تاثیر پرایمینگ با غلظت‌ های مختلف سلنیوم بر شاخص‌ های جوانه‌ زنی بذر و گیاهچه کینوا (Willd. Chenopodium quinoa)

شکوفه غلامی؛ مجید امینی دهقی

دوره 24، شماره 1 ، فروردین 1401، ، صفحه 85-95

https://doi.org/10.22059/jci.2021.299869.2370

چکیده
  سلنیوم به دلیل خواص آنتی اکسیدانی نقش موثری در افزایش تحمل گیاه به اثرات تنش‌های محیطی دارد. به همین منظور آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح آماری کاملا تصادفی در سه تکرار در دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه شاهد تهران اجرا گردید. تیمارهای آزمایشی شامل غلظت‌های مختلف سلنیوم در شش سطح (صفر ، 5/0 ، 5/1، 3، 5/4 و 6 میلی‌گرم در لیتر) و زمان‌های ...  بیشتر

بررسی خصوصیات جوانه‌زنی و خسارت مکانیکی وارده به بذر سویا در زمان فرآوری تحت آزمون‌های جوانه‌زنی استاندارد، هدایت الکتریکی و پیری‌ زودرس

حسین صادقی؛ بابک میرشکارنژاد؛ سامان شیدائی؛ بیتا اسکوئی

دوره 15، شماره 3 ، آبان 1392، ، صفحه 187-199

https://doi.org/10.22059/jci.2013.36395

چکیده
  به ‌منظور بررسی خصوصیات جوانه‌زنی و خسارت مکانیکی وارد‌شده به بذرهای سویا در زمان فرآوری پژوهشی براساس یک آزمایش فاکتوریل 3×6 با 18 تیمار بر مبنای طرح کاملاً تصادفی با 3 تکرار در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان مازندران (ساری)، در سال 89ـ1388، انجام‌ شد؛ عامل اول، مراحل مختلف فرآوری بذر شامل 6 مرحله: قبل از بوجاری، بعد از بالابر، ...  بیشتر