%0 Journal Article %T مطالعه تأثیر روش های مختلف کاربرد هیومیک اسید و آمینوکلات بر ویژگی‌های رشد، عملکرد و غلظت عناصر غذایی خیار گلخانه ای واریته سوپرسلطان %J به زراعی کشاورزی %I دانشگاه تهران، دانشکده فناوری کشاورزی ابوریحان %Z 2008-8337 %A سیلسپور, محسن %D 2022 %\ 06/22/2022 %V 24 %N 2 %P 673-684 %! مطالعه تأثیر روش های مختلف کاربرد هیومیک اسید و آمینوکلات بر ویژگی‌های رشد، عملکرد و غلظت عناصر غذایی خیار گلخانه ای واریته سوپرسلطان %K پتاسیم %K ماده خشک %K کلروفیل %K فسفر %K نیتروژن %R 10.22059/jci.2021.317591.2506 %X به­منظور ارزیابی اثر روش­های مختلف مصرف (برگ­پاشی و مصرف خاکی) هیومیک­اسید و آمینو­کلات بر رشد و عملکرد خیار گلخانه­ای (Cucumis sativus L.) رقم سوپر­سلطان، آزمایش گلخانه­ای دو­ساله (98-1397) به­صورت فاکتوریل بر پایه طرح آماری بلوک­های کامل تصادفی، با دو عامل هیومیک­اسید (بدون کاربرد هیومیک­اسید، کاربرد خاکی هیومیک­اسید و کاربرد هیومیک­اسید به­صورت برگ­پاشی) و آمینوکلات (بدون کاربرد آمینوکلات، کاربرد خاکی­آمینوکلات­ و کاربرد آمینوکلات به­صورت برگ­پاشی) در سه تکرار در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران اجرا شد. اثر کاربرد هیومیک­اسید و آمینو­کلات و اثر متقابل آن‌ها بر عملکرد میوه در واحد سطح، تعداد میوه در بوته، درصد ماده خشک میوه و شاخص کلروفیل برگ معنی­دار بود، به گونه­ای که بیش‌ترین عملکرد میوه در واحد سطح، تعداد میوه در بوته، درصد ماده خشک میوه و شاخص کلروفیل برگ از کاربرد خاکی هیومیک­اسید و آمینوکلات به­دست آمد که به‌ترتیب 4/57، 6/58، 4/56 و 8/43 درصد بیش‌تر از تیمار شاهد بود. اثر کاربرد هیومیک­اسید و آمینو­کلات و اثر متقابل آن‌ها بر غلظت عناصر غذایی پرمصرف برگ معنی­دار بود. بیش‌ترین غلظت نیتروژن، فسفر، پتاسیم، کلسیم و منیزیم برگ از کاربرد خاکی هیومیک­اسید و آمینوکلات به­دست آمد، به‌گونه­ای‌که غلظت نیتروژن، فسفر و پتاسیم برگ در اثر کاربرد هیومیک­اسید و آمینوکلات به‌صورت مصرف در خاک به‌ترتیب به میزان 44، 51 و 58 درصد افزایش نشان داد. براساس نتایج به­دست‌آمده، برای رسیدن به حداکثر عملکرد خیار گلخانه­ای در واحد سطح، کاربرد هم‌زمان هیومیک­اسید و آمینوکلات به­صورت مصرف در خاک توصیه می‌شود. %U https://jci.ut.ac.ir/article_82371_e4016cba7586636682294f0ee47b9bbc.pdf