قاسم سرتیپ؛ جعفر حاجی لو
چکیده
در تحقیق حاضر، تأثیر کاربرد قبل از برداشت غلظتهای مختلف اسید سالیسیلیک بر عمر انبارمانی زردآلو رقم ‘شاملو’ بررسی شد. میوهها شش روز قبل از برداشت با محلول اسید سالیسیلیک در غلظتهای صفر، 5/1، 3 و 5/4 میلیمولار در روی درخت تیمار شده و پس از برداشت در دمای 2 درجۀ سانتیگراد و رطوبت نسبی 90 درصد بهمدت سه هفته نگهداری شدند. سپس ...
بیشتر
در تحقیق حاضر، تأثیر کاربرد قبل از برداشت غلظتهای مختلف اسید سالیسیلیک بر عمر انبارمانی زردآلو رقم ‘شاملو’ بررسی شد. میوهها شش روز قبل از برداشت با محلول اسید سالیسیلیک در غلظتهای صفر، 5/1، 3 و 5/4 میلیمولار در روی درخت تیمار شده و پس از برداشت در دمای 2 درجۀ سانتیگراد و رطوبت نسبی 90 درصد بهمدت سه هفته نگهداری شدند. سپس ویژگیهای میوه شامل سفتی بافت میوه، اسیدیته، درصد مجموع مواد جامد محلول، مقدار آسکوربیک اسید، مقدار فنل و فلاونوئید کل هر هفته یک بار اندازهگیری شد. نتایج نشان داد که تیمار اسید سالیسیلیک بهطور معناداری مانع کاهش وزن و سفتی بافت میوهها شد. در انتهای دورۀ نگهداری بیشترین مقدار فنل و آسکوربیک اسید در تیمارهای 5/4 میلیمولار اسید سالیسیلیک و کمترین مقدار آنها در میوههای شاهد ثبت شد. در آزمایش حاضر، بیشترین مقدار سفتی بافت میوه، اسیدیتۀ قابل تیتراسیون، فلاونوئید و همچنین کمترین مقدار کاهش وزن، مجموع مواد جامد محلول و اسیدیته در انتهای دورۀ انبارداری در میوههای تیمارشده با غلظت 3 میلیمولار اسید سالیسیلیک ثبت شد.