اثر روش‌های آبیاری و محلول‌پاشی عناصر غذایی بر عملکرد، اجزای عملکرد و صفات کیفی برنج

نعمت اله صداقت؛ عباس بیابانی؛ مرتضی نصیری؛ الهیار فلاح؛ ناهید فتحی

دوره 24، شماره 4 ، دی 1401، ، صفحه 1051-1067

https://doi.org/10.22059/jci.2022.326144.2572

چکیده
  آب نقش بسیار مهمی در گیاه  برنج دارد و به‎منظور بررسی اثر روش­های­ آبیاری و محلول‌پاشی عناصر غذایی بر عملکرد برنج، آزمایشی به‌صورت کرت­های‌ خردشده در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی در سه تکرار و دو عامل شامل روش­های آبیاری در سه سطح (غرقابی، تناوبی خشکی و رطوبت و اشباع) در کرت­های اصلی و محلول‌پاشی با عناصر غذایی در ...  بیشتر

اثر دما و شدت تشعشع بر عملکرد و اجزای عملکرد برنج در شرایط اقلیمی مازندران

ناهید فتحی؛ همت اله پیردشتی؛ مرتضی نصیری؛ اسماعیل بخشنده

دوره 19، شماره 1 ، فروردین 1396، ، صفحه 163-176

https://doi.org/10.22059/jci.2017.60406

چکیده
  به‌‏منظور بررسی اثر اقلیم­های متفاوت محلی بر عملکرد و اجزای عملکرد دو رقم بومی و اصلاح شده برنج (’طارم هاشمی‘ و’شیرودی‘) و کمی­سازی روابط عملکرد و اجزای عملکرد با شدت تشعشع خورشیدی و دمای هوا در طول دوره رشد، سه آزمایش در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با چهار تکرار در سه منطقه  بابلسر، آمل و پل‌سفید از شهرستان­های ...  بیشتر