عبداله خدیوی خوب
چکیده
برای دستیابی به عملکرد مناسب درختان میوه از نظر کمیت و کیفیت باید به گردهافشانی توجه زیادی شود. این آزمایش در یک باغ تجاری در شهرستان آشتیان از توابع استان مرکزی انجام گرفت که در آن اثر اسید فنیل فتالامیک (PPA) و تغذیه بر ویژگیهای کمی و کیفی میوۀ آلوی رقم ‘مراغه’ با هدف افزایش عملکرد آن بررسی شد. محلولپاشی اسید فنیل فتالامیک ...
بیشتر
برای دستیابی به عملکرد مناسب درختان میوه از نظر کمیت و کیفیت باید به گردهافشانی توجه زیادی شود. این آزمایش در یک باغ تجاری در شهرستان آشتیان از توابع استان مرکزی انجام گرفت که در آن اثر اسید فنیل فتالامیک (PPA) و تغذیه بر ویژگیهای کمی و کیفی میوۀ آلوی رقم ‘مراغه’ با هدف افزایش عملکرد آن بررسی شد. محلولپاشی اسید فنیل فتالامیک در زمان 80 درصد گلدهی درختان و با غلظتهای صفر، 500 و 1000 میلیگرم در لیتر در 9 فروردین انجام گرفت. همچنین در تاریخ 28 اردیبهشت، نیمی از درختان هر تیمار با کود کامل مایع با غلظت 5 در هزار محلولپاشی شدند و نیمی دیگر بدون تغذیه بودند. نتایج نشان داد که درصد تشکیل میوۀ درختان تیمارشده با 500 و 1000 میلیگرم در لیتر اسید فنیل فتالامیک افزایش یافت و این درختان تفاوت معناداری با درختان شاهد داشتند، درحالیکه بین درصد تشکیل میوۀ درختان تیمارشده با 500 و 1000 میلیگرم در لیتر اسید فنیل فتالامیک تفاوت معناداری مشاهده نشد. در درختان تیمارشده با اسید فنیل فتالامیک که تغذیه نشده بودند، صفات مربوط به اندازۀ میوه (طول، عرض و وزن) کاهش معناداری نسبت به درختان شاهد نشان داد، اما در درختان تیمارشده که تغذیه شده بودند، تفاوت معناداری بین درختان شاهد و تیمارشده از نظر اندازۀ میوه مشاهده نشد. براساس نتایج پژوهش حاضر، کاربرد اسید فنیل فتالامیک (با غلظت 500-1000 میلیگرم در لیتر) به همراه عناصر غذایی برای بهبود تشکیل میوه در آلوی رقم ‘مراغه’ در زمان 80 درصد گلدهی توصیه میشود.