تأثیر محلول‌پاشی محرک رشد آلی بر عملکرد، اجزای عملکرد، درصد روغن و برخی شاخص‌های فیزیولوژیکی گلرنگ در شرایط تنش خشکی

مهدی معتکفی؛ علی رضا سیروس مهر؛ محسن موسوی نیک

دوره 23، شماره 3 ، مهر 1400، ، صفحه 548-535

https://doi.org/10.22059/jci.2021.300601.2378

چکیده
  خشکی از مهم­ترین عوامل کاهش عملکرد گیاهان می‌باشد و شناخت راه­های مقابله با تنش خشکی اهمیت زیادی دارد. آزمایش حاضر به­منظور بررسی تأثیر محرک رشد آلی و تنش خشکی بر عملکرد و برخی شاخص­های فیزیولوژیکی گلرنگ (رقم گلدشت) در سال 96 در پژوهشکده تحقیقاتی چاه نیمه دانشگاه زابل به­صورت کرت­های خردشده بر پایه طرح بلوک­های کامل تصادفی ...  بیشتر

اثر گرده‌افشانی تکمیلی بر تشکیل و کیفیت میوه کیوی رقم ʼهایواردʽ

سمانه جهان پناه؛ محمود قاسم نژاد؛ یونس ابراهیمی

دوره 19، شماره 3 ، آذر 1396، ، صفحه 785-797

https://doi.org/10.22059/jci.2017.60407

چکیده
  گرده‏افشانی ناقص گل‌های کیوی ممکن است مهم‌ترین دلیل پایین‌بودن کیفیت و بازارپسندی آن باشد. در این پژوهش، تأثیر گرده‏افشانی تکمیلی با سوسپانسیون گرده و دانة گردة خشک بر ویژگی‏هایی مانند اندازة میوه، وزن میوه، تعداد بذر، درصد مادة خشک، سفتی بافت، مواد جامد محلول، ویتامین ث، مقدار عناصر معدنی میوة کیوی رقم ʼهایواردʽ ارزیابی ...  بیشتر

ارزیابی تحمل به شوری ارقام تجاری فلفل گلخانه‌ای در مرحله گیاهچه‌ای

محمدرضا زارع بوانی؛ غلامعلی پیوست؛ محمود قاسم نژاد؛ اکبر فرقانی

دوره 17، شماره 4 ، دی 1394، ، صفحه 893-909

https://doi.org/10.22059/jci.2015.55139

چکیده
  به‌منظور مقایسۀ ارقام مختلف فلفل از نظر تحمل به شوری در مرحلۀ گیاهچه و شناسایی شاخص مناسب برای ارزیابی تحمل به شوری فلفل در این دوره، آزمایشی به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح پایۀ بلوک­های کامل تصادفی با سه تکرار در سیستم هیدروپونیک در سال 1392 در محل گلخانۀ تحقیقاتی دانشکدۀ علوم کشاورزی دانشگاه گیلان به اجرا در آمد. دو سطح شوری (صفر ...  بیشتر

اثر سیستم تربیت و محلول‌پاشی برگی کلریدکلسیم بر بهبود کیفیت و کمیت رقم‌های سیب ‘گالا’ و ‘دلبار استیوال’

عرفان سپهوند؛ محمود قاسم نژاد؛ محمدرضا فتاحی مقدم؛ علیرضا طلایی؛ محمد علی عسکری سرچشمه

دوره 16، شماره 4 ، بهمن 1393، ، صفحه 1015-1026

https://doi.org/10.22059/jci.2015.53597

چکیده
  نوع سیستم تربیت و محلول‌پاشی برگی قبل از برداشت با کلسیم می‌تواند کیفیت میوه‌های سیب را تحت تأثیر قرار دهد. در این پژوهش، اثر محلول‌پاشی برگی کلریدکلسیم در چهار غلظت (صفر، 75/0، 5/1 و 3 گرم در لیتر) در زمان‌های دو، چهار و شش هفته قبل از برداشت روی رقم‌های سیب ‘گالا’ و ‘دلبار استیوال’ تربیت‌شده با سه سیستم (وی، هایتک و کردون) ...  بیشتر