اثرات تغذیه برگی کودهای نانو‌ نیتروژن و اوره بر ویژگی‌های کمی و کیفی هندوانه ابوجهل (Citrullus colocynthis L.)

محمد نیکبخت؛ محمود سلوکی؛ مهدی آران

دوره 23، شماره 1 ، فروردین 1400، ، صفحه 155-168

https://doi.org/10.22059/jci.2020.302979.2400

چکیده
  این پژوهش با هدف بررسی اثرات تغذیه برگی عنصر نیتروژن از منابع نانوکود و کود شیمیایی اوره بر ویژگی‌های کمی و کیفی هندوانه ابوجهل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی و با سه تکرار در پژوهشکده کشاورزی دانشگاه زابل در سال 1398 اجرا شد. تیمارهای آزمایش شامل محلول‌‌پاشی نانوکود‌ نیتروژن (1 و دو در هزار)، کود‌ اوره (1 و 2 درصد) و شاهد بود. نتایج ...  بیشتر

بررسی اثر سالیسیلیک اسید بر تحمل به یخبندان بهاره در انگور رقم بیدانه سفید

احمد ارشادی؛ سمیرا طاهری

دوره 15، شماره 2 ، تیر 1392، ، صفحه 135-146

https://doi.org/10.22059/jci.2013.36105

چکیده
  یخبندان بهاره یکی از عوامل محدود‌کننده در تولید انگور است. استفاده از برخی ترکیبات شیمیایی یکی از روش‌های کاهش خسارت سرما محسوب می‌شود. سالیسیلیک اسید در چهار غلظت صفر (شاهد)، 5/0، 1 و 2 میلی‌مولار در مرحلة تمام گل روی بوته‌های انگور ده‌سالة رقم بیدانة سفید محلول‌پاشی و صبح روز بعد، تغییرات غلظت کربوهیدرات‌های محلول، پرولین و پروتئین‌های ...  بیشتر