مطالعه‌ی مزرعه‌ای و میکروسکوپی خود و دگرناسازگاری دو اکوتیپ‌ ارزشمند گل‌محمدی

غلامحسن موحد؛ نیما احمدی؛ احمد معینی؛ امین نصیری

دوره 19، شماره 2 ، شهریور 1396، ، صفحه 505-516

https://doi.org/10.22059/jci.2017.60426

چکیده
  به‌منظور بررسی خود و دگرناسازگاری دو اکوتیپ کاشان و آذران گل‌محمدی (Rosa damascena Mill..) آزمایشی در قالب طرح بلوک‌های‌ کامل تصادفی با چهار تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس در سال‌های زراعی 92-1391 انجام گرفت. در این آزمایش پس از آزمون دانه گرده دوبار گرده‌افشانی مصنوعی با فاصله 24 ساعت انجام شد. بدین شکل که گرده‌ی ...  بیشتر

اثر دما و مدت زمان نگهداری بر قوه نامیه دانه گرده ارقام مختلف خرما

محمد کمال پورادیب؛ وحید روحی؛ سعدالله هوشمند؛ عبدالرحمان محمدخانی؛ حمید زرگری

دوره 18، شماره 2 ، شهریور 1395، ، صفحه 495-506

https://doi.org/10.22059/jci.2016.56584

چکیده
  ذخیره دانه گرده می­تواند باعث سهولت در مشکل زمان و مکان گرده‌افشانی دستی گردد. هدف اصلی، حفظ قوه ­نامیه دانه گرده است که بستگی زیادی به رقم و شرایط نگهداری دارد. در این آزمایش اثرات ارقام، درجه حرارت انبار و زمان نگهداری بر جوانه­زنی دانه گرده مورد مطالعه قرار گرفت. بدین‌منظور، تحقیقی در قالب یک آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح آزمایشی ...  بیشتر

مطالعه تأثیر اسید فنیل‌ فتالامیک و تغذیه بر خصوصیات کمی و کیفی میوه آلوی رقم ‘مراغه’

عبداله خدیوی خوب

دوره 16، شماره 4 ، بهمن 1393، ، صفحه 887-896

https://doi.org/10.22059/jci.2015.53253

چکیده
  برای دستیابی به عملکرد مناسب درختان میوه از نظر کمیت و کیفیت باید به گرده‌افشانی توجه زیادی شود. این آزمایش در یک باغ تجاری در شهرستان آشتیان از توابع استان مرکزی انجام گرفت که در آن اثر اسید فنیل فتالامیک (PPA) و تغذیه بر ویژگی‌های کمی و کیفی میوۀ آلوی رقم ‘مراغه’ با هدف افزایش عملکرد آن بررسی شد. محلول‌پاشی اسید فنیل فتالامیک ...  بیشتر