@article { author = {Darvish nia, Mostafa and Rezaei Nejad, Abdolhosein and Delfan, Bahram}, title = {Effect of essential oil of Satureja khuzistanica Jamzad and S. rechingeri Jamzad, Carvacrol and Benomyl on growth inhibition of Botrytis cinerea Pres.: Fr., an agent of gray mold disease of fruit}, journal = {Journal of Crops Improvement}, volume = {17}, number = {2}, pages = {531-540}, year = {2015}, publisher = {University of Tehran, College of Abureyhan}, issn = {2008-8337}, eissn = {2345-6957}, doi = {10.22059/jci.2015.55198}, abstract = {To investigate the antifungal effects of essential oils of Khuzestani savory (Satureja khuzistanica Jamzad), Rechingeri savory (S. rechingeri Jamzad), carvacrol and Benomyl on Botrytis cinerea, this study was carried out in a PDA medium, and on grapes, kiwi fruits and strawberry. The experiment was laid out factorially based on a completely randomized design with three replications. The results showed that essential oil of Khuzestani savory, Carvacrol and Benomyl had greater antifungal effects compared with that in essential oil of Rechingeri savory. The main components of essential oil of Khuzestani savory were Carvacrol (91.16 Percent), p-Cymene (1.26 Percent), γ-Terpenen (0.74 Percent). The main components of essential oil of Rechingeri savory were Carvacrol (77.2 Percent), p-Cymene (1.26 Percent), γ-Terpenen (1.62 Percent). Essential oil of Khuzestani savory with concentrations of 200 ml, Carvacrol and Benomyl in all concentrations used showed 100 percent fungal inhibitory effects. The results of experiments in medium and on fruits showed that the antifungal effects of essential oils increased as their concentration increased.}, keywords = {Botrytis cinerea,Carvacrol,Essential oil,fungus,Inhibit of growth}, title_fa = {اثر اسانس‌ مرزه خوزستانی، رشینگری، کارواکرول و قارچ‌کش بنومیل بر بازدارندگی رشد قارچ Botrytis cinerea Pres.: Fr. عامل بیماری پوسیدگی خاکستری میوه}, abstract_fa = {تحقیق حاضر به‌منظور بررسی تأثیرات ضدقارچی اسانس گیاهان مرزة خوزستانی (Satureja khuzistanica Jamzad)، مرزة رشینگری (S. rechingeri Jamzad)، کارواکرول و قارچ‏کش بنومیل در کنترل قارچ Botrytis cinerea Pers.:Fr. بر روی محیط کشت سیب‌زمینی-دکستروز-آگار و میوه‏های انگور یاقوتی، کیوی و توت‏فرنگی صورت گرفت. آزمایش‏ها به‌صورت فاکتوریل براساس طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار انجام گرفت. اثر بازدارندگی اسانس‌ها، کارواکرول و قارچ‌کش بنومیل بر روی قارچ در محیط کشت PDA و میوه نشان داد که اسانس مرزة خوزستانی، کارواکرول و بنومیل قدرت بازدارندگی بیشتری نسبت به اسانس‌ مرزة رشینگری دارند. ترکیبات عمدة موجود در اسانس مرزة خوزستانی شامل کارواکرول (16/92 درصد)، پی-سیمن (26/1 درصد) و گاما-ترپنن (74/0 درصد) و در مرزة رشینگری شامل کارواکرول (2016/77 درصد)، گاما-ترپنن (062/1 درصد) و پی-سیمن (26/1 درصد) بودند. اسانس مرزة خوزستانی، کارواکرول و بنومیل در غلظت‌های 50، 200، 500 و 1000 میکرولیتر در لیتر در مقایسه با اسانس‌ مرزة رشینگری در کنترل عامل بیماری مؤثرتر بودند، به‌طوری که اسانس مرزة خوزستانی در غلظت 200 میکرولیتر در لیتر، کارواکرول در همة غلظت‌ها و بنومیل در غلظت 50 میکرولیتر در لیتر موجب بازدارندگی کامل (100 درصد) رشد قارچ عامل بیماری شدند. بررسی‌های آزمایشگاهی در محیط کشت و روی میوه نشان داد که با افزایش غلظت اسانس‌های گیاهی بر فعالیت ضدقارچی آنها علیه عامل بیماری افزوده شد.}, keywords_fa = {اسانس,بازدارندگی از رشد,قارچ,کارواکرول,Botrytis cinerea}, url = {https://jci.ut.ac.ir/article_55198.html}, eprint = {https://jci.ut.ac.ir/article_55198_8094858f50426ab25b0b57839bda8845.pdf} }