TY - JOUR ID - 35721 TI - بررسی ویژگی های کمی و کیفی علوفه در اکوتیپ های مختلف اسپرس در منطقه شهرکرد JO - به زراعی کشاورزی JA - JCI LA - fa SN - 2008-8337 AU - تدین, علی AU - رفیعی الحسینی, محمد AD - عضو هیأت علمی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد Y1 - 2013 PY - 2013 VL - 15 IS - 1 SP - 39 EP - 52 KW - اکوتیپ KW - بیوماس KW - پروتئین KW - علوفه KW - فیبر DO - 10.22059/jci.2013.35721 N2 - برای ارزیابی ویژگی های کمی و کیفی علوفه در اکوتیپ های مختلف اسپرس پژوهشی مزرعه ای به صورت طرح بلوک های کامل تصادفی در ایستگاه تحقیقاتی دانشکد ة کشاورزی دانشگاه شهرکرد در سه تکرار انجام شد. در این آزمایش م قدار ماد ة تر و خشک قسمت هو ایی گیاه، ارتفاع بوته و م قدار پروتئین و فیبر گیاه در سه مرحل ة برداشت، قبل از گل دهی، شروع گل دهی و گل دهی کامل انجام شد. تعداد چین علوفه و تغییرات میزان پروتئین و فیبر در چین های مختلف به صورت یک طرح اسپلیت در زمان آنالیز شد. مقدار بذر تولیدی نیز در زمان رسیدگی در اکوتیپ های مختلف مقایسه شد. براساس نتایج این آزمایش، میزان مادة تر ، مادة خشک ، ارتفاع گیاه و میزان پروتئین و فیبر به طور معنی داری در هر سه مرحلة برداشت تحت تأثیر ارقام مختلف قرار گرفت و تعداد چین قابل برداشت معنی دار نشد . براساس تجزیه و تحلیل داده ها در طرح اسپلیت پلات در زمان، عامل اکوتیپ و تعداد چین معنی دار شد و چین های دوم و چهارم بیشترین میزان پروتئین و چین پنجم کمترین میزان فیبر را تولید کردند. اثر متقابل بین اکوتیپ و تعداد چین نیز معنی دار شد. با در نظر گرفتن خصوصیات کمی (عملکرد) و کیفی (میزان پروتئین علوفه، کشت اکوتیپ الیگودرز نسبت به سایر اکوتیپ ها در منطقة شهرکرد برتری نشان داده است. UR - https://jci.ut.ac.ir/article_35721.html L1 - https://jci.ut.ac.ir/article_35721_4c438603e1fab029f74e905fe563d0cc.pdf ER -