پرستو مرادی؛ جعفر اصغری؛ غلامرضا محسن آبادی؛ حبیب الله سمیع زاده
چکیده
بهمنظور مقایسۀ عملکرد کمی و کیفی علوفه در مخلوطهای دوگانه و سهگانۀ ذرت با لوبیاچیتی و کدوی تخمهکاغذی، آزمایشی در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعۀ پژوهشی دانشکدۀ علوم کشاورزی دانشگاه گیلان، در سال زراعی 1391 اجرا شد. تیمارها شامل کشتهای خالص ذرت، لوبیاچیتی و کدوی تخمهکاغذی، مخلوطهای دوگانة ذرت - لوبیاچیتی ...
بیشتر
بهمنظور مقایسۀ عملکرد کمی و کیفی علوفه در مخلوطهای دوگانه و سهگانۀ ذرت با لوبیاچیتی و کدوی تخمهکاغذی، آزمایشی در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعۀ پژوهشی دانشکدۀ علوم کشاورزی دانشگاه گیلان، در سال زراعی 1391 اجرا شد. تیمارها شامل کشتهای خالص ذرت، لوبیاچیتی و کدوی تخمهکاغذی، مخلوطهای دوگانة ذرت - لوبیاچیتی و ذرت - کدوی تخمهکاغذی و سهگانۀ ذرت – لوبیاچیتی - کدوی تخمهکاغذی بودند. بیشترین وزن خشک علوفۀ کل در مخلوطهای دوگانه و سهگانه و کمترین آن در کشتهای خالص لوبیاچیتی مشاهده شد. بیشترین و کمترین مقدار پروتئین خام بهترتیب در کشتهای مخلوط سهگانه و کشت خالص ذرت مشاهده شد. بیشترین مقدار فیبرهای محلول در شویندههای اسیدی (ADF) و خنثی (NDF) در کشت خالص ذرت دیده شد که در مخلوطهای سهگانه بهسبب اختلاط با لوبیاچیتی و کدوی تخمهکاغذی کاهش نشان داد. در نتیجه با کاهش ADF و NDF در مخلوطهای دوگانه و سهگانه، مقدار کل مادة مغذی قابل هضم و مادة خشک مصرفی افزایش یافت و به افزایش کیفیت در مخلوطهای سهگانه منجر شد. نتایج حاصل، برتری معنادار سیستم کشت مخلوط سهگانة ذرت، لوبیاچیتی و کدوی تخمهکاغذی نسبت به دیگر سیستمهای کشت از نظر تولید کمی و کیفی علوفه را نشان داد.