%0 Journal Article %T اثر ترکیبی پتاسیم و آهن بر عملکرد، کیفیت‌ میوه، کشمش و تحمل به‌ سرما در انگور %J به زراعی کشاورزی %I دانشگاه تهران، دانشکده فناوری کشاورزی ابوریحان %Z 2008-8337 %A میرباقری, سید مهدی %A کریمی, روح الله %A رسولی, موسی %D 2018 %\ 10/23/2018 %V 20 %N 3 %P 737-754 %! اثر ترکیبی پتاسیم و آهن بر عملکرد، کیفیت‌ میوه، کشمش و تحمل به‌ سرما در انگور %K تاک %K تحمل یخ‌زدگی %K تغذیه %K قند محلول %K کشمش %R 10.22059/jci.2018.251761.1933 %X به منظور بررسی اثر کاربرد برگی سولفات ‌پتاسیم (غلظت‌های صفر، یک ‌و ‌نیم‌ و سه‌ درصد) و کلات‌آهن (غلظت‌های صفر، نیم و یک ‌درصد) بر تشکیل‌ میوه، عملکرد، کیفیت میوه، غلظت عناصر برگ، عملکرد کشمش و تحمل به سرمای پاییزه و زمستانه انگور بیدانه ‌سفید آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی در یک باغ تجاری در روستای بهاره ملایر طی سال های 96-1395 اجرا شد. اثر متقابل سولفات‌ پتاسیم و کلات‌آهن بر تشکیل میوه، عملکرد و شاخص‌های کیفی میوه، عملکرد کشمش و تحمل ‌سرمای تاک‌های تیمار شده معنی‌دار شد. بیشترین درصد تشکیل‌ میوه و عملکرد مربوط به تاک‌های تیمار شده با سولفات پتاسیم یک ‌و ‌نیم ‌درصد در ترکیب با کلات ‌آهن نیم ‌درصد بود. غلظت پتاسیم، آهن و منگنز موجود در حبه‌ها با عملکرد میوه در تاک همبستگی مثبت و معنی‌داری نشان داد. بیشترین غلظت اسید ‌آسکوربیک در تیمار سولفات‌ پتاسیم یک‌ و ‌نیم ‌درصد بود. بیشترین عملکرد کشمش تولیدی در تاک‌های تیمار شده با سولفات پتاسیم یک‌ و ‌نیم ‌درصد در ترکیب با کلات آهن یک‌درصد حاصل شد و کمترین عملکرد کشمش مربوط به تاک‌های شاهد بود. بیشترین تحمل‌سرمای پاییزه با تیمارهای سولفات‌ پتاسیم سه‌ درصد در ترکیب با کلات ‌آهن یک ‌درصد به دست آمد. بیشترین تحمل ‌سرما زمستانه تاک‌ها در تیمار سولفات ‌پتاسیم سه‌ درصد در ترکیب با کلات ‌آهن نیم‌ درصد محقق شد. کمترین تحمل ‌سرمای در بوته‌های شاهد یافت شد. بین تحمل سرما و محتوای پتاسیم همبستگی مثبت و با غلظت منیزیم همبستگی منفی و معنی‌داری مشاهده شد. در مجموع حداکثر عملکرد میوه و کشمش و نیز کیفیت میوه با کاربرد سطح متوسط هر دو کود ولی تحمل ‌سرمای بالاتر جوانه‌های تاک با ترکیب سطوح بالاتر این کودها به دست آمد. %U https://jci.ut.ac.ir/article_68375_55c1feac8218a8a7d42566e610261157.pdf