3
1 Assistant Professor, Department of Horticultural Science, Faculty of Agriculture, University of Jiroft, Jiroft, Iran
2 Associate Professor, Department of Horticultural Science, Faculty of Agriculture, University of Guilan, Rasht, Iran.
3 PhD Student, Department of Horticultural Sciences, Faculty of Agriculture, University of Guilan, Rasht, Iran
چکیده [English]
In this study the pomological characteristics and antioxidant compounds of 13 genotypes of ber fruit collected from the Hormozgan province were evaluated. Ber fruits harvested at commercial maturity stage and their quantitative and qualitative characteristics were studied. The results showed that there is a significant difference between ber genotypes for these traits. The highest fruit and flesh weight, fruit diameter and fruit flesh percentage was related to genotype G3. The highest fruits and seeds were belonged to genotype G11. The level of total soluble solids (TSS), titratable acidity (TA) and TSS/TA ratio were higher respectively in the G9, G3 and G10 genotypes than others. Biochemical measurement results showed that the total phenolics and flavonoids content and antioxidant capacity of fruits is the highest in the genotype G5, while the highest amount of vitamin C obtained from genotype G4. Amount of catechin and quercetin of flavonoids were maximum, respectively in the genotypes G3 and G10. Positive correlation was observed between the amount of antioxidant activity with vitamin C, total phenolics and flavonoids content of ber fruit genotypes. Overall, the results of this study demonstrated that sensory attributes in the G10 and quantitative properties and antioxidant compounds in G3 genotype were higher and ber could be cultivated as a fruit with high nutritional values in the appropriate areas.
کلیدواژهها [English]
- Ber (Indian jujube)
- Catechin
- quercetin
- Total flavonoids
- total phenolics