حسین خوشوقتی؛ مهدی تاج بخش
چکیده
بهمنظور بررسی تأثیر کودهای مختلف کلاتشده نانو و آمینواسید بر عملکرد دانه، عملکرد بیولوژیکی، شاخص برداشت، کمیت و کیفیت روغن، محتوای نشاسته و درصد پروتئین در دانه ذرت، دو آزمایش مزرعهای بهصورت طرح بلوکهای کامل تصادفی با 16 تیمار و سه تکرار بهطور همزمان در دو مکان مختلف دانشگاه ارومیه و شهرستان عجبشیر در سال زراعی ...
بیشتر
بهمنظور بررسی تأثیر کودهای مختلف کلاتشده نانو و آمینواسید بر عملکرد دانه، عملکرد بیولوژیکی، شاخص برداشت، کمیت و کیفیت روغن، محتوای نشاسته و درصد پروتئین در دانه ذرت، دو آزمایش مزرعهای بهصورت طرح بلوکهای کامل تصادفی با 16 تیمار و سه تکرار بهطور همزمان در دو مکان مختلف دانشگاه ارومیه و شهرستان عجبشیر در سال زراعی 1396 به اجرا در آمد. نتایج نشان دادند بیشترین مقدار محتوای نشاسته (66/80 درصد)، پروتئین (70/12 درصد) و شاخص برداشت (60/34 درصد) مربوط به تیمار کودی نانوکلات NPK، بیشترین میزان روغن (98/4 درصد)، عملکر دانه (16596 کیلوگرم در هکتار) و عملکرد بیولوژیکی (52393 کیلوگرم در هکتار) مربوط به آمینوکلات آهن و بیشترین وزن 100 دانه (34/36 گرم) در ذرت مربوط به نانوکلات روی بود که بهترتیب 03/22 درصد، 92/30 درصد، 66/23 درصد، 44/25 درصد، 81/50 درصد، 15/33 درصد و 65/24 درصد بیشتر از تیمار شاهد است. استفاده از آمینوکلات منیزیم، آمینوکلات میکرومیکس، آمینوکلات پتاسیم و نانوکلات NPK مقدار اسیدهای چرب اشباع را بیشتر از سایر کودها افزایش داد، اما کودهای نانوکلات مس، آمینوکلات فسفر، کود کبوتری و سالیسیلیکاسید محتوای اسیدهای چرب غیراشباع را بهترتیب 04/16 درصد، 35/16 درصد، 44/17 درصد و 29/20 درصد نسبت به تیمار شاهد افزایش دادند.