%0 Journal Article %T بررسی تأثیر تنک دستی و شیمیایی میوه بر برخی ویژگی های کمی و کیفی میوه زرشک بی دانه %J به زراعی کشاورزی %I دانشگاه تهران، دانشکده فناوری کشاورزی ابوریحان %Z 2008-8337 %A کامیاب, فرشته %A عابدینی, محمد %A خضری, مسعود %D 2016 %\ 03/20/2016 %V 18 %N 1 %P 31-44 %! بررسی تأثیر تنک دستی و شیمیایی میوه بر برخی ویژگی های کمی و کیفی میوه زرشک بی دانه %K اندازه میوه %K اتفن %K کیفیت %K عملکرد %K نفتالین استیک اسید %R 10.22059/jci.2016.56568 %X درختان میوه باید عملکرد کافی در طول عمر اقتصادی خود به طور سالیانه داشته باشند. درختان میوه معمولاً بیش از حد توانایی باردهی خود، گل تولید می­کنند که اگر همگی این گل‌­ها به میوه تبدیل شوند، درخت ضعیف و میوه­ها ریز و نامرغوب شده و معمولاً درخت دچار پدیده تناوب باردهی می­شود. به همین دلیل، باید برخی از گل‌­ها و میوه­های جوان را به روش دستی، مکانیکی و یا شیمیایی حذف نمود. در پژوهش حاضر، تأثیر تنک دستی (10، 20 و 40 درصد حذف خوشه‌های میوه) و محلول‌پاشی با هورمون نفتالین استیک اسید (5، 10، 20 و 40 میلی‌گرم در لیتر) و اتفن (25، 50، 100 و 200 میلی‌گرم در لیتر) در مقایسه با شاهد (بدون اعمال تنک) بر میزان تنک میوه و برخی ویژگی­های کمی و کیفی میوه زرشک بی‌دانه در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی در باغ تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند، در سال 1393 بررسی گردید. کاربرد نفتالین استیک اسید و اتفن سبب تنک مؤثر میوه­ها گردید، به‌طوری‌که بیشترین میزان تنک در تیمار نفتالین استیک اسید 10 میلی‌گرم در لیتر و همچنین اتفن 50 میلی‌گرم در لیتر مشاهده گردید. از طرف دیگر، این تیمار­ها میزان عملکرد را نیز نسبت به تیمار شاهد افزایش دادند. تنک دستی و کاربرد نفتالین استیک اسید و اتفن باعث افزایش طول، قطر، حجم، وزن تر 100 حبه، وزن خشک 100 حبه، آنتوسیانین، ویتامین ث، کل مواد جامد محلول و نسبت مواد جامد محلول به اسید کل شدند. %U https://jci.ut.ac.ir/article_56568_a2233e736937a6978b090bc9190d95d0.pdf