رئوف سید شریفی
چکیده
بهمنظور بررسی تأثیر نانواکسید روی و تلقیح بذر با باکتریهای محرک رشدی و رایزوبیومی بر عملکرد و برخی ویژگیهای زراعی سویا، آزمایش فاکتوریلی در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار در مزرعۀ دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل در سال 1392 اجرا شد. تیمارها شامل محلولپاشی با نانواکسید روی در چهار سطح (صفر، 3/0، 6/0 و 9/0 گرم بر لیتر) و ...
بیشتر
بهمنظور بررسی تأثیر نانواکسید روی و تلقیح بذر با باکتریهای محرک رشدی و رایزوبیومی بر عملکرد و برخی ویژگیهای زراعی سویا، آزمایش فاکتوریلی در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار در مزرعۀ دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل در سال 1392 اجرا شد. تیمارها شامل محلولپاشی با نانواکسید روی در چهار سطح (صفر، 3/0، 6/0 و 9/0 گرم بر لیتر) و پنج سطح تلقیح (عدم تلقیح بذر با باکتری بهعنوان شاهد، تلقیح بذر با برادی رایزوبیوم جاپونیکوم، تلقیح توأم با برادی رایزوبیوم و آزوسپریلیوم لیپوفروم استرین OF، تلقیح توأم بذر با برادی رایزوبیوم و سودوموناس پوتیدا، تلقیح بذر با رایزوبیوم + سودوموناس + آزوسپریلیوم) بودند. بیشترین ارتفاع بوته، وزن صددانه، تعداد گره در بوته و عملکرد دانه، مقادیر بیوماس کل (530 گرم در متر مربع)، سرعت رشد محصول (48/9 گرم بر متر مربع در روز)، سرعت رشد نسبی (1/0 گرم بر گرم در روز) در محلولپاشی 9/0 گرم در لیتر نانواکسید روی در تلقیح توأم بذر با باکتریهای محرک رشد و ریزوبیومی و کمترینِ آنها در حالت عدم تلقیح بذر و عدم مصرف نانواکسید روی بهدست آمد. بهمنظور افزایش عملکرد و برخی ویژگیهای زراعی سویا، 9/0 گرم در لیتر نانواکسید روی در تلقیح توأم بذر سویا با باکتریهای محرک رشد و رایزوبیومی باید بهکار برده شود.