داریوش آتشکار؛ عادل پیرایش؛ مریم دودانگه بالاخانی؛ امیر عباس تقی زاده
چکیده
بهمنظور مقایسه ژنوتیپ سیب میانرس DAT1 با ارقام سیب تابستانه گالا، گلاب کهنز، شفیعآبادی و گلاب اصفهان روی پایههای M111، MM106وM9 آزمایشی بهصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفیدر سه تکرار و در دو سال متوالی در ایستگاه تحقیقاتی کمالشهر انجام گرفت. نتایج نشان داد اثر رقم، پایه و اثر متقابل رقم و پایه در رشد رویشی و زایشی ...
بیشتر
بهمنظور مقایسه ژنوتیپ سیب میانرس DAT1 با ارقام سیب تابستانه گالا، گلاب کهنز، شفیعآبادی و گلاب اصفهان روی پایههای M111، MM106وM9 آزمایشی بهصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفیدر سه تکرار و در دو سال متوالی در ایستگاه تحقیقاتی کمالشهر انجام گرفت. نتایج نشان داد اثر رقم، پایه و اثر متقابل رقم و پایه در رشد رویشی و زایشی درختان در سطح یک درصد معنیدار بود. بیشترین رشد رویشی مربوط به ارقام گلاب کهنز و گلاب اصفهان روی پایه MM111 بهترتیب با 92، 7/91 سانتیمتر و کمترین رشد در ژنوتیپ DAT1روی پایه M9 با 7/53 سانتیمتر مشاهده شد. بیشترین عملکرد در ارقام گلاب اصفهان، گلاب کهنز و ژنوتیپ DAT1 روی پایههای MM106 و MM111 بهترتیب با 50/22، 05/20 و 40/18 کیلوگرم بود. DAT1 با80/211 گرم درشتترین و ارقام گلاب اصفهان و گلاب کهنز بهترتیب با50/75 و 55/69 گرم کوچکترین میوه را تولید کردند. به لحاظ سفتی بافت گوشت میوه، سفتترین بافت گوشت در رقم گالا روی پایه M9 با 8/5 کیلوگرم بر سانتیمترمربع و نرمترین بافت گوشت میوه در ژنوتیپDAT1 روی پایه MM106 با 7/3 کیلوگرم بر سانتیمترمربع ثبت شد. بیشترین TSS در رقم گالا روی هرسه پایه با 5/18 درصد و کمترین آن در رقم گلاب اصفهان روی MM111 با 5/11 درصد بود. بیشترین اسیدیته آب میوه در ژنوتیپ DAT1 روی پایه MM106 با 68/0 درصد و کمترین اسیدیته آب میوه مربوط به رقم گلاب اصفهان روی MM106 با 22/0 درصد بود.