%0 Journal Article %T تغییرات برخی ترکیبات بیوشیمیایی میوه انگور رقم ‘رشه’ در شیب و ارتفاع های مختلف %J به زراعی کشاورزی %I دانشگاه تهران، دانشکده فناوری کشاورزی ابوریحان %Z 2008-8337 %A دارابی, سالار %A قادری, ناصر %A امامی فر, آریو %D 2016 %\ 03/20/2016 %V 18 %N 1 %P 117-128 %! تغییرات برخی ترکیبات بیوشیمیایی میوه انگور رقم ‘رشه’ در شیب و ارتفاع های مختلف %K آنتوسیانین %K شرایط محیطی %K ظرفیت ضداکسایشی %K فنل %K کاروتنوئید %R 10.22059/jci.2016.56552 %X انگور رقم ‘رشه’ در استان کردستان به‌صورت دیم کشت می­گردد. شرایط میکروکلیما تأثیر زیادی بر کیفیت انگور می­گذارد. اطلاعات در رابطه با تغییر در ترکیبات حبه انگور در شرایط تغییرات آب و هوایی محدود است. لذا پژوهشی جهت بررسی اثر چهار مکان شیب جنوبی و شمالی و دو ارتفاع بالا و پایین بر برخی خصوصیات کیفی انگور رقم ‘رشه’ با سه تکرار در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی، در دانشگاه کردستان، در سال­های 92-1391 انجام شد. میزان کاروتنوئید، آنتوسیانین، ظرفیت ضداکسایشی کل، کربوهیدرات‌های محلول کل، میزان تانن و فنل کل حبه­ها اندازه­گیری شدند. میزان آنتوسیانین، ظرفیت ضداکسایشی کل، میزان فنل کل و کربوهیدرات­های محلول کل در میوه‌های برداشت شده در شیب جنوبی با ارتفاع بالا در مقایسه با سایر مکان‌ها بیشتر بودند. بیشترین میزان کاروتنوئید و تانن در شیب شمالی با ارتفاع کم  به‌دست آمد. کمترین میزان آنتوسیانین و کربوهیدرات‌های محلول کل در انگورهای کشت شده در شیب شمالی با ارتفاع پایین مشاهده گردید. براساس نتایج حاصل، کشت انگور رقم ‘رشه’ در شیب جنوبی و ارتفاع بالاتر به تولیدکنندگان برای بالا بردن صفات کیفی حبه­های انگور کمک می­نماید. %U https://jci.ut.ac.ir/article_56552_1952f3fba3a044fd4b0bce4848409964.pdf