1. حسنوند م، اشرف جعفری ع، سپهوند ع و نخجوان ش (1388) بررسیعملکردوکیفیتعلوفهدرتودههای بومی ماشک (.L Vicia sativa) در شرایط آبی و دیم منطقۀ لرستان. تحقیقات مرتع و بیابان ایران. 4 (16): 535-517.
2. حسینی س م، حسیبی پ و اندرزیان ب (1392) بررسی اثر کمبود آب بر عملکرد دانه و برخی صفات فیزیولوژیکی سه رقم کلزا (.L.(Brassica napus تولید گیاهی (علمی کشاورزی). 36 (ا): 23-13.
3. سلیمانی م ر، کافی م، ضیایی م، شباهنگ ج و داوری ک (1387) تأثیر کم آبیاری بر عملکرد بذر دو تودۀ بومی گیاه شورزیست کوشیا در شرایط آبیاری با آب شور. علوم کشاورزی و منابع طبیعی. 15(5): 156-148.
4. رشدی م، حیدری شریفآباد ح، کریمی م، نورمحمدی ق و درویش ف (1385) بررسی اثرات تنش کمآبی بر عملکرد و اجزای عملکرد دانه ارقام آفتابگردان. علوم کشاورزی. 12(1): 120-110.
5. قربانلی م، نوجوان م، حیدری ر و فربودنیا ط (1380) تغییر قندهای محلول، نشاسته و پروتئینها در اثر تنش خشکی در دو رقم نخود ایرانی. دانشگاه تربیت معلم ارومیه. 1(1): 53-38.
6. قنبری ا، احمدیان ا، میری ب و رزمجو ا (1389) بررسی تأثیر زمان برداشت بر ویژگیهای کمی و کیفی علوفۀ ذرت. اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی و علفهای هرز. 4(15): 54-41.
7. گالشی س، فرزانه س و سلطانی ا (1384) بررسی تحمل به خشکی در چهل ژنوتیپ پنبه (.Gossypium hirsutum L) در مرحلۀ گیاهچه. نهال و بذر. 21(15): 79-65.
8. مدحج ع، نادری ا، امام ی، آینهبند ا و نورمحمدی ق (1388) اثر سطوح مختلف نیتروژن بر عملکرد دانه، محتوی پروتئین دانه و کارایی زراعی مصرف نیتروژن در ژنوتیپهای گندم در دو شرایط بهینه و تنش گرمایی پس از گردهافشانی. بهزراعی نهال و بذر. 25(4): 371-353.
9. نصیرزاده ع، خرم شکوه م و حیدری شریفآباد ح (1381) مطالعۀ اثرات فیزیولوژیک تنش کمآبی (خشکی) بر رشد رویشی شش گونه اسپرس. تحقیقات ژنتیک و اصلاح گیاهان مرتعی و جنگلی ایران. 12)4): 376-365.
10. هژبری ف، روزبهان ی و کفیلزاده ف (1387) تعیین ترکیب شیمیایی و قابلیت هضم دانه خلر (Lathyrus sativus L.) با روش in vivo در گوسفند. علوم و صنایع کشاورزی مدرس. 11(2): 88–83.
11. Assefa G and Ledin I (2001) Effect of variety, soil type and fertilizer on the establishment, growth, forage yield, quality and voluntary intake by cattle of oats and vetches cultivated in pure stands and mixtures. Animal Feed Science and Technology. 92: 95-111.
12. Bray EA (1993) Molecular responses to water deficit. Plant Physiology. 103: 1035-1040.
13. Bremner JM and Keeney DR (1965) Steam distillation methods for determination of ammonium, nitrate and nitrite. Analytica Chimica Acta. 32: 485-495.
14. Chaves A, Waghorn GC and Tavendale MH (2002) A simplified method for lignin measurement in a range of forage species. In: Proceedings of the Conference- New Zealand Grassland Association. Pp. 129-134.
15. Fraser J, Mccartney D, Najda H and Mir Z (2004) Yield potential and forage quality of annual forage legumes in southern Alberta and northeast Saskatchewan. Canadian Plant Science. 48: 143-155.
16. Goodchild AV (1997) Effects of rainfall and temperature on the feeding value of barley straw in semi-arid mediterranean environment. Journal of Agricultural Science Cambridge. 129: 353-366.
17. Gusmao M, Siddiquek HM, Nesbitt H and Veneklaas EJ (2012) water deficit during the reproductive period of grass pea (Lathyrus sativus L.) reduced grain yield but maintained seed size. Agronomy and Crop Science. 198: 430-441.
18. Jiang J, Miao S, Yueru C, Nan G, Chengjin J, Zhengxi S, Fengmin L and Chongying W (2013) Correlation of drought resistance in grass pea (Lathyrus sativus L.) with reactive oxygen species scavenging and osmotic adjustment. Biologia 2: 231-240.
19. Keller F and Ludlow MM (1993) Carbohydrate metabolism in drought-stressed leaves of pigeonpea (Cajanuscajan). Experimental Botany. 44: 1351-1359.
20. Kerstin G, Juergen K, Laura FHD, Carl C and Anke J (2014) Water stress due to increased intra-annual precipitation variability reduced forage yield but raised forage quality of a temperate grassland. Agriculture, Ecosystems and Environment. 186: 11-22.
21. Kumar J and Abbo S (2001) Genetics of flowering time in chickpea and its bearing on productivity in semi-arid environments. Advances in Agronomy. 72: 107-138.
22. Leport L, Turner NC, French RJ, Tennant D and Thomson BD (1998) Water relations, gas exchange and growth of cool-season grain legumes in a Mediterranean-type environment. European Agronomy. 9: 295-303.
23. Mahalakshmi V, Subramanian V, Bidinger FR and Jambunathan R )1985( Effect of water deficit on yield and protein content in pearl millet grains. Science of Food and Agriculture. 36: 1237-1242.
24. Petit Helene V, Pesant AR, Baranett GM, Mason WN and Dionne JL (1992) Quality and morphological characteristics of alfalfa as affected by soil moisture, pH and phosphorus fertilization. Canadian Plant Science. 1: 147-162.
25. Rotter RG, Marquardt RR and Campbell CG (1991) The nutritional value of low lathyrogenic Lathyrus (Lathyrus sativus L.) for growing chicks. British Poultry Science. 5: 1055-1069.
26. Sheaffer CC, Peterson PR, Hall MH and Stordahl JB (1992) Drought effects on yield and quality of perennial grasses in the north central United States. Production Agriculture. 5: 556-561.
27. Van soest PJ, Robertson JB and Lewis BA (1991) Methods for dietary fiber, neutral detergent fiber, and nonstarch polysaccharides in relation to animal nutrition. Airy Science. 10: 3583-3597.
28. Vough LR and Marten GC (1971) Influence of soil moisture and ambient temperature on yield and quality of alfalfa forage. Agronomy. 1: 40-42.
29. Yoshida S, Forno DA and Cock J (1971) Laboratory manual for physiological studies of rice. The International Rice Research Institute. Pp. 46-50.