@article { author = {Faramarzi, Shadab and Yadollahi, Abbas and Hajnajari, Hassan and Shojaeean, Abdolali and Damyar, Sima}, title = {Study of morphological characteristics of Iranian red-fleshed apples vs. some Iranian landraces and commercial cultivars}, journal = {Journal of Crops Improvement}, volume = {16}, number = {1}, pages = {1-10}, year = {2014}, publisher = {University of Tehran, College of Abureyhan}, issn = {2008-8337}, eissn = {2345-6957}, doi = {10.22059/jci.2014.51938}, abstract = {Study of morphological traits of red fleshed apples is a critical step to improve the quality andcommercializing of them. In order to study genetic diversity of Iranian red fleshed apples, a total of 17morphological characteristics were assessed for eight genotypes of red- fleshed (‘Haji Qermez’, ‘GoushtQermez’, ‘Shahroud-10’, ‘Arous Gousht Qermz’, ‘B.9’, ‘Qazvin 1, 2, 3’) and 12 Iranian and foreigncommercial cultivars (‘Shafei’, ‘Golab Kohanz’, ‘Jonathan’, ‘Golden Delicious’, ‘Granny Smith’,‘Soltani Shabestar’, ‘Fuji’, ‘Red Delicious’, ‘Heydar Zadeh’, ‘Golab Sahneh’, ‘Gala’, and ‘Shafi Abadi’).Dendrogram resulting cluster analysis of the data classified all genotypes into 7 groups. All Iranian andforeign cultivars were located in distinct groups. The results showed that Iranian red fleshed apples weredifferent in their flesh color. This research can be very useful for introducing theses cultivars to market orusing in breeding programs.}, keywords = {Anthocyanin,Apple,Genetic variation,morphological traits,red flesh apple}, title_fa = {بررسی صفات مورفولوژیک سیب های گوشت قرمز ایرانی در مقایسه با تعدادی از ارقام بومی و تجاری}, abstract_fa = {بررسی شاخص‌های مورفولوژیک سیب­های گوشت قرمز ایرانی یک گام اساسی برای بهبود کیفیت و تجاری سازی آنها می‌باشد. در این پژوهش به منظور مطالعه تنوع ژنتیکی ارقام سیب گوشت قرمز ایرانی، 17 صفت مورفولوژیک برای  هشت ژنوتیپ گوشت قرمز (‘حاجی قرمز’، ‘گوشت قرمز’، ‘عروس ‌گوشت قرمز’، ‘شاهرود-10’، پایه رویشی ‘B.9 ’، ‘قزوین-1’،  ‘قزوین-2’ و ‘قزوین-3’) و 12 رقم تجاری ایرانی و خارجی (‘شفیعی’، ‘گلاب کهنز’، ‘سلطانی‌شبستر’، ‘رددلیشز’، ‘حیدرزاده’، ‘ گلاب صحنه’، ‘گالا’، ‘شفیع‌آبادی’، ‘جاناتان’ ، ‘ گلدن‌دلیشز’، ‘ گرانی‌اسمیت’ و  ‘فوجی’) اندازه‌گیری شد. دندروگرام حاصل از تجزیه خوشه‌ای داده‌ها، کل ژنوتیپ‌ها را در هفت گروه دسته‌بندی کرد و کلیه ارقام خارجی و داخلی در گروه‌های مجزا قرار گرفتند. نتایج نشان داد که سیب‌های گوشت قرمز ایرانی دارای تفاوت قابل مشاهده‌ای در رنگ گوشت بودند. این تحقیق می‌تواند در معرفی ارقام گوشت قرمز سیب به بازار مصرف و یا برای استفاده در برنامه های اصلاحی بسیار مفید باشد.}, keywords_fa = {Anthocyanin,Apple,Genetic variation,morphological traits,red flesh apple}, url = {https://jci.ut.ac.ir/article_51938.html}, eprint = {https://jci.ut.ac.ir/article_51938_e4ece9250299a00f6be28626f0ac5d4a.pdf} } @article { author = {Akbari Nodehi, Davood and Khademi Shormasty, Hassan and Cherati Araei, Ali and Shirdel Shahmiri, Fazl and Rezaei Sokht Abandani, Reza and Fahimi borkhali, Nadia}, title = {Effect of deficit irrigation and different levels of nitrogen fertilizer on some quantitative and qualitative properties of lemon balm}, journal = {Journal of Crops Improvement}, volume = {16}, number = {1}, pages = {11-21}, year = {2014}, publisher = {University of Tehran, College of Abureyhan}, issn = {2008-8337}, eissn = {2345-6957}, doi = {10.22059/jci.2014.51939}, abstract = {To investigate the effects of deficit irrigation and different levels of nitrogen fertilizer on somequantitative and qualitative properties of Melissa, a pot experiment was conducted for one year (2011) inMazandaran province. Experiment was carried out as a factorial based on randomized complete blockdesign with three replications. Irrigation treatments (25, 52 and 75 percent field capacity, FC) andnitrogen fertilizer (0 and 2.5 percent ammonium nitrate) were allocated to main and sub-plots,respectively. The results showed that the effect of different levels of deficit irrigation were significant onquantitative and qualitative properties of Melissa. Fertilizer treatments were significant on dry weight,leaf area, shoot number and fresh weight, percent citronellal, caryophyllene oxide percent, geranial andneral percent. Interaction of treatments was significant only on leaf number, dry weight of shoot, freshweight of plant and geranial percent. Results showed that maximum plant height, leaf area, number ofstems, number of leaves and dry and fresh weight was obtained in 75 percent FC treatment. Percent ofcitronellal, caryophyllene oxide, geranial and neral with 6.14 percent, 11.61 percent, 20.09 percent and17.38 percent, respectively, had a maximum amounts in 75 percent FC treatment. Also, application ofnitrogen fertilizer caused 5.33 and 9.15 percent reduction of citronellal and caryophyllene oxiderespectively and increased geranial and neral percent by 17.64 and 15.56, respectively.}, keywords = {Deficit irrigation,Lemon balm,Mazandaran,nitrogen fertilizer,qualitative and quality characteristics}, title_fa = {تأثیر کم‌آبیاری و سطوح مختلف کود نیتروژن بر برخی از خصوصیات کمی و کیفی گیاه بادرنجبویه}, abstract_fa = {به‌منظور بررسی تأثیرات کم‌آبیاری و سطوح مختلف کود نیتروژن بر ویژگی­های کمی و کیفی گیاه بادرنجبویه، آزمایشی گلدانی در منطقۀ سوادکوه استان مازندران به‌مدت یک ­سال (سال 1390) اجرا شد. آزمایش به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک­های کامل­ تصادفی با سه تکرار انجام گرفت. فاکتور اصلی شامل سه تیمار آبی (25، 50 و 75 درصد) ظرفیت مزرعه و فاکتور فرعی دو تیمار کودی (صفر و 5/2 درصد) نیترات آمونیوم به‌صورت محلول‌پاشی در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد تأثیر آبیاری بر همۀ خصوصیات کمی و کیفی گیاه و تیمار کود بر وزن خشک، سطح برگ، تعداد ساقه و وزن تر، درصد سیترونلال، درصد کاریوفیلن اکساید، درصد ژرانیال و درصد نرال معنا­دار بود. تأثیر متقابل آب و کود فقط بر سطح برگ، تعداد ساقه، وزن خشک و وزن تر بوته و درصد ژرانیال معنا­دار بود. بیشترین ارتفاع بوته، سطح برگ، تعداد ساقه، تعداد برگ،  وزن و طول ریشه، وزن خشک و تر مربوط به تیمار 75 درصد ظرفیت زراعی بود. درصد سیترونلال، کاریوفیلن اکساید، ژرانیال و نرال در تیمار 75 درصد به‌ترتیب با میانگین­های 14/6، 61/11، 09/20 و 38/17 درصد بیشترین مقدار را داشت. همچنین با مصرف کود نیتروژن، درصد سیترونلال و کاریوفیلن اکساید به‌ترتیب 33/5 و 15/9 درصد کاهش، و درصد ژرانیال و نرال به‌ترتیب با میانگین­های 64/17 و 56/15 درصد افزایش یافت.}, keywords_fa = {Deficit irrigation,Lemon balm,Mazandaran,nitrogen fertilizer,qualitative and quality characteristics}, url = {https://jci.ut.ac.ir/article_51939.html}, eprint = {https://jci.ut.ac.ir/article_51939_fc181f069d9fe87f86548dbe46b0242c.pdf} } @article { author = {Shahmoradi, Shakiba and Zahravi, Mehdi}, title = {Identification of traits related to drought tolerance in barley genotypes originated from arid climates of Iran}, journal = {Journal of Crops Improvement}, volume = {16}, number = {1}, pages = {23-41}, year = {2014}, publisher = {University of Tehran, College of Abureyhan}, issn = {2008-8337}, eissn = {2345-6957}, doi = {10.22059/jci.2014.51940}, abstract = {To evaluate the effects of water deficit stress in barley germplasm collection of National Gene Bank ofIran, 25 genotypes collected from arid and semi arid provinces of Iran and 3 sample cultivars werestudied in two environments including: non-stressed and water deficit stress. Agronomical, phenologicaland morphological traits were measured. Stress indices were calculated to determine tolerant genotypes.Based on correlation coeficiences, STI were better indicator of drought stress tolerance than the otherindices. Based on STI, morphotypes number 16, 24, 25 and 26 shown better stress tolerance potential thanthe other morphotypes. Stepwise regression between stress tolerance index (STI) and quantitave traitsindicates the important role of leaf area and specific leaf area of flag leaf under drought stress condition,in acclimation to drought conditions. It is also concluded that the 100 grain weight is the only trait undernormal condition witch shows a close relation with stress tolerance index.}, keywords = {Barley,Drought stress,germplasm,index,tolerance}, title_fa = {شناسایی صفات مرتبط با تحمل به خشکی در ژنوتیپ‌های جو بومی مناطق گرم و خشک ایران}, abstract_fa = {کاهش چشمگیر تنوع ژنتیکی در بسیاری از گونه‌های زراعی، توجه جهانی را به منشأ اولیۀ ژن‌های جدید که اغلب در توده‌های بومی نهفته است و می‌تواند ژن‌های ارزشمندی برای تحمل به تنش‌های زنده و غیر‌زنده و صفات مطلوب اقتصادی باشد، جلب کرده است. در تحقیق حاضر به‌منظور ارزیابی واکنش توده‌های بومی جو زراعی در برابر خشکی و بررسی صفات مرتبط با تحمل تنش و درک روابط بین آنها، 25 ژنوتیپ بومی اقلیم‌های خشک و نیمه‌خشک کشور از کلکسیون جو اهلی در بانک ژن گیاهی ملی ایران، به‌همراه سه رقم زراعی در قالب طرح بلوک کامل تصادفی در دو وضعیت آبیاری نرمال و قطع آبیاری (تنش خشکی) در مزرعۀ تحقیقاتی مؤسسۀ اصلاح و تهیۀ نهال و بذر ارزیابی شدند. صفات ارزیابی‌شده شامل صفات فنولوژیک، فیزیولوژیک و آگرونومیک بود. شاخص­های تحمل و حساسیت به تنش نیز برای ژنوتیپ‌ها محاسبه شد. با توجه به ضرایب همبستگی، شاخص STI بهترین شاخص برای گزینش ژنوتیپ‌های متحمل به خشکی در گیاه جو شناخته شد. براساس این شاخص، ژنوتیپ­های شمارۀ 25 (6711TN)، 26 (رقم نصرت)، 24 (2/6652TN) و 16 (6436TN)، به‌ترتیب پرمحصول­ترین ژنوتیپ­ها در وضعیت نرمال و تنش خشکی شناسایی شدند. رگرسیون گام‌به‌گام بین شاخص تحمل تنش و صفات تحت ارزیابی، اهمیت فراوان صفات سطح ویژۀ برگ پرچم، تعداد سنبلچه در سنبله، سطح برگ و تعداد روز تا گلدهی را در وضعیت تنش خشکی نشان داد. تنها صفتی که در وضعیت رطوبتی نرمال با شاخص تحمل به تنش ارتباط نزدیکی داشت، صفت وزن صددانه بود.}, keywords_fa = {Barley,Drought stress,germplasm,index,tolerance}, url = {https://jci.ut.ac.ir/article_51940.html}, eprint = {https://jci.ut.ac.ir/article_51940_cd3b7137007f0f98480a7c3ae91fcfee.pdf} } @article { author = {Mansoori, Irandokht}, title = {Evaluation of row spacing and microelements spraying on yield and some morphological traits of peppermint}, journal = {Journal of Crops Improvement}, volume = {16}, number = {1}, pages = {43-54}, year = {2014}, publisher = {University of Tehran, College of Abureyhan}, issn = {2008-8337}, eissn = {2345-6957}, doi = {10.22059/jci.2014.51941}, abstract = {In order to evaluate row spacing and microelements spraying on yield and some morphological traits ofpeppermint, a split plot experiment was conducted based on randomized complete block design with fourreplications in Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University during 2010-2011. Threelevels of row spacing (50 × 10, 50 × 20 and 50 × 30 cm) and two levels of microelements (no sprayingand spraying) were evaluated on peppermint at two harvesting time. The results showed that the firstharvesting had significant effect on plant height, oil yield and dry matter. Maximum oil yield (19.1 lit.ha1)and dry matter (1121.3 kg.ha-1) was obtained in the first harvesting time. Microelements had significanteffect on wet matter (3321.3 kg.ha-1), dry matter (987.7 kg.ha-1) and oil yield (19.63 lit.ha-1). Maximumdry matter (1015.5 kg.ha-1) and oil yield (20.31 lit.ha-1) was obtained in (50 × 20 cm) row spacing withspraying. 50 × 20 cm row spacing with spraying recommended, because of maximum oil yield inpeppermint.}, keywords = {dry matter,Essential oil yield,Microelements,Peppermint,Row spacing}, title_fa = {بررسی فاصله کاشت و محلول پاشی عناصر ریزمغذی بر عملکرد و برخی صفات مورفولوژی نعناع فلفلی}, abstract_fa = {به‌منظور بررسی تغییرات عملکرد نعناع فلفلی در برخی شرایط زراعی، آزمایشی در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری طی سال زراعی1389-90 به‌صورت طرح اسپلیت پلات بر پایۀ بلوک­های کامل تصادفی در چهار تکرار اجرا شد. فاکتور اصلی، فاصلۀ کاشت در سه سطح (10×50، 20×50، 30×50 سانتی‌متر) و فاکتور فرعی، محلول‌پاشی با کود ریزمغذی گرین مور در دو سطح  (محلول‌پاشی با غلظت دو در هزار و عدم محلول­پاشی) بود. برداشت در دو زمان صورت گرفت.  نتایج نشان داد که اثر زمان برداشت بر ارتفاع گیاه، عملکرد اسانس، در­صد اسانس و وزن خشک گیاه در سطح یک درصد معنا­دار بود و نعناع فلفلی در برداشت اول، رشد بهتری داشت، به­طوری­که بیشترین عملکرد اسانس (1/19 لیتر در هکتار) و وزن خشک گیاه (3/1121 کیلوگرم در هکتار) در برداشت اول به‌دست آمد. محلول‌پاشی بر وزن تر گیاه (3/3321 کیلوگرم در هکتار)، وزن خشک گیاه (8/987 کیلوگرم در هکتار) و عملکرد اسانس (63/19 لیتر در هکتار) در سطح 5 در­صد معنادار بود. حداکثر وزن خشک (5/1015کیلوگرم در هکتار) و عملکرد اسانس (31/20 لیتر در هکتار) در فاصلۀ کاشت 20­×­50 سانتی­متر به‌دست آمد. برای دستیابی به حداکثر اسانس در نعناع فلفلی،  فاصلۀ کاشت 20­×50 سانتی‌متر با استفاده از محلول‌پاشی توصیه می­شود.}, keywords_fa = {dry matter,Essential oil yield,Microelements,Peppermint,Row spacing}, url = {https://jci.ut.ac.ir/article_51941.html}, eprint = {https://jci.ut.ac.ir/article_51941_c717bcf7075231f2444be6f58543507c.pdf} } @article { author = {Afiuni, Davood and Jalali, Amir Houshang and Khakpour, Reza and Safaei, Leili and Najafi-Mirak, Tohid and Akbari, Gholamali}, title = {Response of bread wheat genotypes with different flowering habits to sowing date in Isfahan}, journal = {Journal of Crops Improvement}, volume = {16}, number = {1}, pages = {55-68}, year = {2014}, publisher = {University of Tehran, College of Abureyhan}, issn = {2008-8337}, eissn = {2345-6957}, doi = {10.22059/jci.2014.51942}, abstract = {In order to assess the impact of different sowing dates on yield and yield components of wheat genotypeswith different growth habits, a two years study (2007-2009) using a split plot in randomized completeblock design with three replications was conducted in Kabootarabad Agricultural Research Station ofIsfahan. Three sowing dates of 12 Oct., 1 Nov., and 21 Nov. were main plots and 15 genotypes of wheatwere subplots. The average grain yield in three planting dates was 8495, 9156 and 6749 kg ha-1,respectively. At all planting dates, the maximum and minimum grain yield belonged to spring and wintertypes and the grain yield of winter, facultative and spring groups were 7519, 8267 and 8614 kg ha-1,respectively. At 1 Nov. five spring genotypes M-81-13, Bahar, Pishtaz, Kavir and Marvdasht andfacultative cultivar Alvand produced the highest grain yield by an average of 10433, 10146, 10040, 9843,9822 and 9813 kg/ha and therefore can be recommended for planting in temperate regions of theprovince. Spikes per m2 and grain weight were the most important yield components that were reduced inresponse to late planting. Based on the results, 1 Nov. can be recommended as the best planting date forthe region.}, keywords = {grain yield and components,growth habit,Sowing date,Wheat,1000 Kernel weight}, title_fa = {واکنش ژنوتیپ‌های گندم نان با عادت‌های گلدهی مختلف به تاریخ کاشت در اصفهان}, abstract_fa = {به‌منظور ارزیابی تأثیر تاریخ‌های کاشت­ مختلف بر عملکرد و اجزای عملکرد ژنوتیپ­های گندم با عادت‌های گلدهی زمستانه، بینابین و بهاره، پژوهشی دوساله (1386-88) با استفاده از آزمایش کرت­های خردشده در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار در مرکز تحقیقات کشاورزی کبوترآباد اصفهان اجرا شد. سه تاریخ کاشت 20 مهر، و 10 و 30 آبان، عامل اصلی؛ و 15 ژنوتیپ گندم، عامل فرعی را تشکیل دادند. میانگین عملکرد دانه در تاریخ‌های کاشت­ اول تا سوم به‌ترتیب 8495، 9156 و 6749 کیلوگرم در هکتار بود. در هر سه تاریخ کاشت، بیشترین و کمترین میانگین عملکرد دانه به‌ترتیب به گروه‌های بهاره و زمستانه تعلق داشت و صرف‌نظر از تاریخ کاشت، گروه ژنوتیپ‌های زمستانه، بینابین و بهاره، به‌ترتیب میانگین عملکرد 7519، 8267 و 8614 کیلوگرم در هکتار داشتند. در تاریخ کاشت 10 آبان، پنج ژنوتیپ بهارۀ M-81-13، بهار، پیشتاز، کویر و مرودشت، و رقم بینابین الوند به‌ترتیب با عملکرد دانۀ 10433، 10146، 10040، 9843، 9822 و 9813 کیلوگرم در هکتار برتر از ژنوتیپ­های دیگر بودند و برای کشت در مناطق معتدل استان می‌توان آنها را توصیه کرد. کاهش تعداد سنبلۀ بارور و وزن هزاردانه، مهم‌ترین اجزای عملکرد در واکنش به تأخیر کاشت بودند. براساس نتایج به­دست‌آمده، 10 آبان تاریخ کاشت بهینه در منطقه توصیه می‌شود.}, keywords_fa = {grain yield and components,growth habit,Sowing date,Wheat,1000 Kernel weight}, url = {https://jci.ut.ac.ir/article_51942.html}, eprint = {https://jci.ut.ac.ir/article_51942_8354e84ad6fa933efda5c53bd13810d2.pdf} } @article { author = {Habibi, Maryam and Majidian, Majid and Rabiei, Mohammad}, title = {Effect of boron, zinc and sulfur elements on grain yield and fatty acid composition of rapeseed}, journal = {Journal of Crops Improvement}, volume = {16}, number = {1}, pages = {69-84}, year = {2014}, publisher = {University of Tehran, College of Abureyhan}, issn = {2008-8337}, eissn = {2345-6957}, doi = {10.22059/jci.2014.51943}, abstract = {In order to investigate the effects of boron, zinc and sulfur on yield and fatty acid composition of rapeseed(Hyola 401 cultivar), an experiment was conducted in Rasht province in 2011. A field experiment withcompletely randomized block design was performed with eight treatments in three replications.Maximum grain yield (4157.6 kg ha-1) and grain oil (1770.2 kg ha-1) was obtained from S+B+Zntreatments. The highest and lowest grain oil was obtained from S+B+Zn (42.58) and control (38.37),respectively. The maximum oleic acid (234.8 mg g-1) and linolenic acid (26.68 mg g-1) and linoleic acid(55.98 mg g-1) were obtained from B+Zn+S treatments. Maximum stearic and palmitic acid were obtainedfrom control and S+Zn treatments which was 6.5 and 15.53 mg g-1, respectively. Regarding to the results,fatty acids composition of rapeseed are influenced by nutrient and since quality of edible oils depends onunsaturated fatty acids, especially linoleic and linolenic acids and these acids are essential fatty acids forthe human body that must be supplied through diet. Therefor this research showed that we are not onlyable to increase oil yield with can also increase oil quality with increasing fatty acid composition.}, keywords = {Grain oil,Grain yield,Linolenic Acid,microelement,oleic acid}, title_fa = {تأثیر عناصر بُر، روی و گوگرد بر عملکرد دانه و ترکیب اسیدهای چرب روغن کلزا}, abstract_fa = {به‌منظور بررسی اثر مصرف عناصر بُر، روی و گوگرد بر عملکرد و ترکیب اسیدهای چرب روغن کلزا رقم هایولا 401، آزمایشی به‌صورت طرح بلوک­های کامل تصادفی با هشت تیمار و سه تکرار در سال زراعی 1390-91 انجام گرفت. بیشترین عملکرد دانه و روغن به‌ترتیب به‌مقدار 6/4157 و 2/1770 کیلوگرم در هکتار در تیمار ترکیب بُر + روی + گوگرد، و بیشترین و کمترین مقدار روغن دانه در تیمارهای بُر + روی + گوگرد (58/42 درصد) و شاهد (37/38 درصد) به‌دست آمد. تیمار بُر + روی + گوگرد دارای بیشترین مقدار اسید اولئیک (8/234 میلی­گرم بر گرم) و اسید لینولنیک (68/26 میلی­گرم بر گرم) بود. بیشترین مقدار اسید لینولئیک (98/55 میلی­گرم بر گرم) در تیمار بُر + روی به­دست آمد. تیمار شاهد و ترکیب گوگرد + روی، بیشترین مقدار اسید استئاریک و پالمیتیک به‌ترتیب به‌مقدار 5/6 و 53/15 میلی­گرم بر گرم را داشتند. با توجه به نتایج، ترکیب اسیدهای چرب کلزا تحت تأثیر عناصر غذایی قرار می­گیرد و ازآنجا که کیفیت روغن­های خوراکی به مقدار اسیدهای چرب غیراشباع، به‌ویژه اسیدهای لینولئیک و لینولنیک بستگی دارد و این اسیدها جزو اسیدهای چرب ضروری برای بدن انسان هستند که باید از طریق رژیم غذایی تأمین شوند، این پژوهش توانسته است ضمن افزایش عملکرد روغن، با افزایش این اسیدهای چرب کیفیت روغن را بهبود بخشد.}, keywords_fa = {Grain oil,Grain yield,Linolenic Acid,microelement,oleic acid}, url = {https://jci.ut.ac.ir/article_51943.html}, eprint = {https://jci.ut.ac.ir/article_51943_f37e75f7d3feb5289a3d9958091622ac.pdf} } @article { author = {Pishkam Rad, Reyhaneh and Izadi Darbandi, Ali and Shahbazi, Maryam and Fazel Najaf-Abadi, Mehdi and Nikkhah, Hamid Reza and Abedini, Raha and Barati, Morteza}, title = {Assessment of morpho-physiological characteristics in common and wild barley cultivars under dehydration condition}, journal = {Journal of Crops Improvement}, volume = {16}, number = {1}, pages = {85-98}, year = {2014}, publisher = {University of Tehran, College of Abureyhan}, issn = {2008-8337}, eissn = {2345-6957}, doi = {10.22059/jci.2014.51944}, abstract = {In order to study the reaction of barley genotypes to drought, an experiment was conducted in a factorialdesign based on CRD for two wild ecotypes and four crop genotypes of barley in greenhouse. In thisstudy, the barley genotypes and wild ecotypes as the first factor and irrigation treatment with three levelsinclude 70 percent of water holding capacity of soil, 30 and 10 percent as the second factor wereconsidered as treatments. Analysis of growth and other morphological characteristics such as tillers, plantheight and leaf number and leaf area per plant and some physiological characteristics including therelative water content, leaf chlorophyll content, osmotic potential, osmotic adjustment, stomatalconductance, canopy temperature in each three treatments were measured. Analysis of variance showedthat the effect of drought on all traits and differences between genotypes were significant. Results ofcorrelation revealed that there is a significant and direct relationship between relative water content withosmotic potential and percentage of dried material. Path analysis identified that osmotic potential had themost direct effect on died material. The 41-1 and Morocco genotypes showed greater sensitivity thanother genotypes to the applied stress.}, keywords = {Drought,Growth,H. Spontaneum,morphology,Water potential}, title_fa = {ارزیابی صفات مورفوفیزیولوژی رقم های جو زراعی و وحشی در وضعیت تنش کم‌آبیاری}, abstract_fa = {به‌منظور بررسی واکنش رقم­های مختلف جو به خشکی، آزمایشی با دو نمونۀ وحشی و چهار رقم زراعی به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در وضعیت گلخانه در مرحلۀ رویشی گیاه اجرا شد. در این تحقیق، ارقام جو به‌عنوان عامل اول، و تیمار آبیاری در سه سطح آبیاری 70، 30 و 10 درصد ظرفیت نگهداری آب خاک به‌عنوان عامل دوم منظور شدند. تجزیۀ واریانس داده­ها نشان داد که اثر تنش خشکی و ژنوتیپ بر خصوصیات مورفولوژی مانند تعداد پنجه، ارتفاع بوته، تعداد برگ در بوته، سطح برگ و برخی خصوصیات فیزیولوژیک شامل درصد مادۀ خشک، محتوای نسبی آب برگ، میزان سبزینگی برگ، پتانسیل اسمزی، تنظیم اسمزی، هدایت روزنه­ای و دمای کانوپی معنا­دار بود. بین محتوای نسبی آب برگ و دو صفت درصد مادۀ خشک و پتانسیل اسمزی، همبستگی مثبت و معنا­داری مشاهده شد. در تجزیۀ علیت، پتانسیل اسمزی بیشترین اثر مستقیم را بر درصد مادۀ خشک گیاه داشت. از بین ارقام زراعی، رقم موروکو؛ و از بین جوهای اسپانتانئوم، نمونۀ 41-1/check S09 در مقایسه با دیگر ژنوتیپ­ها نسبت به تنش­های اعمال‌شده حساسیت بیشتری از خود نشان دادند.}, keywords_fa = {Drought,Growth,H. Spontaneum,morphology,Water potential}, url = {https://jci.ut.ac.ir/article_51944.html}, eprint = {https://jci.ut.ac.ir/article_51944_a4cfe1528b2febeab84c1a03e8146095.pdf} } @article { author = {Ghorbanpour, Esmail and Ghaderifar, Farshid and Gherekhloo, Javid}, title = {Effect of row spacing in competition of cotton with velvetleaf on crop growth}, journal = {Journal of Crops Improvement}, volume = {16}, number = {1}, pages = {99-110}, year = {2014}, publisher = {University of Tehran, College of Abureyhan}, issn = {2008-8337}, eissn = {2345-6957}, doi = {10.22059/jci.2014.51945}, abstract = {To evaluate the competition effect of velvetleaf on cotton, an experiment was conducted in a completelyrandomized block design with split plot arrangement of treatments with three replications at ExperimentalStation of Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources during 2011 growingseason. The treatments were three row spacing (20, 40 and 80cm) of cotton (as main plot) and fivedensities (0 (control), 1, 3, 5 and 12 plant per m-2) of velvetleaf (as subplot). The highest cotton height(129.4 cm) was obtained in 80 cm cotton row spacing and weed free condition. Also, maximum cottondry matter (863.8 g m-2) and leaf area index (9.04) was achieved in the plot of 20cm cotton row spacingand weed free condition. Results indicated that row spacing had no significant effect on cotton yieldunder weed free condition. The highest yield (4986.73 kg ha-1) was obtained in 40 cm cotton row spacingand weed free condition. However, results showed that in ultra narrow row, increasing the plant densitylead to increase of the crop ability to resource using in compared with weed and have producedsustainable yield in competition with over weed density in compared with conventional row.}, keywords = {dry matter,leaf area index,Plant height,ultra narrow row,Weed}, title_fa = {اثر فاصلۀ ردیف کاشت در رقابت پنبه با گاوپنبه بر رشد گیاه زراعی}, abstract_fa = {به‌منظور ارزیابی اثر رقابتی گاوپنبه بر پنبه، آزمایشی در بهار سال زراعی1390، به‌صورت کرت‌های خردشده، در قالب بلوک‌های کامل تصادفی و در سه تکرار در مزرعۀ تحقیقاتی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان اجرا شد. فاکتورها شامل فاصلۀ بین ردیف کاشت پنبه، در سه سطح (20، 40 و 80 سانتی‌متر) به‌عنوان کرت اصلی، و تراکم علف هرز گاوپنبه، در پنج سطح (صفر(شاهد)، 1، 3، 5 و 12 بوته در متر مربع) به‌عنوان کرت فرعی بود. در این پژوهش، بیشترین ارتفاع بوتۀ پنبه (4/129 سانتیمتر) در فاصلۀ ردیف کاشت 80 سانتیمتر و در وضعیت بدون علف هرز به­دست آمد. بیشترین وزن خشک (8/863 گرم در متر مربع) و حداکثر شاخص سطح برگ (04/9) پنبه نیز در فاصلۀ ردیف کاشت 20 سانتی‌متر پنبه و در وضعیت بدون علف هرز مشاهده شد. براساس نتایج، عملکرد نهایی وش در فواصل ردیف کاشت مختلف پنبه و در وضعیت بدون علف هرز غیرمعنا‌دار بود. بیشترین عملکرد پنبه به‌مقدار73/4986 کیلوگرم در هکتار، در پنبۀ کشت‌شده با فاصلۀ ردیف 40 سانتی‌متری و در وضعیت بدون علف هرز به­دست آمد. به‌طور کلی، کاهش فاصلۀ ردیف کاشت پنبه به‌واسطۀ افزایش تراکم بوته در واحد سطح، سبب افزایش توان رقابتی پنبه در رقابت بر سر منابع مشترک با علف هرز شد و در نتیجه، عملکرد پایدارتری در رقابت با تراکم‏های مختلف گاوپنبه به‌دنبال داشت.}, keywords_fa = {dry matter,leaf area index,Plant height,ultra narrow row,Weed}, url = {https://jci.ut.ac.ir/article_51945.html}, eprint = {https://jci.ut.ac.ir/article_51945_b2c45733c0c126f7ef857074c075f31a.pdf} } @article { author = {Agha Baba Dastjerdi, Mina and Amini Dahaghi, Majid and Chaichi, Mohammad Reza and Bosaghzadeh, Zeynab}, title = {The Effect of different fertilization systems on nutrititative and qualitative characteristics medicine forage (Case study: alfalfa and fennel}, journal = {Journal of Crops Improvement}, volume = {16}, number = {1}, pages = {111-125}, year = {2014}, publisher = {University of Tehran, College of Abureyhan}, issn = {2008-8337}, eissn = {2345-6957}, doi = {10.22059/jci.2014.51946}, abstract = {To study the effect of different fertilization systems on forage quality and secondary metabolites ofmedicinal forage in additive intercropping of alfalfa and fennel an experiment was conducted as split plotbased on randomized complete block design with three replications at College of Agriculture, ShahedUniversity in Tehran, 2011. The main plots were allocated to different levels biofertilizer and chemicalfertilizer phosphorus in four levels viz. 1. Control (no fertilizer), 2. Biofertilizer (Nitroxin,biophospherous fertilizer 2), 3. Integrated fertilizer (bio fertilizers+ 50 percent chemical fertilizer), 4.Chemical fertilizer (triple super phosphate). The subplots were allocated to different combinations of 1.Sole alfalfa, 2. Sole fennel, 3. 100 percent alfalfa+ 50 percent fennel, 4. 100 percent alfalfa+ 100 percentfennel. Results showed that the highest amount of crude protein was obtained in alfalfa+ 50 percentfennel at control treatment and the highest dry matter digestibility in sole alfalfa at integrated fertilizingsystem. The lowest percentage of essential oil was obtained in alfalfa+ 50 percent fennel at integratedfertilizing system.}, keywords = {Alfalfa,Fennel,forage quality,intercropping,secondary metabolites}, title_fa = {تأثیر سیستم‌های مختلف کوددهی بر خصوصیات تغذیه‌ای و کیفی علوفه‌دارو (مطالعه موردی: کشت توأم یونجه چندساله و رازیانه)}, abstract_fa = {به‌منظور بررسی تأثیر سیستم‌های مختلف کوددهی بر کیفیت علوفه و متابولیت‌های ثانویۀ علوفه‌دارو در کشت مخلوط افزایشی یونجه و رازیانه، آزمایشی در سال زراعی 1389-90 به‌صورت کرت‌های خردشده در قالب طرح پایۀ بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعۀ پژوهشی دانشکدۀ کشاورزی دانشگاه شاهد تهران اجرا شد. کرت‌های اصلی دربرگیرندۀ سطوح مختلف کود زیستی و شیمیایی فسفره در چهار سطح شاهد (عدم کوددهی)، کود زیستی (نیتروکسین و فسفات ‌‌‌‌بارور 2)، کود تلفیقی (کود زیستی+ 50 درصد کود شیمیایی)، کود شیمیایی (سوپرفسفات ‌تریپل) و کرت‌های فرعی دربرگیرندۀ‌‌ ترکیب‌های کشت خالص یونجه، کشت خالص رازیانه، کشت مخلوط یونجه + 50 درصد رازیانه و کشت مخلوط یونجه + 100 درصد رازیانه بودند. نتایج نشان داد که بیشترین مقدار پروتئین خام از ترکیب یونجه + 50 درصد رازیانه در تیمار شاهد و بیشترین مادۀ خشک قابل هضم از یونجۀ خالص با دریافت کود تلفیقی به‌دست آمد. کمترین درصد اسانس از ترکیب یونجه + 50 درصد رازیانه با دریافت کود تلفیقی به‌دست آمد.}, keywords_fa = {Alfalfa,Fennel,forage quality,intercropping,secondary metabolites}, url = {https://jci.ut.ac.ir/article_51946.html}, eprint = {https://jci.ut.ac.ir/article_51946_f540cff372cf72df0895d44bd5ab6723.pdf} } @article { author = {Afshari, Hossein and Zahedi, Raheleh and Parvaneh, Tahereh and Zadehbagheri, Masoud}, title = {Effect of salicylic acid on the proline, soluble sugars and ion leakage in two apricot cultivars under cold stress}, journal = {Journal of Crops Improvement}, volume = {16}, number = {1}, pages = {127-138}, year = {2014}, publisher = {University of Tehran, College of Abureyhan}, issn = {2008-8337}, eissn = {2345-6957}, doi = {10.22059/jci.2014.51947}, abstract = {In order to study the effect of different concentrations of salicylic acid in two commercial apricotcultivars of Shahrood namely ‘Shahrood 41’ and ‘Jaffari’, under cold stress, a factorial experiment wasconducted in a randomized complete block design with three replications in 2012 at the AgriculturalResearch Center of Shahrood city. The test had four factors including: SA with three levels (0.625, 0.125,0.25mM), three stages of phenological growth (dormancy, swelling and flowering) and four temperature(four, zero, -2 and -4 degree centigrade) and two apricot cultivars (‘Shahrood 41’ and ‘Jaffari’) andmeasured traits were proline and soluble sugars. ‘Jaffari’ cultivar had the highest amount of solublesugars at -4 degree centigrade in bud swelling stage and the maximum rate of proline belonged to0.25mM of SA in the same cultivar, -4 degree centigrade and bud swelling stage. Ion leakage at differenttemperatures and different phonological growth stages were significantly different at five percent level.‘Jaffari’ with lower ion leakage at -4 degree and higher proline content than ‘Shahrood 41’ had higherresistance to frost.}, keywords = {apricot,Cold stress,Cultivar,proline,Salicylic Acid}, title_fa = {تأثیر اسید سالیسیلیک بر سطوح پرولین، قندهای محلول و نشت یونی دو رقم زردآلو تحت تنش سرما}, abstract_fa = {به‌منظور بررسی تأثیر غلظت­های مختلف اسید سالیسیلیک تحت تنش سرمایی در دو رقم زردآلوی شاهرود 41 و جعفری ، آزمایشی به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی با سه تکرار در سال 1391 در مرکز تحقیقات کشاورزی شهرستان شاهرود به اجرا درآمد. این آزمایش دارای چهار فاکتور، شامل رقم در دو سطح، محلول­پاشی با اسید سالیسیلیک در سه سطح (0625/0، 125/0 و 25/0 میلی­مولار)، دما در چهار سطح (4، صفر، 2- و4- درجۀ سانتی­گراد) و مرحلۀ رشدی در سه سطح (رکود، تورم جوانه و باز شدن گل)، و صفات اندازه­گیری‌شده شامل مقدار پرولین، قندهای محلول و نشت یونی بود. بیشترین مقدار قندهای محلول مربوط به رقم ’جعفری ‘ در غلظت 25/0  میلی­مول اسید سالیسیلیک در دمای 4-  درجۀ سانتی­گراد در مرحلۀ تورم و بیشترین مقدار پرولین در همین رقم در دمای 4- درجۀ سانتی­گراد و غلظت اسید 25/0 میلی­مول بر لیتر در مرحلۀ تورم بود. مقدار نشت یونی در دماهای مختلف و مراحل مختلف فنولوژیکی رشد دارای اختلاف معنادار در سطح احتمال 5 درصد شد. رقم ’جعفری ‘با نشت یونی کمتر در دمای 4 - درجۀ سانتی­گراد و مقدار پرولین بیشتر نسبت به رقم ’شاهرود 41‘مقاومت بیشتر در برابر سرمازدگی داشت.}, keywords_fa = {apricot,Cold stress,Cultivar,proline,Salicylic Acid}, url = {https://jci.ut.ac.ir/article_51947.html}, eprint = {https://jci.ut.ac.ir/article_51947_3e895c91f5882bb74f405daed368c7d2.pdf} } @article { author = {Khosravi, Ali and Seyed Sharifi, Raouf and Imani, Aliakbar}, title = {Study of seed inoculation with Azotobacter and Psedomunas and nitrogen application timing on yield, fertilizer use efficiency and grain filling rate of sunflower}, journal = {Journal of Crops Improvement}, volume = {16}, number = {1}, pages = {139-155}, year = {2014}, publisher = {University of Tehran, College of Abureyhan}, issn = {2008-8337}, eissn = {2345-6957}, doi = {10.22059/jci.2014.51948}, abstract = {In order to study of nitrogen application time and seed inoculation with plant growth promotingrhizobacteria on yield, fertilizer use efficiency and grain filling rate of sunflower, a factorial experimentwas conducted based on randomized complete block design with three replications in research farm ofIslamic Azad University, Ardabil branch in 2011. The first factor was time of nitrogen application inthree levels, (1/3 at 4-6 leaf stage, 1/3 at budding stage, 1/3 at flowering stage), (1/2 at 4-6 leaf stage, 1/2at budding stage), (1/4 at 4-6 leaf stage, 1/2 at budding stage, 1/4 at flowering stage) as N1, N2 and N3respectively and the second factor was seed inoculation with plant growth promoting rhizobacteria in fourlevels containing (without inoculation as control, seed inoculation with Azotobacter chrocococum strain5, Psedomunas putida strain 9, Psedomunas putida strain 41). The results showed that maximum of grainweight, grain filling period, grain and biological yield, 1000 grain weight, number of grain per head, plantheight, head and stem diameter were obtained in nitrogen application as N2×seed inoculation withAzotobacter. Maximum of nitrogen use efficiency was recorded at nitrogen application as N2×seedinoculation with Azotobacter and minimum of it was obtained in nitrogen application as N1× no seedinoculation. It seems that in order to increasing of grain yield, fertilizer use efficiency and grain fillingrate, can be suggested that should be applied nitrogen application time as N2×seed inoculation withAzotobacter.}, keywords = {nitrogen,PGPR,seed inoculation,Sunflower,Yield}, title_fa = {تأثیر تلقیح بذر با ازتوباکتر و سودوموناس و زمان مصرف کود نیتروژنه بر عملکرد، کارایی مصرف کود و سرعت پر شدن دانه آفتابگردان}, abstract_fa = {به منظور بررسی زمان مصرف کود نیتروژنه و تلقیح بذر با باکتری های محرک رشد بر عملکرد، کارایی مصرف کود، سرعت و دوره موثر پر شدن دانه آفتابگردان، آزمایشی در سال زراعی 1390 در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوک­های کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. عامل اول شامل زمان مصرف کود نیتروژنه در سه سطح ( در مرحله چهار تا شش برگی،  مرحله غنچه­دهی و مرحله گل­دهی)، (در مرحله چهار تا شش­برگی،  مرحله غنچه­دهی)، ( در مرحله چهار تا شش برگی،  مرحله غنچه­دهی و  مرحله گل­دهی) به ترتیب به صورتN1، N2و N3و عامل دوم شامل تلقیح بذر با باکتری های محرک رشد در چهار سطح (عدم تلقیح، تلقیح بذر با باکتری های ازتوباکتر کروکوکوم استرین 5، سودوموناس پوتیدا سویه 9 و سودوموناس پوتیدا سویه 41) بودند. نتایج نشان داد که حداکثر وزن تک بذر، طول دوره مؤثر پر شدن دانه، عملکرد دانه و زیستی، وزن هزار دانه، تعداد دانه در طبق، ارتفاع بوته، قطر طبق و قطر ساقه در سطح دوم از زمان مصرف نیتروژن و تلقیح بذر با ازتوباکتر به دست آمد. بیشترین کارایی مصرف نیتروژن در کاربرد نیتروژن به صورت N2 و تلقیح بذر با ازتوباکتر و کم ترین آن در کاربرد به صورتN1 و عدم تلقیح بذر با باکتری مشاهده شد. به نظر میرسد به منظور افزایش عملکرد، کارایی مصرف کود، سرعت و دوره مؤثر پر شدن دانه می­توان تلقیح بذر با ازتوباکتر در مصرف کود به صورت N2 را پیشنهاد نمود.}, keywords_fa = {nitrogen,PGPR,seed inoculation,Sunflower,Yield}, url = {https://jci.ut.ac.ir/article_51948.html}, eprint = {https://jci.ut.ac.ir/article_51948_8796bbdbe994f34fd445abf510626362.pdf} } @article { author = {Khandan-Mirkohi, Azizollah and Kazemi, Farzaneh and Babalar, Mesbah and Naderi, Rouhangiz}, title = {Effect of different levels of nitrogen in nutrient solution on the qualitative and quantitative traits of geranium (Pelargonium hortorum cv. Bulles eye)}, journal = {Journal of Crops Improvement}, volume = {16}, number = {1}, pages = {157-168}, year = {2014}, publisher = {University of Tehran, College of Abureyhan}, issn = {2008-8337}, eissn = {2345-6957}, doi = {10.22059/jci.2014.51949}, abstract = {To evaluate the effect of limited application of nitrogen (N) on the height control of geranium(Pelargonium hortorum) and improving its quality performance, an experiment was conducted based on acomplete randomized block design with three replications in the greenhouse environment through theyears 2011-2012. Geranium seedlings were cultivated in the pots filled with peat-based substrate (peat, 80vol. percent + sandy loam field soil 20 vol. percent). For the limited application of N, four differentnutrient solutions with the same macro and micro elements, except N levels of 2.5, two, 1.5 and one mMwere applied. The rate of ammonium to nitrate nitrogen for all treatments was kept as 20 to 80 percent.The traits such as plant height, number and length of shoots, number of florescence and number offlowers in the florescence, pedicle length and leaf number, leaf area, chlorophyll, antocianins, fresh anddry weight of shoot and root were measured at the end of the experiment. Limitation of N applicationfrom 2.5 mM to 1.5 mM in the nutrient solution, although reduced the length of shoot, but did not affectnegatively the quality of plants. Farther decreasing of N level to 1 mM, negatively influenced the allquality and quantity parameters of the plant and may not be introduced for production of geranium.}, keywords = {Chlorophyll,Flowering,limitation of nutrient,nutrition Solution,Peat}, title_fa = {اثر مقادیر مختلف نیتروژن در محلول غذایی بر خصوصیات کمی و کیفی شمعدانی}, abstract_fa = {به منظور تعیین اثر کاربرد محدود نیتروژن در کنترل ارتفاع و بهبود کیفیت گیاه شمعدانی (Pelargonium hortorum cv Bulles Eye) آزمایشی در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی با سه تکرار در سال 92-1391 اجرا شد. گیاهان در بستر کشت بر پایه پیت (به نسبت 80 درصد حجمی پیت + 20 درصد حجمی خاک زراعی با بافت لوم شنی) کشت شدند. تیمارها در قالب چهار سطح نیتروژن در محلول غذایی شامل 1، 5/1، 2 و 5/2 میلی‌مولار نیتروژن اعمال گردید. نسبت نیتروژن آمونیومی به نیتراتی یک به چهار در همه محلول­های غذایی حفظ شد. در پایان آزمایش صفات ارتفاع، تعداد و طول شاخه جانبی، تعداد گل آذین، تعداد گل در گل‌آذین، طول دمگل (ساقه گل آذین در این مورد)، سرعت گلدهی، وزن تر و خشک شاخه و ریشه، تعداد برگ و سطح برگ، محتوای کلروفیل و آنتوسیانین‌های برگ، مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج واکاوی داده‌ها نشان داد که کاهش سطح نیتروژن تا 5/1 میلی‌مولار کیفیت گیاهان را به­صورت منفی تحت تأثیر قرار نداد درحالی­که کاهش شدید نیتروژن تا یک میلی‌مولار، منجر به کاهش معنی­دار در وزن تر و خشک شاخه و ریشه، تعداد گل آذین، محتوای کلروفیل برگ، تعداد برگ، طول شاخه جانبی و همچنین افزایش طول دمگل شد و درنهایت منجر به تولید گیاهانی با کیفیت بازارپسند، نشد. بنابراین کاهش سطح نیتروژن تا 5/1 میلی‌مولار ضمن کاهش مصرف نیتروژن، برای دستیابی به گیاهان با کیفیت مطلوب قابل توصیه و کاربردی می­باشد.}, keywords_fa = {Chlorophyll,Flowering,limitation of nutrient,nutrition Solution,Peat}, url = {https://jci.ut.ac.ir/article_51949.html}, eprint = {https://jci.ut.ac.ir/article_51949_1ce2ada5081eeba1ada7e98e4c66b930.pdf} } @article { author = {Khaleghi, Esmaeil and Arzani, Kazem and Moallemi, Norollah and Barzegar, Mohsen}, title = {Effect of Kaolin spray on physicochemical parameters and fatty acids composition of olive oil cv. Zard under Fasa city climatic conditions}, journal = {Journal of Crops Improvement}, volume = {16}, number = {1}, pages = {169-184}, year = {2014}, publisher = {University of Tehran, College of Abureyhan}, issn = {2008-8337}, eissn = {2345-6957}, doi = {10.22059/jci.2014.51950}, abstract = {The effect of Kaolin on fruit and oil of olive cv. `Zard’ was evaluated in a commercial orchard in Fasacity, Fars Province. Mature olive trees cv. `Zard’ were sprayed with 0, 3 and 6% kaolin after 60 days, 60and 90 days and 60, 90, 120 days after full bloom. Results showed that kaolin concentration and sprayingtime had not significant effects on physicochemical parameters but they had significant effects on freefatty acids composition. linoleic acid (14.49 percent) and linolenic acid (1.02%) were lowest in the thirdlevel of spraying time. Amount of oleic acid, monounsaturated fatty acids to polyunsaturated fatty acids,oleic acid to linoleic acid were higher in oil extracted from trees treated with 3 or 6% kaolin than theuntreated trees. Also, oleic acid to linoleic acid (4.65%), monounsaturated fatty acids to polyunsaturatedfatty acids (4.2%) were the highest in 6% kaolin with thrice spraying treatment (6% kaolin × thricespraying) while linolenic acid, palmitic acid, linoleic acid were the lowest in 6% kaolin × thrice spraying.Therefore this study showed fatty acids composition was improved by kaolin spraying.}, keywords = {linoleic acid,Linolenic Acid,monounsaturated fatty acids,oleic acid,palmitic acid,polyunsaturated fatty acids}, title_fa = {بررسی اثر پاشش کائولین بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی و ترکیب اسیدهای چرب روغن زیتون رقم زرد در شرایط اقلیمی شهرستان فسا}, abstract_fa = {تأثیر کائولین بر میوه و روغن زیتون رقم زرد در یکی از باغ‌های تجاری شهرستان فسا در استان فارس بررسی شد. غلظت‎های صفر، سه و شش درصد کائولین با دفعات متفاوت در پاشش شامل یک بار پاشش (60 روز بعد از تمام‌گل)، دو بار پاشش (60 و 90 روز بعد از تمام‌گل) و سه بار پاشش (60 و 90 و 120 روز بعد از تمام‌گل) بر روی درختان بالغ زیتون رقم زرد محلول‌پاشی شد. نتایج نشان داد که کائولین و دفعات پاشش تأثیر معنا‎داری بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی میوه نداشت، درحالی­که کائولین و دفعات پاشش بر ترکیب اسید چرب تأثیرگذار بود. کمترین مقدار اسید لینولئیک (49/14 درصد) و اسید لینولنیک (02/1 درصد) مربوط به تیمار سه بار پاشش بود. مقادیر اسیدهای چرب اولئیک، نسبت تک غیر‌اشباع به چند غیر‌اشباع و نسبت اولئیک به لینولئیک در روغن‎های استخراج‌شده از درختان اسپری‌شده با غلظت‎های سه و شش درصد کائولین نسبت به درختان اسپری‌نشده بیشتر بود. همچنین تیمار کائولین شش درصد همراه با سه بار پاشش، دارای بیشترین مقدار نسبت اسید اولئیک به اسید لینولئیک، اسیدهای چرب تک غیراشباع به چنداشباع بود، درحالی­که کمترین مقدار اسید لینولنیک، اسید پالمیتیک و اسید لینولئیک را دارا بود. در این پژوهش کائولین سبب بهبود وضعیت ترکیب اسیدهای چرب روغن شد.}, keywords_fa = {linoleic acid,Linolenic Acid,monounsaturated fatty acids,oleic acid,palmitic acid,polyunsaturated fatty acids}, url = {https://jci.ut.ac.ir/article_51950.html}, eprint = {https://jci.ut.ac.ir/article_51950_4fb4d59a5c5a1757210433f75a9824b0.pdf} } @article { author = {Malekian, Majedeh and Hemmati, Khodayar and Ghasemnezhad, Azim and Barzali, Mohammad}, title = {Effect of salicylic acid on quantitative and qualitative traits of German chamomile ecotypes}, journal = {Journal of Crops Improvement}, volume = {16}, number = {1}, pages = {185-196}, year = {2014}, publisher = {University of Tehran, College of Abureyhan}, issn = {2008-8337}, eissn = {2345-6957}, doi = {10.22059/jci.2014.51951}, abstract = {German chamomile (Matricaria chamomilla) is one of the most important industrial medicinal plant. Inthis experiment the effects of foliar application of salicylic acid in different levels (0, 10-2, 10-4, 10-6) wereinvestigated on the floral traits and essential oil content of three ecotypes (Italian, Tehran, Zabol) ofGerman chamomile. The results showed that maximum percentage of essential oil (1.5 weight percent)was obtained from Zabol ecotype as sprayed with 10-4 M of salicylic acid and Maximum oil yield (0.085gr per pot) was obtained from Italy ecotype in which treated with 10-2 M salicylic acid. Among theidentified sesquiterpenes of essential oil, Chamazulene, E-β Farencene and α-Bisabolol oxide A weresignificantly varied based on the experimental treatments. The highest amount of Chamazulene (3.789percent) was recorded in Italian ecotype in which treated with 10-2 M salicylic acid, and the same ecotypeproduced highest amount of farencene (2.264 percent) when treated with 10-2 M Salicylic acid. Theapplication of salicylic acid in concentrations of 10-4 and 10-6 M increased the α-Bisabolol oxide A(respectively, 70.907 and 73.482 percent) Compare with control. Generally, contrary to essential oil yieldcomponent, only the essential oil yield and its constituent were affected by salicylic acid application andthe responses of experimental ecotypes was varied.}, keywords = {α-Bisabolol oxide A,Chamazulene,Ecotype,Essential oil,Salicylic Acid}, title_fa = {تأثیر اسید سالیسیلیک بر خصوصیات کمی و کیفی اکوتیپ های بابونه آلمانی}, abstract_fa = {بابونۀ آلمانی (Matricaria chamomilla) از مهم‌ترین و پر­مصرف­ترین گیاهان دارویی اسانس­دار در صنایع مختلف محسوب می­شود. در این تحقیق اثر محلول‌پاشی اسید سالیسیلیک، در غلظت­ها­ی 0، 2-10، 4-10 و 6-10 مولار بر برخی صفات گل، اسانس و اجزای اسانس سه اکوتیپ بابونۀ آلمانی (ایتالیا، تهران و زابل) بررسی شد. بنابر نتایج به‌دست‌آمده، حداکثر درصد اسانس (50/1 درصد) در اکوتیپ زابل تحت تأثیر غلظت 4-10 مولار اسید سالیسیلیک و حداکثر عملکرد اسانس (085/0گرم در گلدان)، در اکوتیپ ایتالیا در غلظت 2-10 مولار اسید سالیسیلیک حاصل شد. در بین ترکیبات شناسایی‌شده اسانس بابونۀ آلمانی، کامازولن، -E-βفارنسن و آلفا بیسابولول اکسید A تحت تأثیر تیمار­ها قرار گرفت. حداکثر درصد کامازولن (789/3 درصد) در تأثیر متقابل اکوتیپ ایتالیا و غلظت 2-10 مولار اسید سالیسیلیک و بیشترین درصد فارنسن (264/2 درصد) نیز در اکوتیپ ایتالیا و در تیمار 2-10 مولار اسید سالیسیلیک مشاهده شد. کاربرد اسید سالیسیلیک در غلظت­های 4-10 و 6-10 مولار سبب افزایش آلفا بیسابولول اکسید A به‌مقدار به‌ترتیب 907/70 و482/73 درصد بدون تفاوت معنا­دار در مقایسه با تیمار شاهد شد، اما این ترکیب اسانس تحت تأثیر اکوتیپ قرار نگرفت. به‌طور کلی برخلاف اجزای عملکرد اسانس تنها مقدار اسانس و ترکیبات تشکیل‌دهندۀ آن تحت تأثیر تیمار اسید سالیسیلیک قرار گرفت و واکنش اکوتیپ­ها در صفات بررسی‌شده متفاوت بود.}, keywords_fa = {α-Bisabolol oxide A,Chamazulene,Ecotype,Essential oil,Salicylic Acid}, url = {https://jci.ut.ac.ir/article_51951.html}, eprint = {https://jci.ut.ac.ir/article_51951_08a43b2a071716f036924d0dfc7c18e5.pdf} } @article { author = {Zaefarian, Faezeh and Bagheri Shirvan, Milad}, title = {Effect of intercropping different ratios on yield of soybean, sweet basil and borage}, journal = {Journal of Crops Improvement}, volume = {16}, number = {1}, pages = {197-214}, year = {2014}, publisher = {University of Tehran, College of Abureyhan}, issn = {2008-8337}, eissn = {2345-6957}, doi = {10.22059/jci.2014.51952}, abstract = {In order to assess soybean, sweet basil and borage yield intercropping system, an experiment wasconducted based on randomized complete blocks design with 9 treatments and three replicates in 2011.Treatments were consisted of replacement ratios of 75: 25, 50: 50, 25: 75 soybean: sweet basil and borageand pure culture of each plant. The results showed that the first pod in 75: 25 soybean: borage and solecropping of soybean observed to be positioned at upper height than other treatments. The node number ofstem was more in intercropping treatments than sole crop. In intercropping treatments, the pod numberper plant except 25: 75 soybean: borage and seed number per plant except 25: 75 and 50: 50 soybean:borage was higher than sole crop. Seed yield and biological yield was decreased by increasing sweet basiland borage proportions in intercrop except 75: 25 soybean: sweet basil. The seed yield and dry weight ofplant of intercropping was higher than pure culture of soybean. Yield of sweet basil in both growth periodand also seed yield of borage was decreased through increasing soybean presence. Area-time equivalentratio indicated 9, 11 and 14 percent advantages of the 75: 25 soybean and sweet basil and borage ratio and50: 50 soybean and borage compared to monoculture, respectively.}, keywords = {area-time equivalent ratio,Medicinal plant,replacement proportions,sweet basil harvesting,seed yield of borage}, title_fa = {تأثیر نسبت‌های مختلف کشت مخلوط بر عملکرد سویا، ریحان و گاوزبان اروپایی}, abstract_fa = { به‌منظور بررسی عملکرد سویا، ریحان و گاوزبان اروپایی در وضعیت کشت مخلوط، آزمایشی به‌صورت طرح بلوک‌های کامل تصادفی در نه تیمار و سه تکرار در سال 1390 اجرا شد. تیمارهای آزمایش شامل نسبت‌های جایگزینی 75، 50 و 25 درصد سویا با ریحان و گاوزبان اروپایی و کشت خالص هر یک از گیاهان بود. نتایج آزمایش نشان داد که اولین غلاف سویا در نسبت 25:75 سویا:گاوزبان اروپایی و کشت خالص در ارتفاع بالاتری قرار داشت. تعداد گره در ساقۀ سویا در تیمارهای مخلوط بیشتر از کشت خالص بود. تعداد غلاف در بوته به غیر از نسبت 75:25 سویا:گاوزبان اروپایی و تعداد دانه در بوته نیز به غیر از نسبت‌های 75:25 و 50:50 سویا:گاوزبان اروپایی در دیگر تیمارهای مخلوط بیشتر از کشت خالص بود. عملکرد دانه و بیولوژیک سویا در نسبت 25:75 سویا:ریحان بر کشت خالص سویا برتری داشت. عملکرد دانه در بوته و وزن خشک بوته در همۀ تیمارهای مخلوط بیشتر از کشت خالص بود. عملکرد اندام رویشی ریحان در هر دو چین، و نیز عملکرد بذر گاوزبان اروپایی با افزایش حضور سویا در مخلوط با کاهش مواجه شد. نسبت معادل سطح-زمان نشان داد که تیمار‌های 25:75 سویا:ریحان و گاوزبان اروپایی و نسبت 50:50 سویا:گاوزبان اروپایی در مقایسه با کشت خالص به‌ترتیب 9 ، 11 و 14 درصد برتری داشت.}, keywords_fa = {area-time equivalent ratio,Medicinal plant,replacement proportions,sweet basil harvesting,seed yield of borage}, url = {https://jci.ut.ac.ir/article_51952.html}, eprint = {https://jci.ut.ac.ir/article_51952_90fc7f601eb6e63680078c9daa39458f.pdf} } @article { author = {}, title = {English Abstracts}, journal = {Journal of Crops Improvement}, volume = {16}, number = {1}, pages = {1-15}, year = {2014}, publisher = {University of Tehran, College of Abureyhan}, issn = {2008-8337}, eissn = {2345-6957}, doi = {10.22059/jci.2014.51964}, abstract = {}, keywords = {}, title_fa = {چکیده های انگلیسی}, abstract_fa = {}, keywords_fa = {}, url = {https://jci.ut.ac.ir/article_51964.html}, eprint = {https://jci.ut.ac.ir/article_51964_3ff4a7f5d096aed24c35c8b255d01c25.pdf} }