محمد سیاری؛ سجاد الوندی
چکیده
به منظور حفظ کیفیت قارچ تکمهای در دوره انبارمانی، تحقیقی به صورت آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی اجرا گردید. در این مطالعه، اثر آسکوربات کلسیم در 3 سطح (0، 4/0 و 8/0 درصد) و تیمار آب گرم (45 درجه سانتیگراد) بر روی صفات کیفی قارچ تکمهای از قبیل کاهش وزن، سفتی، ویتامین ث، فنل کل، فعالیت آنزیم پلیفنل اکسیداز و شاخصهای رنگ ...
بیشتر
به منظور حفظ کیفیت قارچ تکمهای در دوره انبارمانی، تحقیقی به صورت آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی اجرا گردید. در این مطالعه، اثر آسکوربات کلسیم در 3 سطح (0، 4/0 و 8/0 درصد) و تیمار آب گرم (45 درجه سانتیگراد) بر روی صفات کیفی قارچ تکمهای از قبیل کاهش وزن، سفتی، ویتامین ث، فنل کل، فعالیت آنزیم پلیفنل اکسیداز و شاخصهای رنگ در دوره انبارمانی بررسی شد. قارچها پس از اعمال تیمار در دمای 5/0 ± 1 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 90 درصد نگهداری شده و سپس صفات کیفی قارچ تکمهای طی روزهای صفر، 10، 15، 20 و 25 انبارمانی مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که آسکوربات کلسیم همراه با تیمار دمایی اثرات معنیداری بر کاهش وزن، سفتی بافت، شاخصهای رنگ و فعالیت آنزیم پلیفنل اکسیداز به همراه داشت. اثر زمان انبارمانی بر کلیه صفات اندازهگیری شده در سطح احتمال 1 درصد معنیدار شد. همچنین، برهمکنش تیمار و زمان بر کاهش وزن، شاخصهای رنگ و فعالیت آنزیم پلیفنل اکسیداز معنیدار شد. نتایج نشان دادند که آسکوربات کلسیم 8/0 درصد همراه با تیمار دمایی بهترین اثر را در حفظ صفات کیفی قارچ تکمهای داشت.
قاسم سرتیپ؛ جعفر حاجی لو
چکیده
در تحقیق حاضر، تأثیر کاربرد قبل از برداشت غلظتهای مختلف اسید سالیسیلیک بر عمر انبارمانی زردآلو رقم ‘شاملو’ بررسی شد. میوهها شش روز قبل از برداشت با محلول اسید سالیسیلیک در غلظتهای صفر، 5/1، 3 و 5/4 میلیمولار در روی درخت تیمار شده و پس از برداشت در دمای 2 درجۀ سانتیگراد و رطوبت نسبی 90 درصد بهمدت سه هفته نگهداری شدند. سپس ...
بیشتر
در تحقیق حاضر، تأثیر کاربرد قبل از برداشت غلظتهای مختلف اسید سالیسیلیک بر عمر انبارمانی زردآلو رقم ‘شاملو’ بررسی شد. میوهها شش روز قبل از برداشت با محلول اسید سالیسیلیک در غلظتهای صفر، 5/1، 3 و 5/4 میلیمولار در روی درخت تیمار شده و پس از برداشت در دمای 2 درجۀ سانتیگراد و رطوبت نسبی 90 درصد بهمدت سه هفته نگهداری شدند. سپس ویژگیهای میوه شامل سفتی بافت میوه، اسیدیته، درصد مجموع مواد جامد محلول، مقدار آسکوربیک اسید، مقدار فنل و فلاونوئید کل هر هفته یک بار اندازهگیری شد. نتایج نشان داد که تیمار اسید سالیسیلیک بهطور معناداری مانع کاهش وزن و سفتی بافت میوهها شد. در انتهای دورۀ نگهداری بیشترین مقدار فنل و آسکوربیک اسید در تیمارهای 5/4 میلیمولار اسید سالیسیلیک و کمترین مقدار آنها در میوههای شاهد ثبت شد. در آزمایش حاضر، بیشترین مقدار سفتی بافت میوه، اسیدیتۀ قابل تیتراسیون، فلاونوئید و همچنین کمترین مقدار کاهش وزن، مجموع مواد جامد محلول و اسیدیته در انتهای دورۀ انبارداری در میوههای تیمارشده با غلظت 3 میلیمولار اسید سالیسیلیک ثبت شد.
عرفان سپهوند؛ محمود قاسم نژاد؛ محمدرضا فتاحی مقدم؛ علیرضا طلایی؛ محمد علی عسکری سرچشمه
چکیده
نوع سیستم تربیت و محلولپاشی برگی قبل از برداشت با کلسیم میتواند کیفیت میوههای سیب را تحت تأثیر قرار دهد. در این پژوهش، اثر محلولپاشی برگی کلریدکلسیم در چهار غلظت (صفر، 75/0، 5/1 و 3 گرم در لیتر) در زمانهای دو، چهار و شش هفته قبل از برداشت روی رقمهای سیب ‘گالا’ و ‘دلبار استیوال’ تربیتشده با سه سیستم (وی، هایتک و کردون) ...
بیشتر
نوع سیستم تربیت و محلولپاشی برگی قبل از برداشت با کلسیم میتواند کیفیت میوههای سیب را تحت تأثیر قرار دهد. در این پژوهش، اثر محلولپاشی برگی کلریدکلسیم در چهار غلظت (صفر، 75/0، 5/1 و 3 گرم در لیتر) در زمانهای دو، چهار و شش هفته قبل از برداشت روی رقمهای سیب ‘گالا’ و ‘دلبار استیوال’ تربیتشده با سه سیستم (وی، هایتک و کردون) بررسی شد. نتایج نشان داد که نوع سیستم تربیت و تغذیۀ برگی کلسیم، تأثیر معناداری بر کیفیت میوهها در زمان برداشت داشت. محلولپاشی کلسیم، سفتی بافت میوهها را بهطور معناداری در مقایسه با شاهد افزایش و مقدار اسیدیتۀ قابل تیتراسیون (TA) را بهطور معناداری کاهش داد. همچنین، کاربرد کلسیم مقدار شاخص رنگ a* پوست میوه را که نشاندهندۀ سنتز رنگیزۀ آنتوسیانین و تولید رنگ قرمز است، بهطور معناداری افزایش داد. مقدار عملکرد، وزن و سفتی بافت میوهها در رقم ‘گالا’ در هر سه سیستم تربیتی بهطور معناداری از رقم ‘دلبار استیوال’ بیشتر بود. بیشترین سفتی بافت میوه در رقم ‘گالا’ با سیستم تربیتی هایتک (56/9 کیلوگرم بر سانتیمتر مربع)، مشاهده شد. مقدار شاخصهای a*، b* و کروما در رقم ‘گالا’ بهطور معناداری بیشتر از رقم ‘دلبار استیوال’، و در مقابل شاخص L* در این رقم بهطور معناداری کمتر از رقم ‘دلبار استیوال’ بود. بهطور کلی، نتایج نشان دادند که رقم ‘گالا’ در سیستمهای تربیتی هایتک و وی و رقم ‘دلبار استیوال’ در سیستم تربیتی هایتک، میوههایی با وزن و اندازۀ بیشتر و کیفیت بهتر تولید کردند.