@article { author = {Kheiry, Azizollah and Khalighi, Ahmad and Mostofi, Younes and Naderi, Rohangiz}, title = {Effects of gibberellic acid (GA3) and benzyladenine on tuberose quality and quantity}, journal = {Journal of Crops Improvement}, volume = {13}, number = {1}, pages = {9-20}, year = {2011}, publisher = {University of Tehran, College of Abureyhan}, issn = {2008-8337}, eissn = {2345-6957}, doi = {}, abstract = {Tuberose is one of the most important floral crops in Iran. Long spikes of fragrant flowers make it excellent for cut flower. Due to the beauty and sweet fragrance of flowers, it used in all seasons for flower arrangements. Production of high quality flowers and vase life extension is important for competition in world markets. For this reason this research was conducted on Polianthes tuberosa var Double base on factorial experiment in RCB (randomized complete block design) with three replications. Both gibberellic acid (GA3) and benzyl adenine (BA) were sprayed on bulbs and foliage of plants at four concentration levels. Results showed that gibberellic acid and benzyl adenine treatments had significant differences in all of the measured indices at one percent level. Gibberellic acid increased stem and rachis length in some concentrations and also accelerated flower stalk emerge. Benzyl adenine increased stem diameter, floret numbers and vase life and preceded flowering. Both of these plant growth regulators improved water uptake by cut flowers and increased diameter of second floret but decreased ethylene production of the flowers. Essential oils of flowers were extracted by solvent extraction method. Both of the plant growth regulators had negative effects on essential oils of flowers, but in 1000 mg.l-1 of BA essential oils of flowers were higher than other concentrations.}, keywords = {Benzyl adenine,Essential oils,gibberellic acid,Polianthes tuberosa var. Double,quality}, title_fa = {تأثیر غلظت های مختلف جیبرلین و 6- بنزیل آدنین روی خصوصیات کمی و کیفی گل مریم رقم پُرپَر}, abstract_fa = {گل مریم یکی از مهمترین گل های شاخه بریده در ایران و جهان است و در طول سال به دلیل داشتن گل های زیبا و خوشبو استفاده فراوانی در گل آرایی دارد. این تحقیق بر روی گل مریم رقم پرپر با هدف تولید گل هایی با کیفیت بالا به صورت آزمایش فاکتوریل چهار × چهار بر پایه طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در گلخانه گروه باغبانی پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران واقع در شهرستان پاکدشت در سال 1385 انجام شد. اسانس گل ها با استفاده از حلال هگزان استخراج شد. جیبرلیک اسید و بنزیل آدنین هر کدام با چهار سطح غلظت بر روی پیازها استفاده شد. نتایج حاصل از آزمایش اختلاف معنی داری را بین تیمارها روی شاخص های اندازه گیری شده نشان داد. جیبرلین در غلظت های 500 پی پی ام موجب افزایش طول ساقه گل دهنده، طول خوشه گل آذین و نیز موجب تسریع ظهور ساقه گل دهنده گردید. بنزیل آدنین در غلظت های 500 پی پی ام باعث افزایش ماندگاری، افزایش قطر ساقه گل دهنده، زیاد شدن تعداد گلچه ها و نیز سبب تسریع گل دهی شد. هر دو تنظیم کننده رشد میزان تولید اتیلن را کاهش، اما میزان جذب آب و قطر دومین گلچه را افزایش دادند. کاربرد هر دو تنظیم کننده رشد موجب کاهش میزان تولید اسانس گل ها شد، هر چند در غلظت 1000 پی پی ام بنزیل آدنین مقدار اسانس گل ها بیشتر از آن در سایر غلظت ها بود.}, keywords_fa = {Benzyl adenine,Essential oils,gibberellic acid,Polianthes tuberosa var. Double,quality}, url = {https://jci.ut.ac.ir/article_23992.html}, eprint = {https://jci.ut.ac.ir/article_23992_7a19ab740daedd414dfe53a408dc7c2e.pdf} } @article { author = {Danaie, Elham and Mostofi, Younes and Moradi, Pejman and Azizi nejad, Reza}, title = {Effect of some chemical treatments on postharvest quality and vase life of gerbera cut flowers (Gerbera jamesonii cv. Good Timing)}, journal = {Journal of Crops Improvement}, volume = {13}, number = {1}, pages = {21-29}, year = {2011}, publisher = {University of Tehran, College of Abureyhan}, issn = {2008-8337}, eissn = {2345-6957}, doi = {}, abstract = {The effect of gibberelic acid (GA3) and ethanol on the postharvest quality and vase life of gerbera cut flowers was investigated. Freshly cut flower stems of gerbera cultivar ‘Good timing’, were put in vases containing zero, 50, 100, 150, 200 or 300 mgL-1 GA3 for 48 hr and then held in vases containing 2.5 percent ethanol and three percent sucrose in two methods. In the first method, the vase solutions were not replaced but in the second method, the vase solutions replaced and refreshed when solution uptake was measured. The vase was placed in chambers at 25°C and relative humidity about 70 percent with 14 hr photoperiod that was maintained using fluorescent lamps (light intensity of 15 µmolm-2s-1). Data were recorded for vase life, fresh weight, solution uptake, membrane stability, total soluble solid over time and analyzed statistically. Results revealed that GA3 with 50 mgL-1 was the most effective treatments for vase life, fresh weight, solution uptake, membrane stability and total soluble solid of gerbera cut flowers. Also results show that application of ethanol in second method (refreshing) was better than application in the first method as constant vase solution.}, keywords = {ethanol,gerbera,Gibberelic acid,postharvest physiology,Sucrose,vase life}, title_fa = {تأثیر برخی تیمارهای هورمونی و شیمیایی بر دوام عمر و صفات کیفی گل شاخه بریده ژربرا ‘Good timing’}, abstract_fa = {اثر جیبرلیک اسید (50، 100، 150، 200 و 300 mg/l) به صورت تیمار کوتاه مدت (48 ساعت) و اتانول 5/2 درصد به همراه ساکاروز سه درصد به عنوان تیمار مداوم (محلول نگهدارنده) بر روی گل شاخه بریده ژربرا مطالعه شد. محلول نگهدارنده اتانول و ساکارز به دو روش به کار برده شد، در روش اول، محلول نگهدارنده تا پایان انجام آزمایش تعویض نگردید ولی در روش دوم، محلول نگهدارنده هم زمان با قرائت میزان جذب محلول تعویض شد. ظروف حاوی گل در اتاقی با میانگین دمایی 21 درجه سانتی گراد، رطوبت نسبی 70 درصد و مدت روشنایی 14 ساعت با شدت نور 15 ماکرومول بر متر بر ثانیه لامپ فلورسنت، قرار گرفتند. صفاتی چون دوام عمر گل، وزن تر، جذب محلول، درصد شاخص ثبات غشای سلولی، میزان خمیدگی ساقه، قطر گل، محتوای آبی، مواد جامد محلول و میزان آنتوسیانین در تمام زمان، اندازه گیری و از نظر آماری ارزیابی گردید. نتایج نشان داد که تیمار کوتاه مدت جیبرلیک اسید با غلظت 50 میلی گرم بر لیتر به همراه محلول نگهدارنده اتانول 5/2 و ساکاروز سه درصد بیشترین تأثیر را بر خصوصیات کیفی و دوام عمر گل ژربرا داشت. همچنین، کاربرد مکرر اتانول جدید نسبت به کاربرد اتانول فقط در ابتدای آزمایش، نتایج بهتری را درخصوص افزایش دوام عمر و خصوصیات کیفی گل ژربرا به همراه داشت.}, keywords_fa = {ethanol,gerbera,Gibberelic acid,postharvest physiology,Sucrose,vase life}, url = {https://jci.ut.ac.ir/article_23993.html}, eprint = {https://jci.ut.ac.ir/article_23993_b4052d7d8a6a049909cd5448fe000256.pdf} } @article { author = {Razavi Nasab, Azam and Shirani, Hossein and Taj abadi pour, Ahmad and Dashti, Hossein}, title = {Effect of salinity and organic matters on chemical composition and root morphology of pistachio seedlings}, journal = {Journal of Crops Improvement}, volume = {13}, number = {1}, pages = {31-42}, year = {2011}, publisher = {University of Tehran, College of Abureyhan}, issn = {2008-8337}, eissn = {2345-6957}, doi = {}, abstract = {To study the effect of salinity and organic matter on chemical composition and root morphology of pistachio cv. Badami, budded on seedling root stocks, a greenhouse experiment was conducted as a factorial based on a completely randomized design with three replications. Treatments consisted of four salinity (zero, 800, 1600 and 2400 mg NaCl kg-1 soil) and three organic matter (zero, two and four percent w/w) levels as farmyard manure. As salinity levels increased, shoot nitrogen concentration decreased. Organic matter application increased shoot nitrogen concentration and interaction of salinity and organic matter on this parameter was not significant. Also, salinity had no significant effect on shoot potassium content, while with increasing salinity, root potassium concentration decreased. Application of organic matter increased shoot and root potassium concentration. Adding salinity and organic matter levels increased shoot and root cu concentration significantly. Similar trend was observed on Fe concentration. As salinity levels elevated, root length and density significantly reduced. In addition, adding organic matter improved physical and nutritional soil properties, and because of that significantly increased root length and density and decreased soil penetration.}, keywords = {interaction,nutrients,penetration resistance,Root length and density}, title_fa = {تأثیر شوری و ماده آلی بر ترکیب شیمیایی و مرفولوژی نهال های پسته}, abstract_fa = {به‎منظور بررسی تأثیر شوری و ماده آلی بر ترکیب شیمیایی نهال پسته (رقم بادامی) و اثر این تیمارها بر مورفولوژی ریشه، آزمایش گلخانه‎ای به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار صورت گرفت. تیمارها شامل چهار سطح شوری (صفر، 800، 1600 و 2400 میلی‏گرم کلریدسدیم در کیلوگرم خاک) و سه سطح ماده آلی (صفر، دو و چهار درصد وزنی از منبع کود گاوی) بود. با افزایش شوری، میزان نیتروژن اندام هوایی روندی کاهشی داشت و این کاهش در بالاترین سطح شوری معنی‎دار بود. همچنین، افزایش ماده آلی، سبب افزایش معنی‎دار غلظت نیتروژن اندام هوایی گردید و برهم‎کنش شوری و ماده آلی بر غلظت نیتروژن اندام هوایی اثر معنی‎داری نداشت. شوری بر غلظت پتاسیم اندام هوایی اثری معنی‎دار نداشت، ولی با افزایش شوری و رسیدن به سطح 1600 میلی‎گرم کلریدسدیم در کیلوگرم خاک، غلظت پتاسیم ریشه کاهش یافت، درصورتی که با افزایش ماده آلی مصرفی، غلظت پتاسیم اندام هوایی و ریشه افزایش یافت. افزایش شوری و ماده آلی، غلظت مس در اندام هوایی و ریشه را به طور معنی داری افزایش داد. در مورد تأثیر تیمارهای شوری و ماده آلی بر غلظت آهن در گیاه روند آن تقریباً شبیه اثرات تیمارها بر مس گیاه بود. در اثر افزایش شوری، طول و چگالی ریشه، به‎طور معنی‏داری کاهش یافت. همچنین، با افزودن ماده آلی و اثرات مطلوب آن بر خصوصیات فیزیکی و حاصل خیزی خاک، طول و چگالی ریشه افزایش و مقاومت فروپذیری خاک به‏طور معنی‎داری کاهش یافت.}, keywords_fa = {interaction,nutrients,penetration resistance,Root length and density}, url = {https://jci.ut.ac.ir/article_23994.html}, eprint = {https://jci.ut.ac.ir/article_23994_ab3f58b57da5033ca71d30714136a14d.pdf} } @article { author = {Rais Mohammadi, Ebrahim and Alizade, Hasan Mohammad and Baghestani Meibodi, Mohammad Ali and Arab, Mostafa}, title = {Influence of different herbicide application methods on weed control of marigold nursery}, journal = {Journal of Crops Improvement}, volume = {13}, number = {1}, pages = {43-54}, year = {2011}, publisher = {University of Tehran, College of Abureyhan}, issn = {2008-8337}, eissn = {2345-6957}, doi = {}, abstract = {A field experiment was conducted at College of Aburaihan, University of Tehran, Iran in 2007 to evaluate the herbicides efficacy in a marigold nursery to control weeds including annual flowers. Experimental design was a RCBD with total 12 treatments replicated four times. Treatments were trifluralin preplant incorporated at two and three Li/ha, trifluralin preplant non incorporated at two and three Li/ha, oxyfluorfen preplant at two and three Li/ha, oxyfluorfen postemergence at two and three Li/ha and cholorothol-dimethyl preplant at 10 Kg/ha, two-times hand weeding, weedy and weed free treatments were also included as control. Application of oxyfluorfen preplant and trifluralin preplant at both rates of two and three Li/ha controlled weeds by 70 percent. This treatment had no phytotoxic effects on marigolds and did not reduce their yields either. Among applied herbicides, application of non-soil incorporated trifluralin treatment compared with treatment of the same soil incorporated with herbicides, due to easier application, indicated its preference and also had no phytotoxic effects on marigold.}, keywords = {Cholorothol-dimethyl,Marigold,Oxyfluorfen,Trifluralin,Weed}, title_fa = {بررسی تأثیر روشهای مختلف کاربرد علف کش در کنترل علف های هرز خزانه گل‌ جعفری}, abstract_fa = {به منظور بررسی تأثیر روش کاربرد علف کش های مختلف در کنترل علف های هرز خزانه گل جعفری، آزمایشی در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با چهار تکرار در شرایط خرانه، در بهار و تابستان 1386 در مزرعه پژوهشی پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران واقع در شهرستان پاکدشت طراحی و اجرا گردید. تیمارها، شامل کاربرد تریفلورالین به صورت پیش کاشت و بلافاصله آبیاری به میزان دو و سه لیتر در هکتار، تریفلورالین به صورت پیش کاشت همراه با اختلاط با خاک به میزان دو و سه لیتر در هکتار، اکسی فلوروفن به صورت پیش کاشت و پس رویشی به میزان دو و سه لیتر در هکتار و کلروتال دی متیل به صورت پیش کاشت به میزان 10 کیلوگرم در هکتار بودند. همچنین تیمار دو بار وجین دستی علف های هرز در طول فصل رشد، شاهد آلوده به علف های هرز و عاری از علف های هرز نیز اضافه شد. نتایج این پژوهش نشان داد که کاربرد علف‌کش اکسی‌فلوروفن به میزان دو و سه لیتر در هکتار، به صورت پیش کاشت و همچنین کاربرد علف‌کش تر‌یفلورالین به میزان دو و سه لیتر در هکتار، به صورت پیش کاشت با و یا بدون اختلاط با خاک، سبب کنترل علف‌های هرز به میزان 70 درصد نسبت به تیمار شاهد آلوده به علف های هرز در خزانه گل جعفری گردید. کاربرد تریفلورالین بدون اختلاط با خاک، درمقایسه با تیمار اختلاط با خاک همین علف کش، به علت آسان تر بودن اعمال آن، برتری خود را نشان داد و اثر سوئی نیز روی گل جعفری نداشت.}, keywords_fa = {Cholorothol-dimethyl,Marigold,Oxyfluorfen,Trifluralin,Weed}, url = {https://jci.ut.ac.ir/article_23995.html}, eprint = {https://jci.ut.ac.ir/article_23995_5e6eadf140a15f94581f5fa7c94eb4b7.pdf} } @article { author = {Ghasemnejad, Mahmoud and Ghorban Ali pour, Roghayeh and Fattahi Mohgaddam, Javad}, title = {Effect of harvesting time on antioxidant capacity and keeping quality of Actinidia deliciosa cv. Hayward fruit}, journal = {Journal of Crops Improvement}, volume = {13}, number = {1}, pages = {55-64}, year = {2011}, publisher = {University of Tehran, College of Abureyhan}, issn = {2008-8337}, eissn = {2345-6957}, doi = {}, abstract = {Harvesting time of kiwifruit can influence quality characteristics. The current research was carried out according to a completely randomized design with three replications at Faculty of Agricultural Sciences, University of Guilan in 2009. Weight loss, flesh firmness, total soluble solid (TSS), titritable acidity (TA), ascorbic acid, total phenol content and antioxidant capacity of harvested fruit at different times was measured after four months storage at 0.5?C. The results showed that fruit weight loss was significantly increased at the end of storage time when fruits harvested with higher ?brix (more than 6.5). Furthermore, flesh firmness of these fruits was significantly reduced during storage. Delay in harvest was resulted to increase of TSS and TSS/TA. Data showed that total phenols and ascorbic acid increased significantly with delay in harvesting time up to 8.5 and nine °brix, respectively after four months storage at 0.5?C and thereafter declined, however antioxidant capacity was higher when fruits harvested with 6.5 and nine ?brix as compared with other harvesting times. Overall, although delay in harvest might increase antioxidant compounds in kiwifruit but reduced storage quality of fruits.}, keywords = {antioxidant capacity,Ascorbic acid,harvesting time,Kiwifruit,total phenol}, title_fa = {تأثیر زمان برداشت بر ظرفیت آنتی اکسیدانی و کیفیت نگهداری میوه کیوی رقم ‘هایوارد’}, abstract_fa = {زمان برداشت می تواند خصوصیات کیفی میوه کیوی را تحت تأثیر قرار دهد. این پژوهش در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان، در سال 1388 انجام گرفت. کاهش وزن، سفتی بافت، مواد جامد محلول (TSS)، اسید قابل تیتراسیون (TA)، اسید آسکوربیک، فنل کل و ظرفیت آنتی اکسیدانی میوه های کیوی رقم ‘هایوراد’ برداشت شده با درجه بریکس مختلف پس از چهار ماه انبارداری در دمای 5/0 درجه سانتی گراد، بررسی شد. نتایج نشان داد که میوه های برداشت شده با درجه بریکس بالاتر (بیشتر از 5/6) کاهش وزن بیشتری در پایان انبارداری نشان دادند. همچنین، سفتی بافت این میوه ها به طور معنی داری در پایان انبارداری کاهش یافت. تأخیر در برداشت باعث افزایش میزان TSS و TSS/TA میوه ها در پایان دوره انبارداری گردید. نتایج نشان داد که تأخیر در برداشت میوه های کیوی تا درجه بریکس 5/8 و نه، به ترتیب باعث افزایش معنی دار فنل کل و ویتامین ث در پایان چهار ماه انبارداری در دمای 5/0 درجه سانتی گراد گردید و پس از آن کاهش یافت، اما میوه هایی که با درجه بریکس 5/6 و نه برداشت شده بودند، نسبت به دیگر زمان های برداشت ظرفیت آنتی اکسیدانی بالاتری داشتند. درمجموع، تأخیر در برداشت باعث افزایش ترکیبات آنتی اکسیدانی میوه کیوی گردید، اما کیفیت نگهداری میوه را کاهش داد.}, keywords_fa = {antioxidant capacity,Ascorbic acid,harvesting time,Kiwifruit,total phenol}, url = {https://jci.ut.ac.ir/article_23996.html}, eprint = {https://jci.ut.ac.ir/article_23996_c49bb2c4d2d5f649dcc9e0799482f0d7.pdf} } @article { author = {Haghighi, Maryam and Behboudian, Hossein}, title = {Water relations of the tomato plant under partial rootzone drying (PRD)}, journal = {Journal of Crops Improvement}, volume = {13}, number = {1}, pages = {1-8}, year = {2011}, publisher = {University of Tehran, College of Abureyhan}, issn = {2008-8337}, eissn = {2345-6957}, doi = {}, abstract = {The world is facing a dwindling supply of water, therefore deficit irrigation is becoming more of a necessity than a choice. Partial rootzone drying (PRD) is a new water saving irrigation technique where at each irrigation time only one part of the rootzone is watered. The un-irrigated part is watered during the next irrigation. We explored the potential of PRD for `Petopride´ processing tomato. There were two treatments: control (C, normal irrigation) and PRD. We collected data on water relations of vegetative and reproductive organs. PRD saved water by 50% and increased water use efficiency of the plant compared to C. Leaf water potential was more negative under PRD compared to C. Irrigated and non-irrigated roots of PRD had similar water potential and this could have happened by water movement between the two sides of root system. Water potential of fruit was lower in PRD than in C. But pressure potential (turgor potential) was similar between PRD and C fruit. This was indicative of osmotic adjustment (osmoregulation) in PRD fruit. To our best knowledge, this is the first report of osmotic adjustment of fruit under PRD treatment.}, keywords = {Fruit water potential,Osmotic adjustment,osmotic potential,Total soluble solids concentration}, title_fa = {تغییرات پتانسیل آب و خاصیت تنظیم اسمزی گیاه گوجه فرنگی تحت تیمار خشک شدن موضعی ریشه (PRD)}, abstract_fa = {به منظور بررسی روابط آبی اندام های رویشی و زایشی گیاه گوجه فرنگی تحت تیمار خشک شدن موضعی ریشه (PRD) و تعیین نحوه حرکت آب در خاک، ریشه و گیاه و نیز اندازه گیری تغییرات پتانسیل آب و اجزای آن در جهت تنظیم و کاهش میزان آبیاری تحت شرایط کم آبی، آزمایشی گلخانه ای به صورت طرح کاملاً تصادفی با دو تیمار، شش تکرار و چهار واحد آزمایشی در هر تکرار در گلخانه های تحقیقاتی دانشگاه مسی نیوزلند پیاده شد. در این پژوهش، بوته های گوجه فرنگی رقم Petopride، تحت آبیاری به روش معمول و خشک شدن موضعی ریشه قرار گرفتند. در روش اخیر، در هر دفعه آبیاری، آب تنها در اختیار نیمی از ریشه های بوته گوجه فرنگی قرار داده می شد. نتایج به دست آمده از این پژوهش نشان داد که کاهش 50 درصدی در میزان آب آبیاری که در تیمار خشک شدن موضعی ریشه اعمال گردید، باعث افزایش شش درصدی کارایی مصرف آب به ازای هر واحد وزن خشک محصول شد. پتانسیل آب ساقه در تیمار یاد شده کمتر از تیمار شاهد بود و احتمالاً این پدیده نشان دهنده این است که جریان آب بین دو بخش خشک و مرطوب ریشه برقرار است. عدم کاهش شدید پتانسیل آب میوه وجود خاصیت تنظیم اسمزی را در میوه های گوجه فرنگی نشان داد. تنظیم اسمزی مانع از تغییر پتانسیل آب میوه می شود. محتوای رطوبت خاک بین 29/10 و 45/25 m3m-3 در تیمار PRD و حد فاصل 69/5 و 98/22 m3m-3 در تیمار شاهد بود. نتایج به دست آمده نشان داد درصد مواد جامد محلول میوه نیز در تیمار PRD نسبت به شاهد بیشتر بود، به طوری که در تیمار PRD 44/7 و در تیمار شاهد 90/5 درصد بود.}, keywords_fa = {Fruit water potential,Osmotic adjustment,osmotic potential,Total soluble solids concentration}, url = {https://jci.ut.ac.ir/article_23997.html}, eprint = {https://jci.ut.ac.ir/article_23997_92062b1244e6ee24082851109ce0e0bc.pdf} } @article { author = {Lotfi, Mahmoud and Ali abadi, Elham and Rezvani, Ali and Amiri, Reza}, title = {Effect of seed priming with different materials and osmotic potentials on germination of melon}, journal = {Journal of Crops Improvement}, volume = {13}, number = {1}, pages = {65-74}, year = {2011}, publisher = {University of Tehran, College of Abureyhan}, issn = {2008-8337}, eissn = {2345-6957}, doi = {}, abstract = {The effects of priming treatment using five osmotic solutions (PEG, manitol, KNO3, KH2PO4 and combination of two salts) in six osmotic potentials (-1 to -1.5 MPa) was studied on germination percentage, rate and uniformity of melon seeds. The best results were obtained with high concentrations of KNO3 and lower concentrations of manitol. Mean germination time of melon seeds in 19°C was preceeded 36 to 48 hours and more uniformity observed but percent germination decayed a little (1-4 percent) reduced in some cases. In addition, storage of primed seeds in room temperature for four months reduced their quality lightly however major priming effects were conserved. In second trial which was done using KNO3 and manitol seeds were suspended in solutions freely or inside bags and also under temperatures 19°C and 22°C, the fastest germination was occurred using manitol inside bags and -1.5 MPa. Effects of priming were more abvious in lower temperatures and also lower potentials showed had better results for uniformity, consistantly.}, keywords = {Germination rate,Pre-emergence,Seed priming,Seed soaking,Sowing date,Uniformity}, title_fa = {تأثیر پرایمینگ با مواد و پتانسیل‌‌های مختلف اسمزی بر جوانه‌‌زنی بذر طالبی}, abstract_fa = {پرایمینگ به عنوان روشی مناسب جهت یکنواختی و کاهش زمان سبز کردن بسیاری از بذرها پیشنهاد شده است. اثرات پرایمینگ با پنج محلول اسموتیک (پلی‌‌اتیلن گلیکول، مانیتول، KNO3، KH2PO4 و ترکیب دو نمک) در شش سطح پتانسیل اسمزی (1- تا 5/1- مگاپاسکال) بر درصد، سرعت و یکنواختی جوانه‌‌زنی بذر طالبی در شرایط آزمایشگاهی و گلدانی مقایسه شد. بهترین نتایج با غلظت بالای KNO3 و غلظت‌‌های پایین مانیتول به دست آمد، به طوری که جوانه‌‌زنی را در دمای 19 درجه سانتی گراد به طور متوسط 36 الی 48 ساعت نسبت به شاهد جلو انداخت و یکنواختی جوانه‌‌زنی را درپی داشت ولی در برخی موارد درصد جوانه‌‌زنی را اندکی (یک تا چهار درصد) کاهش داد. همچنین نگهداری بذور در دمای محیط به مدت چهار ماه کیفیت بذور را کاهش داد ولی آثار پرایمینگ حفظ شد. در آزمایش دوم، بذور به صورت معلق در محلول و درون کیسه در دو محلول KNO3 و مانیتول قرار گرفتند و مقایسه جوانه زنی در دمای 19 و 22 درجه سانتی گراد انجام گردید. سریع‌‌ترین جوانه‌‌زنی در تیمار مانیتول با کیسه و پتانسیل 5/1- به دست آمد. آثار پرایمینگ بر جوانه‌‌زنی در دماهای پایین آشکار‌‌تر بود و از نظر یکنواختی جوانه زنی همواره محلول های دارای پتانسیل پایین‌‌تر نتایج بهتری داشتند.}, keywords_fa = {Germination rate,Pre-emergence,Seed priming,Seed soaking,Sowing date,Uniformity}, url = {https://jci.ut.ac.ir/article_23998.html}, eprint = {https://jci.ut.ac.ir/article_23998_6795dd2095a32a9666d2bc44ca561929.pdf} }