تأثیر همزیستی با گونه‌های قارچ میکوریزا بر صفات کمی و ‌کیفی توده‌های بذری گیاه دارویی کاسنی در شرایط گلخانه

علی یزدان پناه گوهری؛ مرضیه قنبری جهرمی؛ وحید زرین نیا

دوره 24، شماره 2 ، تیر 1401، ، صفحه 527-544

https://doi.org/10.22059/jci.2021.314730.2484

چکیده
  میکوریزا یکی از رایج‌ترین میکروارگانیزم‌های همزیست با گیاهان محسوب می‌شود. به‌منظور ارزیابی سازگاری توده‏های مختلف بذری گیاه کاسنی و تلقیح با قارچ میکوریزا، آزمایشی به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‏های کامل تصادفی شامل دو توده بذری (اردبیل و فارس) و تیمار همزیستی با گونه­های قارچ میکوریزا (Glomus mosseae، Glomus intraradices و عدم کاربرد) ...  بیشتر

اثر کود دامی و شیمیایی روی برخی خصوصیات فیزیولوژیکی و فیتوشیمیایی گیاه سرخارگل

وحید اکبرپور؛ محبوبه آشناور؛ محمدعلی بهمنیار

دوره 18، شماره 3 ، آذر 1395، ، صفحه 701-711

https://doi.org/10.22059/jci.2016.56631

چکیده
  مواد ثانویه گیاهی نقش مهمی را در سلامت و تغذیه انسان ایفا می­کنند. باتوجه به اهمیت گیاه سرخارگل در تولید مواد ثانویه و همچنین تأثیر مواد مغذی در میزان مواد ثانویه، آزمایشی به صورت گلدانی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 6 تیمار و در 3 تکرار در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، در سال 1394 اجرا گردید. تیمارهای آزمایش شامل: کود شیمیایی ...  بیشتر