شاداب فرامرزی؛ عباس یداللهی؛ حسن حاج نجاری؛ عبدالعلی شجاعیان؛ سیما دامیار
چکیده
بررسی شاخصهای مورفولوژیک سیبهای گوشت قرمز ایرانی یک گام اساسی برای بهبود کیفیت و تجاری سازی آنها میباشد. در این پژوهش به منظور مطالعه تنوع ژنتیکی ارقام سیب گوشت قرمز ایرانی، 17 صفت مورفولوژیک برای هشت ژنوتیپ گوشت قرمز (‘حاجی قرمز’، ‘گوشت قرمز’، ‘عروس گوشت قرمز’، ‘شاهرود-10’، پایه رویشی ‘B.9 ’، ‘قزوین-1’، ...
بیشتر
بررسی شاخصهای مورفولوژیک سیبهای گوشت قرمز ایرانی یک گام اساسی برای بهبود کیفیت و تجاری سازی آنها میباشد. در این پژوهش به منظور مطالعه تنوع ژنتیکی ارقام سیب گوشت قرمز ایرانی، 17 صفت مورفولوژیک برای هشت ژنوتیپ گوشت قرمز (‘حاجی قرمز’، ‘گوشت قرمز’، ‘عروس گوشت قرمز’، ‘شاهرود-10’، پایه رویشی ‘B.9 ’، ‘قزوین-1’، ‘قزوین-2’ و ‘قزوین-3’) و 12 رقم تجاری ایرانی و خارجی (‘شفیعی’، ‘گلاب کهنز’، ‘سلطانیشبستر’، ‘رددلیشز’، ‘حیدرزاده’، ‘ گلاب صحنه’، ‘گالا’، ‘شفیعآبادی’، ‘جاناتان’ ، ‘ گلدندلیشز’، ‘ گرانیاسمیت’ و ‘فوجی’) اندازهگیری شد. دندروگرام حاصل از تجزیه خوشهای دادهها، کل ژنوتیپها را در هفت گروه دستهبندی کرد و کلیه ارقام خارجی و داخلی در گروههای مجزا قرار گرفتند. نتایج نشان داد که سیبهای گوشت قرمز ایرانی دارای تفاوت قابل مشاهدهای در رنگ گوشت بودند. این تحقیق میتواند در معرفی ارقام گوشت قرمز سیب به بازار مصرف و یا برای استفاده در برنامه های اصلاحی بسیار مفید باشد.