نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
1 دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت - ایران
2 دانشیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت - ایران
3 دانشیار، گروه علوم باغبانی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج - ایران
4 استاد گروه علوم باغبانی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج - ایران
5 استادیار گروه علوم باغبانی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج - ایران
چکیده
نوع سیستم تربیت و محلولپاشی قبل از برداشت با کلسیم میتواند عمر انبارمانی میوهها را تحت تأثیر قرار دهد. در پژوهش حاضر، اثر محلولپاشی برگی کلراید کلسیم (غلظتهای صفر، 75/0، 5/1 و 3 گرم در لیتر) در طی دو، چهار و شش هفته قبل از برداشت بر کیفیت میوههای سیب (Malus domestica) رقمهای گالا و دلبار استیوال که به سه حالت (وی شکل، هایتک و کوردون) تربیت شده بودند، در پایان 4 ماه انبارمانی بررسی شد. این آزمایش به صورت اسپلیت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفیبا 4 تکرار طراحی شده بود. خصوصیات میوه مانند سفتی بافت میوه، مواد جامد محلول (TSS)، اسیدیته قابل تیتر (TA)، TSS/TA، فنل کل، فلاونوئید کل، آنتوسیانین کل، ظرفیت آنتیاکسیدانی کل، مقدار اتیلن و شدت تنفس در پایان دوره انبارمانی ارزیابی شدند. نتایج نشان داد که نوع سیستم تربیت و تغذیه برگی کلراید کلسیم اثر معنیداری بر کیفیت پس از برداشت میوهها داشت. محلولپاشی با کلراید کلسیم باعث افزایش TSS، TA، ظرفیت آنتیاکسیدانی، مقدار آنتوسیانین، مقدار فنل و سفتی بافت میوه را در مقایسه با میوههای شاهد در پایان دوره انبارمانی شد. در کلیه سیستمهای تربیت، سفتی بافت میوههای رقم گالا به طور معنیداری بیشتر از میوههای رقم دلبار استیوال بود. بیشترین میزان TSS (22/14 درصد) و TA (47/0 درصد) میوه در سیستم تربیت هایتک و با غلظت 75/0 گرم در لیتر کلراید کلسیم، مشاهده شد. مقدار اتیلن میوههای رقم دلبار استیوال در هر سه سیستم تربیت (36/18، 22/15 و 11/15 نانولیتر بر گرم ساعت) به طور معنیداری از رقم گالا (60/6، 38/6 و 43/8 نانولیتر بر گرم ساعت) بیشتر بود. محلولپاشی قبل از برداشت کلراید کلسیم توانست، تولید اتیلن و شدت تنفس میوههای سیب در هر سه سیستم تربیتی را به طور معنیداری نسبت به میوههای شاهد در پایان دوره انبارمانی کاهش دهد.
کلیدواژهها
عنوان مقاله [English]
Effect of training system and calcium chloride foliar spray on storability of apple fruit cvs. ‘Gala’ and ‘Delbarestival’
نویسندگان [English]
- Erfan Sepahvand 1
- Mahmoud Ghasem nejad 2
- Mohammad Reza Fatahi Moghadam 3
- Ali Reza Talaie 4
- Mohammad Ali Askari Sarcheshmeh 5
1 Former of M.Sc. Student, Department of Horticulture, Faculty of Agriculture, University of Guilan, Iran
2 Associate Professor, Department of Horticulture, Faculty of Agriculture, University of Guilan, Iran
3 Associate Professor, Department of Horticulture, Faculty of Agriculture, University of Tehranو Karaj - Iran
4 Professor, Department of Horticulture, Faculty of Agriculture, University of Tehran. Karaj, Iran
5 Assistant Professor, Department of Horticulture, Faculty of Agriculture, University of Tehran, Karaj - Iran
چکیده [English]
The type of training system and application of calcium spray have considerable effects on storability of fruits. In this study, the effects of calcium chloride spray (0, 0.75, 1.5 and 3 g.L-1) in three times during 2, 4 and 6 weeks before harvest time on apple (Malus domestica) fruits cvs. ‘Gala’ and ‘Delbarestival’, which trained in three different training systems (V shape, HighTech and Cordon) were investigated after 4 months in cold storage. This experiment was designed as split factorial in frame of randomized complete block design with four replications. The fruit characteristics such as fruit firmness, total soluble solids (TSS), titratable acid (TA), TSS/TA, total phenolic, total flavonoids, total anthocyanin, ethylene and respiration rate were evaluated at the end of storability. The results showed that training systems types and foliar application with calcium chloride had significant effect on postharvest quality of fruits. Calcium chloride spray increased TSS, TA content, antioxidant capacity, anthocyanin content, phenol content and tissue firmness of fruits at the end of storage in compared to control. Fruits firmness of Gala was higher than Delbarestival cultivars. The highest TSS (14.22%) and TA (0.47%) content were found in fruits produced with High-tech system when sprayed with 0.75 g. L-1 calcium chloride. Ethylene production of Delbarestival (18.36, 15.22 and 15.11 nL/g.h) was higher than Gala fruits (6.60, 6.38 and 8.43 nL/g.h) at three different training systems. Preharvest calcium spray suppresed ethylene production and respiration rate of apple fruits produced at three different training systems as compared to control at the end of storage.
کلیدواژهها [English]
- Apple
- Training systems
- Calcium Chloride
- fruit firmness
- Ethylene
- respiration rate