راحله عدالتی مرفه؛ مصطفی عرب؛ روحانگیز نادری؛ مجید راحمی
چکیده
زرد شدن برگها مهمترین عامل محدود کنندهی عمر پس از برداشت گلهای آلسترومریا میباشد. بدین منظور جهت جلوگیری از زرد شدن برگها و حفظ خصوصیات کیفی آن، آزمایشی به صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی بر روی گل شاخه بریده آلسترومریا، رقم ’فوجی‘ انجام شد. فاکتورهای آزمایش شامل چهار غلظت اتانول (0،2،4 و 6 درصد) و جیبرلیک اسید ...
بیشتر
زرد شدن برگها مهمترین عامل محدود کنندهی عمر پس از برداشت گلهای آلسترومریا میباشد. بدین منظور جهت جلوگیری از زرد شدن برگها و حفظ خصوصیات کیفی آن، آزمایشی به صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی بر روی گل شاخه بریده آلسترومریا، رقم ’فوجی‘ انجام شد. فاکتورهای آزمایش شامل چهار غلظت اتانول (0،2،4 و 6 درصد) و جیبرلیک اسید (0، 50، 100 و 150 میلیگرم در لیتر) بود که به دو روش تیمار کوتاه مدت و مداوم بر دوام عمر و برخی خصوصیات کیفی پس از برداشت گیاه مورد بررسی قرار گرفتند. ساکارز 4 درصد نیز در تمامی تیمارها به جز شاهد (آب مقطر) وجود داشت. نتایج آزمایش نشان داد که تیمار مداوم نسبت به روش تیمار کوتاه مدت، تأثیر بیشتری بر ماندگاری و حفظ خصوصیات کیفی شاخه گلهای بریده داشت. اتانول 4 درصد موجب افزایش عمر گلها و افزایش میزان جذب محلول شد. افزایش غلظت اسید جیبرلیک در محلول نگهدارنده نیز باعث افزایش عمر گلها و حفظ خصوصیات کیفی گیاه شد، اگرچه تفاوت معنیداری در غلظت 100 و 150 میلیگرم در لیتر اسید جیبرلیک در دوام عمر گلها، میانگین جذب محلول و وزن تر گلها مشاهده نشد. علاوه براین اسید جیبرلیک در روش تیمار کوتاه مدت تأثیر بهتری در حفظ کلروفیل برگها نسبت به روش تیمار مداوم داشت.