نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
1 استادیار گروه باغبانی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه ولیعصر (عج) رفسنجان، رفسنجان، ایران
2 استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکدۀ کشاورزی، پردیش کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران
3 استادیار، دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، رفسنجان، ایران
4 استاد گروه علوم باغبانی، دانشکدۀ کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران
5 استادیار بخش باغبانی، مؤسسه تحقیقات پستۀ کشور، رفسنجان، ایران
چکیده
بهمنظور افزایش کیفیت و امکان صادرات پستۀ تازه، تأثیر برداشت در مراحل متفاوت رسیدن بر انبارمانی پستۀ رقم ‘احمد آقایی’ بررسی شد. در سال 1389 پستههای برداشتشده در سه مرحله از رسیدن میوه (40، 70 و 100 درصد جدا شدن پوست نرم)، بهصورت پستۀ تازه با پوست نرم، تازه بدون پوست نرم و پستۀ خشک درون پاکتهای کاغذی بستهبندی و در دو دمای انبار (1±4 و 1±12 درجۀ سانتیگراد) بهمدت 45 روز انبار شدند. دادهها بهصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار تجزیه شدند. نتایج نشان داد هر گونه تسریع و تأخیر در برداشت، افزایش طول دورۀ نگهداری و افزایش دما به تشدید لکهدار شدن پوست استخوانی و کاهش ماندگاری میوه منجر میشود. با افزایش طول دورۀ نگهداری و دما خسارت مغز، عدد اسیدی، پراکسید و ازدستدهی آب افزایش و شاخص طعم و مزه و سفتی میوه کاهش یافت. نتایج نشان داد که برداشت در مرحلۀ 70 تا 80 درصد رسیدن، فراوری با پوست نرم و نگهداری در دمای 1±4 درجۀ سانتیگراد، به نگهداری میوههای تر پسته تا 45 روز منجر میشود.
کلیدواژهها
عنوان مقاله [English]
Effect of harvest time, processing type and storage condition on preservation fresh and dried pistachios nuts
نویسندگان [English]
- fatemeh nazoori 1
- Siamak Kalantari 2
- Nader Doraki 3
- Alireza Talaie 4
- Amanollah Javanshah 5
1 Assistant Professor, Department of Horticultural Sciences, Vali Aser University of Rafsanjan, Rafsanjan, Iran
2 Assistant Professor, Department of Horticultural Sciences, College of Agriculture and Natural Resources, University of Tehran, Karaj, Iran
3 Assistant Professor, RafsanjanUniversity of Medical Sciences, Rafsanjan, Iran
4 Professor, Department of Horticultural Sciences, College of Agriculture and Natural Resources, University of Tehran, Karaj, Iran
5 Assistant Professor, Pistachio Research Institute, Rafsanjan, Iran
چکیده [English]
In order to improve the quality and the possibility of fresh pistachio exports , the impact of different harvest time on storage of ‘Ahmadaghaii’ Pistachio was investigated. In 2011, pistachios harvested at three stages of fruit ripening (40, 70 and 100 percent of hulling) in hulling fresh, fresh without hulling and dried pistachio packaged in pulpy bag and held in two-temperature storage (1 ± 4 and 1 ± 12 ° C) for 45 Days. Data were analizaed with factoriel in format of randomized completely design in three replications. The results showed expedition and delay in harvest, increases period of storage and temperature result to increes of endocarp spots and low fruit retention. Increase of temperature and during storage result to decress of taste and low fruit firmness and kernel damage, acidity, peroxide, water loss were increase. This data showed that to keep fruit fresh pistachio, harvesting in stage of 70-80% of ripening, processing with fresh hulling and storage in 1 ± 4 ° C temperature, result to retention of fresh pistachio to 45 days.
کلیدواژهها [English]
- ‘Ahmadaghaii’ cultivar
- marketing Update of fresh pistachio
- packaging
- Storage temperature
- storage life