%0 Journal Article %T ارزیابی میزان تحمل به انجماد سرو‌بادبزنی (نوش) و سرو‌نقره‌ای در شرایط کنترل ‌شده %J به زراعی کشاورزی %I دانشگاه تهران، دانشکده فناوری کشاورزی ابوریحان %Z 2008-8337 %A ایگدری, حمیده %A گنجی مقدم, ابراهیم %A اصغر زاده, احمد %D 2018 %\ 07/23/2018 %V 20 %N 2 %P 315-327 %! ارزیابی میزان تحمل به انجماد سرو‌بادبزنی (نوش) و سرو‌نقره‌ای در شرایط کنترل ‌شده %K پرولین %K رشد ‌مجدد %K کربوهیدرات ‌محلول %K نشت‌ یونی %K همبستگی %R 10.22059/jci.2017.60388 %X سرو‌ نقره‌ای (L. Cupressus arizonica) و سرو‌ بادبزنی (Thuja orientalis L.) از مهم‌ترین درختان همیشه‌سبز ‌زینتی مورد استفاده در فضای سبز ‌شهری می‌باشند. این مطالعه با هدف بررسی تحمل به انجماد این دو گونه گیاهی در شرایط کنترل‌شده در دو آزمایش مستقل با هشت سطح دمایی (شاهد، 10-، 15-، 20-، 25-، 30-، 35-، 40- درجه سانتی‌گراد) در قالب طرح کاملاً تصادفی اجرا گردید. در این پژوهش میزان پرولین، نشت یونی، تغییرات کربوهیدرات (از نمونه‌های برگی) و رشد‌ مجدد مورد بررسی قرار‌ گرفتند. نتایج نشان داد که با کاهش دما محتوی پرولین و نشت یونی در هر دو گونه افزایش یافت. با کاهش دما کاهش چشم‌گیری در رشد‌ مجدد هر دو گونه مشاهده شد، به‌طوری‌که در 30- و20- درجه سانتی‌گراد به‌ترتیب در سرو‌بادبزنی و نقره‌ای هیچ‌گونه رشد‌ مجددی مشاهده نشد. مقادیر کربوهیدرات محلول در سرو بادبزنی با کاهش دما افزایش کم و غیر‌معنی‌دار ولی در سرو‌ نقره‌ای به‌طور معنی‌داری کاهش یافت. همبستگی منفی معنی‌دار بین رشد‌ مجدد و دما در سرو‌بادبزنی (895/0-) و نقره‌ای (646/0-) مشاهده شد. سرو‌نقره‌ای نسبت به یخ‏زدگی حساس‌تر از و سرو‌ بادبزنی بود. %U https://jci.ut.ac.ir/article_60388_7b9f3595a3eccf1493f0845551ba68d8.pdf