نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 کارشناس ارشد، گروه علوم باغبانی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه گیلان، ایران

2 دانشیار گروه علوم باغبانی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه گیلان، ایران

3 دانشیار، گروه علوم باغبانی، دانشکدۀ علوم و مهندسی کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران

4 استاد گروه علوم باغبانی، دانشکدۀ علوم و مهندسی کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران

5 استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکدۀ علوم و مهندسی کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران

چکیده

نوع سیستم تربیت و محلول‌پاشی برگی قبل از برداشت با کلسیم می‌تواند کیفیت میوه‌های سیب را تحت تأثیر قرار دهد. در این پژوهش، اثر محلول‌پاشی برگی کلریدکلسیم در چهار غلظت (صفر، 75/0، 5/1 و 3 گرم در لیتر) در زمان‌های دو، چهار و شش هفته قبل از برداشت روی رقم‌های سیب ‘گالا’ و ‘دلبار استیوال’ تربیت‌شده با سه سیستم (وی، هایتک و کردون) بررسی شد. نتایج نشان داد که نوع سیستم تربیت و تغذیۀ برگی کلسیم، تأثیر معناداری بر کیفیت میوه‌ها در زمان برداشت داشت. محلول‌پاشی کلسیم، سفتی بافت میوه‌ها را به‌طور معناداری در مقایسه با شاهد افزایش و مقدار اسیدیتۀ قابل تیتراسیون (TA) را به‌طور معناداری کاهش داد. همچنین، کاربرد کلسیم مقدار شاخص رنگ a* پوست میوه را که نشان‌دهندۀ سنتز رنگیزۀ آنتوسیانین و تولید رنگ قرمز است، به‌طور معناداری افزایش داد. مقدار عملکرد، وزن و سفتی بافت میوه‌ها در رقم ‘گالا’ در هر سه سیستم تربیتی به‌طور معناداری از رقم ‘دلبار استیوال’ بیشتر بود. بیشترین سفتی بافت میوه در رقم ‘گالا’ با سیستم تربیتی هایتک (56/9 کیلوگرم بر سانتی‌متر مربع)، مشاهده شد. مقدار شاخص‌های a*، b* و کروما در رقم ‘گالا’ به‌طور معناداری بیشتر از رقم ‘دلبار استیوال’، و در مقابل شاخص L* در این رقم به‌طور معناداری کمتر از رقم ‘دلبار استیوال’ بود. به‌طور کلی، نتایج نشان دادند که رقم ‘گالا’ در سیستم‌های تربیتی هایتک و وی و رقم ‘دلبار استیوال’ در سیستم تربیتی هایتک، میوه‌هایی با وزن و اندازۀ بیشتر و کیفیت بهتر تولید کردند.

کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله [English]

Effect of training system and foliar spray with calcium chloride on improving quality and quantity of apple fruit, "Gala" and "Delbarestival" cvs

نویسندگان [English]

  • Erfan Sepahvand 1
  • Mahmood GHasem nejhad 2
  • Mohammad Reza Fattahi Moghadam 3
  • Alireza Talaei 4
  • Mohammad Ali Askari 5

چکیده [English]

In this study, the effect of foliar spray with calcium chloride (0, 0.75, 1.5 and 3 g L-1) during 2, 4 and 6 weeks before commercial harvesting time of apple fruit cv. ‘Gala’ and ‘Delbarestival’ which trained in three different systems (V shape, HighTech and Cordon) was investigated. The results showed that types of training systems and foliar application of calcium can affect on fruits quality at harvest time. Tree yield, fruits weigh and fruit tissue firmness of ‘Gala’ was significantly higher than ‘Delbarestival’. Furthermore, calcium spray increased fruit firmness in compared to control and TA deacresead in compared to control. Calcium treatment increased fruit skin a* value that means more antocyanin synthesis and redness. Results generally showed that ‘Gala’ apple trained in HighTech and V shape systems as well as ‘Delbarestival’ in HighTech produced the higher fruits weight and size as well as quality favorite in compare to other system.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Apple
  • Training systems
  • Calcium
  • Fruit tissue firmness
  • Fruit skin colour
1 . ارشادی ا (1376) بررسی و مقایسه اثرات پیوند چهار رقم سیب تجارتی ‘گلاب کهنز’، ‘شفیع آبادی’، ‘رد دلیشز’ و ‘گلدن اسموتی’ بر روی شش پایه رویشی مالینگ و مالینگ مرتون، پایان‌نامۀ کارشناسی ارشد، دانشکدۀ کشاورزی دانشگاه تهران. 90 ص. 
2. دولتی­بانه ح، حسنی ع، مجیدی ع، زمردی ش، حسنی ق و ملکوتی م ج (1381) تأثیر غلظت و دفعات محلول‌پاشی کلروکلسیم بر سفتی و خواص انباری سیب قرمز لبنانی در منطقۀ ارومیه. دانش کشاورزی. 12(4): 47-54.
3. ساعی ع (1383) بررسی اثرات هرس تابستانه بر صفات رویشی و میوۀ برخی ارقام سیب پیوندشده روی پایۀ M9. پایان‌نامۀ کارشناسی ارشد، دانشکدۀ کشاورزی دانشگاه تهران. 110 ص.
4. طلایی ع (1377) فیزیولوژی درختان میوۀ مناطق معتدله (ترجمه). انتشارات دانشگاه تهران. 423 ص.
5 . Barritt BH (1992) Intensive orchard management. Good Fruit Grower. Yakima, Washington. 20: 1-12.
6 . Dilmaghani MR, Malakouti MJ, Neilsen GH and Fallahi E (2004) Interactive effects of potassium and calcium on K/Ca ratio and its consequences on apple fruit quality in calcareous soils of Iran. Journal of Plant Nutrition. 27(7): 1149-1162.
7 . Ernami PR, Dias J, Do Amarante CVT, Ribeiro DC and Rogeri D (2008) Preharvest calcium sprays were not always needed to improve fruit quality of ‘Gala’ apples in Brazil. Revista Brasilian de Fruticalture. 30(4): 892-896.
8 . Fao (2011) Food and Agricultural Commodities Production.http://faostat.fao.org/site/339/default.aspx.
9 . Ferree DC and Warrington IJ (2003) Apples: botany, production and uses. CABI Publishing. 660 p.
10 . Hassan H, Sarrwy S, Mostafa E and Dorria M (2010) Influence of training systems on leaf mineral contents, growth, yield and fruit quality of “Anna” apple trees. Research Journal of Agriculture and Biological Sciences. 6(4): 443-448.
11 . Konopacka D and Płocharski WJ (2002) Effect of picking maturity, storage technology and shelf life on changes of apple firmness of 'Elstar', 'Jonagold' and 'Gloster' cultivars. Fruit and Ornamental Plant Research. 10: 11-26.
12 . Li ZH, Gemma H and Iwahori S (2002) Stimulation of ‘Fuji’ apple skin color by ethephon and phosphorus-calcium mixed compounds in relation to flavonoid synthesis. Scientia Horticulturae. 94: 193-199.
13 . Licznar M (2006) Training system and fruit quality in the apple cultivar Janagold. Journal of Fruit and Ornamental Plant Research. 14(2): 213-218.
14 . Meland M and Hovland O (1997) High density planting systems in Summered apples in a northern climatic. Acta Horticulturae. 451: 467-472.
15 . Mika A and  Piskor E (1997) Growth and cropping of dwarf Jonagold apple trees planted at the density ranged from 2500 to 10000 per ha and trained as slender super spindle and V system. Acta Horticulturae. 451: 474-478.
16 . Naphan W, Kawada K, Matsui T, Yashida Y and Kusunoki M (1997) Effect of calcium spray on the quality of ‘Nyoho’ strawberries grown by peat-bag-substrate bench culture. Kaset Sart. 32: 9-14.
17 . Neilsen G, Neilsen D, Dong SH, Toivonen P and Peryea F (2005) Application of CaCl2 sprays earlier in the season may reduce bitter pit incidence in ‘Braeburn’ apple. Horticultural Sciences. 40(6): 1850-1853.
18 . Pek Z, Helyes L and Lugasi A (2010) Color changes and antioxidant content on vine and postharvest ripened tomato fruits. Horticulture Science. 45: 465-468.
19 . Rosenberger DA, Schupp JR, Hoying SA, Cheng L and Watkins CB (2004) Controlling bitter pit in ‘Honeycrisp’ apples. HortTechnology. 14(3): 342-349.
20 . Rozpada E and Grzyb ZS (2004) Some factors influencing sweet cherry production. Postepy Nauk Rolniczych. 4: 49-57.
21 . Skrzyński J, Poniedziałek W and Dziedzic W (2004) Wstępna ocena wybranych cech jakości parchoodpornych odmian jabłek i ich przydatności do suszenia. Folia Universitatis Agriculturae Stetinensis Agricultura. 240(96): 175-178. (In Polish).
22 . Sosna I and Czaplicka M (2008) The influence of two training systems on growth and cropping of three pear cultivars. Journal of Fruit and Ornamental Plant Research. 16: 75-81.
23 . Tomala K and Soska A (2004) Effects of calcium and/ or phosphorus sprays with different commercial preparations on quality and storability of Šampion apples. Horticultural Science (PRAGUE). 31(1): 12-16.
24 . Vestrheim S (1970) Effect of chemical compounds on anthocyanin formation in ‘McIntosh’ apple skin. Journal of the American Society for Horticultural Sciences. 95: 712-715.
25 . Vitrac X, Larronde F, Krisa S, Decendit A, Deffieux G and Merillon JM (2000) Sugar sensing and Ca2+- calmodulin requirement in Vitis vinifera cells producing anthocyanins. Phytochemistry. 53: 659-665.
26 . Weber MS (2000) The super spindle system. Acta Horticulturae. 513: 271-277.