اورعی م، طباطبایی ج، فلاحی ا و ایمانی ع ( 1388). اثرات تنش شوری و پایه بر رشد، شدت فتوسنتز، غلظت عناصر غذایی و سدیم درخت بادام. علوم باغبانی ایران. 23 (2): 140-131
حیدری شریف آباد ح (1380). گیاه و شوری. موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع. 76 صفحه.
رهنمون ح، شکاری ف، دژم پور ج و خورشیدی م ب (1392). تأثیر سطوح مختلف شوری روی برخی تغییرات مورفولوژیکی و بیوشیمیایی بادام (Prunus dulcis Mill.). بهزراعی کشاورزی. 15 (2):192-179.
رهنمون ح، قاسیموف نعمت ع، شکاری ف و علی اصغرزاده ن (1388). تاثیر تنش شوری روی برخی رفتارهای اکوفیزیولوژیکی نژادگانهای گزینششده بادام (Prunus amygdalus B.). علوم و فنون باغبانی ایران. 10 (2): 167-176.
علایی ش و تفضلی ع (1382). اثر های شوری کلرید سدیم, کینتین و سایکوسل بر تجمع برخی از عناصر در زیتون (Olea europea L.) رقم دزفول. علوم و فنون باغبانی ایران. 4 (1 و 2): 10-1.
غلامی، م و راحمی م (1389). بررسی اثرات تنش شوری کلرید سدیم بر خصوصیات فیزیولوژیکی و مورفولوژیکی پایه رویشی هیبرید هلو- بادام ((GF677. فناوری تولیدات گیاهی. 2 (1): 31-21.
مومن پور ع، ایمانی ع، بخشی د و رضایی ح (1393). ارزیابی تحمل به شوری در برخی از ژنوتیپ های بادام پیوند شده روی پایه GF677 بر اساس صفات مورفولوژیک و فلورسانس کلروفیل. فرآیند و کارکرد گیاهی. 3 (10): 28-9
مؤمن پور ع، بخشی د، ایمانی ع و رضایی ح (1394). ارزیابی خصوصیات رشدی و غلظت عناصر غذایی در چهار ژنوتیپ بادام پیوندشده روی پایه GF677 تحت تنش شوری. علوم باغبانی ایران. 64 (3):624-603.
مومن پور ع، بخشی د، ایمانی ع و رضایی ح (1394). اثر تنش شوری بر خصوصیات رشدی و غلظت عناصر غذایی در رقمهای بادام ’شاهرود 12‘، ’تونو‘ و ژنوتیپ ’16-1‘ پیوندشده روی پایه GF677. بهزراعی کشاورزی. 17 (1): 216-197.
میرمحمدی میبدی س ع و قره یاضی ب (1381). جنبههای فیزیولوژیک و بهنژادی تنش شوری گیاهان. انتشارات دانشگاه صنعتی اصفهان. 274 صفحه.
Ashraf M and Harris PJC )2003). Potential biochemical indicators of salinity tolerance in plants. Plant Science. 166: 3-16.
Bakhshi D and Arakawa O (2006). Effects of UV-B irradiation on phenolic compound accumulation and antioxidant activity in ‘Jonathan’ apple influenced by bagging, temperature and maturation. Food, Agriculture and Environment. 4 (1): 75-79.
Bartles D and Sunkar R )2005) Drought and salt tolerance in plants: a review. Plant Science. 24: 23-58.
Bates LS, Waldren RP and Teare LD (1973). Rapid determination of free proline for water stress studies. Plant and Soil Science. 39: 205-208.
Beauchamp CO and Fridovich I (1971). Superoxide dismutase: improved assays and an assay applicable to acrylamide gels. Annual Review of Biochemistry. 44: 276-287.
Bradford MM )1976) A rapid and sensitive method for the quantization of microgram quantities of protein utilizing the principle of protein-dye binding. Annual Review of Biochemistry. 72: 248-254.
Cesarino IA, Araújo P, Sampaio M JL, Paes LAF and Mazzafera P (2012) Enzymatic activity and proteomic profile of class III peroxidases during sugarcane stem development. Plant Physiology and Biochemistry. 55: 66-76.
Chance B and Maehly AC (1955) Assay of catalases and peroxidase. In: Colowickand SP and Kaplan NO (Eds.), Methods inEnzymology. New York Academic Press, pp. 764-775.
Du G, Li F, Ma F and Liang D (2009) Antioxidant capacity and the relationship with polyphenol and Vitamin C in Actinidia fruits. Food Chemistry. 113: 557-562.
Erturk U, Sivritepe N, Yerlikaya C, Bor M, Ozdemir F and Turkan I )2007) Responses of the cherry rootstock to salinity in vitro. Biologia Plantarum. 51: 597-600.
Grattan SR (2002) Irrigation water salinity and crop production. University of California. Agriculture and Natural Recourses Publication. 8066.
Heath RL and Packer L (1969). Photoperoxidation in isolated chloroplast, I. Kinetics and stoichiometry of fatty acid peroxidation. Archives of Biochemistry and Biophysics. 125: 189-198.
Karamanos AJ )1995) The involvement of Proline and some metabolites in water stress and their importance as drought resistance indicators. Plant Physiology. 21(2-3): 98-110.
Kochert G )1987) Carbohydrate determination by the phenolsulfuric acid method. in Helebus Cambrige Univ. Press, Cambridge.
Levitt J )1980) Responses of plants to environmental stresses: water, radiation, salt and other stresses. Vol. II. Academic Press, New York.
Maas EV and Hoffman GJ (1977) Crop salt tolerance: current assessment. Journal of Irrigation and Drainage Engineering. 103: 115- 134.
Mahajan Sh and Tuteja N )2005) Cold, salinity and drought stresses: An overview. Archives of Biochemistry and Biophysics. 444: 139-158.
Montaium R, Hening H and Brown PH (1994) The relative tolerance of six Prunus rootstocks to boron and salinity. American Society for Horticultural Science. 6: 1169-1175.
Mousavi A, Lessani H, Babalar MA, Talaei R and Fallahi E (2008) Influence of salinity on chlorophyll, leaf water potential, total soluble sugars and mineral nutrients in two young olive plants. Plant Nutrition. 31(11): 1906-1916.
Munns R and Tester M (2008) Mechanisms of salinity tolerance. Annual Review of Plant Biology. 59: 651-681.
Nakano Y and Asada K )1981) Hydrogen peroxide is scavenged by ascorbate-specific peroxidase in spinach chloroplast. Plant Cell and Environment. 22: 867-880.
Singleton VL, Orthofer R, and Lamuela-Raventos R (1999) Analysis of total phenols and other oxidation substrates and antioxidants by means of Folin-Ciocalteu reagent. Methods in Enzymology. 299: 152-178.
Sorkheh K, Shiran B, Rouhi V and Khodambashi M (2012). Salt stress induction of some key antioxidant enzymes and metabolites in eight Iranian wild almond species. Plant Physiology. 34: 203-213.
akeda T, Yokota A and Shigeoka S (1995) Resistance of photosynthesis to hydrogen peroxide in algae. Plant Cell Physiology. 36: 1089-1095.
Velikova V, Yordanov I and Edreva A (2000) Oxidative stress and some antioxidant systems in acid rain-treated bean plants. Plant Science. 151: 59-66.
Vogt T (2010) Phenyl propanoid biosynthesis. Molecular Plant. 3: 2-20.
Zhang J and Kirkham MB (1996) Enzymatic responses of the acrobat-glutathione cycle to drought in sorghum and sunflower. Plant Science. 113: 139-147.