منابع
ابراهیمی، رضا؛ حسنزاده، فاطمه؛ مرادی، بیژن و رئیسی، طاهره (1396). بررسی تاثیر کودهای آلی و شیمیایی بر عملکرد و کیفیت میوه کیوی رقم هایوارد. مدیریت خاک و تولید پایدار، 7(2)، 195-183.
امیریوسفی، مهدی، تدین، محمودرضا و حسینی فرد، مرجان سادات (1401). تأثیر کودهای زیستی نیتروژنه و فسفره بر برخی صفات جوانهزنی بذر دو رقم کینوا تحت تنش شوری. مهندسی اکوسیستم بیابان، 8(24)، 79-94. doi: 10.22052/deej.2018.7.24.49
بیدکی، سمیرا و چالوی، ویدا (1393). اثر کاربرد کودهای آلی در کشت بدون خاک بر ماندگاری پس از برداشت میوه توتفرنگی (Fragaria× ananassa Duch. cv. Camarosa). مجله روابط خاک و گیاه، 5(2)، 114-107.
جانعلینژاد، محمد؛ افشاری، حسین؛ علیزاده، بهداد و قاسمی، امید (2021). بررسی اثرات تنش آبی و مقادیر مختلف ورمیکمپوست و سولفات پتاسیم بر برخی خصوصیات کمی و کیفی میوه شلیل رقم’ردگلد ‘. علوم باغبانی، 35(3)، 330-313.
خلیلیان بروجنی، فرناز (1395). تاثیر ورمیکمپوست بدست آمده از کود گاوی، ضایعات خرما و تفاله چای به عنوان جایگزین کوکوپیت بر رشد خیار گلخانه ای. پایان نامه کارشناسی ارشد. به راهنمایی ژیلا بهارلویی یانچشمه. اصفهان: دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان. دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی.
رضایی، مریم و برادران، رضا (1392). بررسی تأثیر انواع کودهای آلی بر عملکرد و اجزای عملکرد گیاه دارویی همیشهبهار (Calendula officinalis L.). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 29(3)، 650-635.
شکفته، حسین و عربنژاد خانوکی، مریم (1395). بررسی تأثیر زئولیت، هیدروژل و ورمی کمپوست بر برخی ویژگیهای ریختشناختی گیاه دارویی همیشهبهار. علوم باغبانی ایران، 47(4)، 833-823.
شیخ علیپور، پیمان؛ بلندنظر، صاحبعلی؛ ساریخانی، محمدرضا و پناهنده، جابر (1398). تأثیر کاربرد کودهای زیستی بر عملکرد، کیفیت و ظرفیت آنتی اکسیدانی میوه گوجه فرنگی. علوم باغبانی ایران، 50(3)، 632-621.
محمدی، امیرعلی (1397). بررسی نسبت های مختلف نیتروژن، فسفر و پتاسیم بر خصوصیات بیوشیمایی و مورفولوژیکی ارقام مختلف تمشک سیاه در گلخانه. پایاننامه کارشناسی ارشد. به راهنمایی مهدی حدادی نژاد. ساری: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری. دانشکده علوم زراعی.
مشایخی، پریسا و تاتاری، مریم (1395). تأثیر غلظتهای مختلف نیتروژن، فسفر و پتاسیم بر برخی ویژگیهای کمی و کیفی توتفرنگی در کشت هیدروپونیک. پژوهشهای خاک، 30(4)، 402-391.
نصیریآبکنار، حامد و صداقتحور، شهرام (1401). اثر اسید هیومیک، آرژنین و سطوح مختلف ورمیکمپوست بر ویژگیهای کمی و کیفی گیاه توتفرنگی (Fragaria× ananassa L.) رقم گاویتا. مجله روابط خاک و گیاه، 13(1)، 79-61.
نورایی، زهرا (1392). بررسی اثر کودهای نیتروکسین و نیتروژن بر خصوصیات فیزیولوژیکی و مرفولوژیکی توتفرنگی تحت شرایط کم آبی. پایان نامه کارشناسی ارشد. به راهنمایی ناصر قادری. کردستان: دانشگاه کردستان، دانشکده کشاورزی.
هاشمآبادی، داود؛ نمکی، محمد و سعیدزاده، فرزین (1397). تأثیر کودهای زیستی و نیتروژن بر برخی صفات کمی و کیفی توتفرنگی (Fragaria× ananassa Duch., cv. Selva) تحت سطوح مختلف کود نیتروژن. فیزیولوژی محیطی گیاهی، 13(52)، 80-67.
References
Abud-Archila, M., Luján-Hidalgo, M. C., López-Pérez, J. M., Ordaz-Rivera, J., Ruiz-Valdiviezo, V. M., Oliva-Llaven, M. Á., & Gutiérrez-Miceli, F. A. (2018). Growth and fruit chemical characteristics of blackberry (Rubus fruticosus) cultivated with vermicompost, glomus mosseae and phosphate rock. Compost Science & Utilization, 26(4), 225-231.
Ahmed, A. G., Orabi, S. A., & Gaballah, M. S. (2010). Effect of Bio-N-P fertilizer on the growth, yield and some biochemical components of two sunflower cultivars. International Journal of Academic Researches, 2(4), 271-277.
Amiryousefi, M., Tadayon, M. R., & Hoseinifard, M. S. (2022). Effect of Nitrogen and Phosphorus Bio Fertilizers on Some Seed Germination Traits of Two Cultivars of Quinoa under Salinity Stress. Desert Ecosystem Engineering, 8(24), 79-94. doi: 10.22052/deej.2018.7.24.49. (In Persian).
Ansari, R. A., & Mahmood, I. (2019). Plant health under biotic stress: organic strategies. Berlin: Springer.
Atiyeh, R. M., Arancon, N., Edwards, C. A., & Metzger, J. D. (2002). Influence of earthworm-processed pig manure on the growth and yield of greenhouse tomatoes. Bioresource Technology, 75(3), 175-180.
Bidaki, S., & Chalavi, V.(2014). The effect of organic manures in soilless culture on shelf-life extension of strawberry fruit (Fragaria× ananassa Duch. cv. Camarosa). Journal of Soil and Plant Interactions, 5(18), 107-114. (In Persian).
Blouin, M., Barrere, J., Meyer, N., Lartigue, S., Barot, S., & Mathieu, J. (2019). Vermicompost significantly affects plant growth. A meta-analysis. Agronomy for Sustainable Development, 39(4), 1-15.
Bor, J. Y., Chen, H. Y., & Yen, G. C. (2006). Evaluation of antioxidant activity and inhibitory effect on nitric oxide production of some common vegetables. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 54(5),1680-1686.
Chen, Y., Nobili, M. D., & Aviad, T. (2004). Stimulatory effects of humic substances on plant growth. In Soil organic matter in sustainable agriculture. Edited by Magdoff, F., & Weil, R. Florida: CRC Press.
Ebrahimi, R., Hassanzade Naranjboni, F., Moradi, B., & Raiesi, T. (2017). Effects of organic and chemical fertilizers on yield and quality in Hayward variety of kiwifruit. Soil Management and Sustainable Production, 7(2), 183-195. (In Persian).
Erturk Y., Ercilsi, S., & Cakmakci, R. (2012). Yield and growth response of strawberry to plant growth promoting rhizobacteria inoculation. Journal of Plant Nutrition, 35(6),817-826.
Fukami, J., Cerezini, P., & Hungria, M. (2018). Azospirillum: benefits that go far beyond biological nitrogen fixation. Amb Express, 8(1), 1-12.
Hashem Abadi, D., Namaki, M. H., & Saeidzade, F. (2018). The effect of biofertilizers and nitrogen on some quantitative and qualitative traits of strawberry (Fragaria× ananassa Duch., Cv. Selva) under different levels of nitrogen fertilizer, Journal of Plant Environmental Physiology, 13(52), 67-80. (In Persian).
Huber, M., Rembiałkowska, E., Średnicka, D., Bügel, S., & Van De Vijver, L. P. L. (2011). Organic food and impact on human health: Assessing the status quo and prospects of research. NJAS: Wageningen Journal of Life Sciences, 58(3-4), 103-109.
Ipek, M., Pirlak, L., Esitken, A., Figen Dönmez, M., Turan, M., & Sahin, F. (2014). Plant growth-promoting rhizobacteria (PGPR) increase yield, growth and nutrition of strawberry under high-calcareous soil conditions. Journal of Plant Nutrition, 37(7), 990-1001.
Janali nejad, M., Afshari, H., Alizadeh, B., & Ghasemi, O.(2021). Investigation the Effects of Water Stress and Different Levels of Vermicompost and Potassium Sulfate on some Quantitative and Qualitative Characteristics of Redgold Nectarine. Journal of Horticulture Science, 35(3), 313-330. (In Persian).
Karlidag, H., Yildirim, E., Turan, M., & Donmez, M. F. (2009). Effect of Plant Growth-Promoting Bacteria on Mineral-Organic Fertilizer Use Efficiency, Plant Growth and Mineral Contents of Strawberry (Fragaria x ananassa L. Duch.). Reviewed Papers, 218-226.
Khalilian Borojni, F. (2015). Effect of Vermicompost of Cow Manure, Date Palm Wastes and Tea Residue as a Substitute for Cocopeat on Cucumber Growth. Master's thesis. under the guidance of Zhila Baharloi Yanchashme. Isfahan: Islamic Azad University Isfahan. Faculty of Agriculture and Natural Resources. (In Persian).
Kim, Y. C., Glick, BR., Bashan, Y., & Ryu, C. M. (2012). Enhancement of plant drought tolerance by microbes. In Plant responses to drought stress: from morphological to molecular features. edited by Aroca, R. Berlin: Springer.
Lundberg, J. O., Weitzberg, E., & Gladwin, M. T. (2008). The nitrate–nitrite–nitric oxide pathway in physiology and therapeutics. Nature reviews Drug discovery, 7(2), 156-167.
Manaffee, W. F., & Kloepper, J. W. (1994). Applications of plant growth promoting rhizobacteria in sustainable agriculture. In Soil biota management in sustainable farming system. East Melbourne: CSLRO Publication.
Mashayekhi, P., & Tatari, M. (2017). Effect of Different Concentrations of Nitrogen, Phosphorus and Potassium on Some Quantitative and Qualitative Characteristics of Strawberry cv. Selva in Hydroponic Culture. Iranian Journal of Soil Research, 30(4), 391-402. (In Persian).
Mohammadi, A. A. (2018). Investigation of different ratios of nitrogen, phosphorus and potassium on biochemical and morphological traits of different blackberry varieties in greenhouse. Master Thesis. under the guidance of Mehdi Hadadinejad. Sari: Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University. (In Persian).
Nasiri Abkenar, H., & Sedghathoor, Sh. (2022). Effect of Humic Acid, Arginine and Different Levels of Vermicompost on Quantitative and Qualitative Characteristics of Strawberry (Fragaria× ananassa L. cv. Gaviota). Soil and Plant Interactions, 13(1), 61-79. (In Persian).
Niva, M. (2007). All foods affect health: understandings of functional foods and healthy eating among health-oriented Finns. Appetite, 48(3), 384-393.
Noraei, Z. (2013). Evaluation of the effect of nitroxin and nitrogen fertilizers on physiological and morphological characteristics of strawberries under dehydration conditions. Master Thesis. Master Thesis. under the guidance of Naser Ghaderi. Kurdistan: University of Kurdistan, Faculty of Agriculture. (In Persian).
Ramos-Solano, B., Algar, E., Gutierrez-Mañero, F. J., Bonilla, A., Lucas, J. A., & García-Seco, D. (2015). Bacterial bioeffectors delay postharvest fungal growth and modify total phenolics, flavonoids and anthocyanins in blackberries. LWT-Food Science and Technology, 61(2), 437-443.
Rana, G. S., & Singh, K. (1992). Storage life of sweet orange fruits as influenced by fungicides, oil emulsion and package practices. Crop Research, 5, 150-155.
Rezae, M., & Baradaran, R. (2013). Effects of bio fertilizers on the yield and yield components of pot marigold (Calendula officinalis L.). Iranian Journal of Medical and Aromatic Plants, 29(3),635-650. (In Persian).
Rodríguez-Salazar, J., Suárez, R., Caballero-Mellado, J., & Iturriaga, G. (2009). Trehalose accumulation in Azospirillum brasilense improves drought tolerance and biomass in maize plants. FEMS Microbiol Lett, 296, 52-59.
Sheikhalipour, M., Bolandndnazar, S. A., Sarikhani, M. R., & Panahandeh, J. (2019). Effect of application of biofertilizers on yield, quality and antioxidant capacity of tomato fruit. Iranian Journal of Horticultural Science, 50(3), 621-632. (In Persian).
Shekofteh, H., & Arabnejad Khanooki, M. (2017). Effect of zeolit, hydrogel and vermicompost on some morphological traits in marigold (Calendula officinalis L.). Iranian Journal of Horticaltural Sciences, 47(4), 823-833. (In Persian).
Srikanth, K., Srinivasamurthy, C. A., Siddaramappa, R., & Parama, V. R. (2000). Direct and residual effect of enriched composts, FYM, vermicompost and fertilizers on properties of an Alfisol. Journal of the Indian Society of Soil Science, 48(3), 496-499.
Sumbul, A., Ansari, R. A., Rizvi, R., & Mahmood, I. (2020). Azotobacter: A potential bio-fertilizer for soil and plant health management. Saudi journal of biological sciences, 27(12), 3634-3640.
Tasnim, F., Hossain, M. A., Nusrath, S., Hossain, M. K., Lopa, D., & Haque, K. M. (2010). Quality assessment of industrially processed fruit juices available in dhaka city, bangladesh. Malaysian journal of nutrition, 16(3), 431-438.
Tripathi, V. K., Kumar, S., & Gupta, A. K. (2015). Influence of Azotobacter and vermicompost on growth, flowering, yield and quality of strawberry cv. Chandler. Indian Journal of Horticulture, 72(2), 201-205.
Vrček, I. V., Bojić, M., Žuntar, I., Mendaš, G., & Medić-Šarić, M. (2011). Phenol content, antioxidant activity and metal composition of Croatian wines deriving from organically and conventionally grown grapes. Food Chemistry, 124(1), 354-361.
Wrolstad, R. E. (1976). Color and pigment analysis in fruit products. Corvallis: Agriculiural Experiment Station, Oregon State University.