محمود مرادی چگنی؛ احمد علی شوشی دزفولی؛ محمود توحیدی؛ مهدی صادقی؛ فربد فتوحی
چکیده
یکی از اقدامات مهم جهت دستیابی به ارقام متحمل به خشکی، غربالگری و انتخاب ارقام براساس عملکرد و صفات بیوشیمیایی میباشد. این پژوهش در قالب طرح آماری بلوکهای کامل تصادفی بهروش کرتهای یکبار خردشده در سه تکرار طی دو سال زراعی (98-1396) در مرکز تحقیقات کشاورزی صفیآباد دزفول انجام شد. در کرتهای اصلی رژیمهای مختلف آبیاری براساس ...
بیشتر
یکی از اقدامات مهم جهت دستیابی به ارقام متحمل به خشکی، غربالگری و انتخاب ارقام براساس عملکرد و صفات بیوشیمیایی میباشد. این پژوهش در قالب طرح آماری بلوکهای کامل تصادفی بهروش کرتهای یکبار خردشده در سه تکرار طی دو سال زراعی (98-1396) در مرکز تحقیقات کشاورزی صفیآباد دزفول انجام شد. در کرتهای اصلی رژیمهای مختلف آبیاری براساس 25، 50، 75 و 100 درصد نیازآبی و در کرتهای فرعی پنج رقم یونجه بغدادی، نیکشهری، یزدی، امید و مساسرسا مقایسه شدند. نتایج نشان داد تنش آبی ناشی از رژیم آبیاری باعث کاهش معنیدار عملکرد علوفه خشک و تغییرات معنیدار مقدار قند محلول، میزان گلوتاتیون پراکسیداز و میزان کاتالاز موجود در برگ یونجه شد، اما تأثیر معنیدار بر پروتئین کل محلول نداشت. برترین کلاس آماری عملکرد علوفه خشک هر چین به رقم بغدادی با تیمار تأمین 100 درصد نیاز آبی با عملکرد علوفه خشک 824/2 تن در هکتار و کمترین کلاس آماری نیز به رقمهای یزدی و مساسرسا با آبیاری براساس 25 درصد نیاز آبی بهترتیب با عملکرد علوفه خشک 598/0 و 546/0 تن در هکتار تعلق داشت. بین رقمهای مورد بررسی، رقم یزدی بهدلیل پایداری عملکرد علوفه خشک و همچنین مقادیر بالای آنتیاکسیدان در برگ تحت تنش آبی، بهعنوان رقم متحمل به تنش آبی شناخته شد.
سید مهدی میرباقری؛ روح الله کریمی؛ موسی رسولی
چکیده
به منظور بررسی اثر کاربرد برگی سولفات پتاسیم (غلظتهای صفر، یک و نیم و سه درصد) و کلاتآهن (غلظتهای صفر، نیم و یک درصد) بر تشکیل میوه، عملکرد، کیفیت میوه، غلظت عناصر برگ، عملکرد کشمش و تحمل به سرمای پاییزه و زمستانه انگور بیدانه سفید آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در یک باغ تجاری در روستای ...
بیشتر
به منظور بررسی اثر کاربرد برگی سولفات پتاسیم (غلظتهای صفر، یک و نیم و سه درصد) و کلاتآهن (غلظتهای صفر، نیم و یک درصد) بر تشکیل میوه، عملکرد، کیفیت میوه، غلظت عناصر برگ، عملکرد کشمش و تحمل به سرمای پاییزه و زمستانه انگور بیدانه سفید آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در یک باغ تجاری در روستای بهاره ملایر طی سال های 96-1395 اجرا شد. اثر متقابل سولفات پتاسیم و کلاتآهن بر تشکیل میوه، عملکرد و شاخصهای کیفی میوه، عملکرد کشمش و تحمل سرمای تاکهای تیمار شده معنیدار شد. بیشترین درصد تشکیل میوه و عملکرد مربوط به تاکهای تیمار شده با سولفات پتاسیم یک و نیم درصد در ترکیب با کلات آهن نیم درصد بود. غلظت پتاسیم، آهن و منگنز موجود در حبهها با عملکرد میوه در تاک همبستگی مثبت و معنیداری نشان داد. بیشترین غلظت اسید آسکوربیک در تیمار سولفات پتاسیم یک و نیم درصد بود. بیشترین عملکرد کشمش تولیدی در تاکهای تیمار شده با سولفات پتاسیم یک و نیم درصد در ترکیب با کلات آهن یکدرصد حاصل شد و کمترین عملکرد کشمش مربوط به تاکهای شاهد بود. بیشترین تحملسرمای پاییزه با تیمارهای سولفات پتاسیم سه درصد در ترکیب با کلات آهن یک درصد به دست آمد. بیشترین تحمل سرما زمستانه تاکها در تیمار سولفات پتاسیم سه درصد در ترکیب با کلات آهن نیم درصد محقق شد. کمترین تحمل سرمای در بوتههای شاهد یافت شد. بین تحمل سرما و محتوای پتاسیم همبستگی مثبت و با غلظت منیزیم همبستگی منفی و معنیداری مشاهده شد. در مجموع حداکثر عملکرد میوه و کشمش و نیز کیفیت میوه با کاربرد سطح متوسط هر دو کود ولی تحمل سرمای بالاتر جوانههای تاک با ترکیب سطوح بالاتر این کودها به دست آمد.