سید محمدرضا احتشامی؛ ایمان جان زمین؛ مهدی رمضانی؛ کاظم خاوازی؛ بهنام زند
چکیده
به منظور بررسی تأثیر باکتری Bacillus cogulansبر عملکرد کمی و کیفی دو رقم ذرت علوفهای، آزمایشی بهصورت فاکتوریل و در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 3 تکرار در مرکز تحقیقات کشاورزی استان تهران، در سال زراعی 89-1388، اجرا شد. تیمارهای مورد بررسی در این تحقیق شامل نوع منبع تأمینکننده فسفر و رقم بودند. عامل نوع منبع تأمینکنندة فسفر در 6 ...
بیشتر
به منظور بررسی تأثیر باکتری Bacillus cogulansبر عملکرد کمی و کیفی دو رقم ذرت علوفهای، آزمایشی بهصورت فاکتوریل و در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 3 تکرار در مرکز تحقیقات کشاورزی استان تهران، در سال زراعی 89-1388، اجرا شد. تیمارهای مورد بررسی در این تحقیق شامل نوع منبع تأمینکننده فسفر و رقم بودند. عامل نوع منبع تأمینکنندة فسفر در 6 سطح شامل دارای سوپر فسفات تریپل و بدون تلقیح بذر، بدون کود و بدون تلقیح بذر، تلقیح بذر+100 درصد کود شیمیایی فسفر، تلقیح بذر+75 درصد کود شیمیایی فسفر، تلقیح بذر+50 درصد کود شیمیایی فسفر، تلقیح بذر و بدون کود شیمیایی فسفره و عامل رقم در دو سطح (سینگل کراس 704 و 647) اعمال شدند. تیمار 75 درصد کود و تلقیح بذر در اکثر صفات مورد بررسی دارای بالاترین میزان بود. از نظر کیفیت علوفه نیز تیمار 75 درصد کود و تلقیح بذر بیشترین قابلیت هضم علوفه خشک، پروتئین خام و کربوهیدرات محلول در آب را به خود اختصاص داد. بیشترین فیبر خام و خاکستر نیز در تیمار بدون کود و بدون تلقیح بذر مشاهده شد. همچنین، بالاترین درصد بازدة نسبی زراعی و بازدة زراعی کوددر تیمار 75 درصد کود شیمیایی و تلقیح بذر و کمترین آن در تیمار بدون کود و بدون تلقیح بود.یافتههای این تحقیق نشان داد که ریزسازوارهها فعالیت چشمگیری دارند و نسبت به تیمار شاهد و کود شیمیایی تلاش بیشتری برای جذب رطوبت و عناصر غذایی از خود نشان دادهاند تا از این طریق بتوانند سبب افزایش عملکرد گیاه شوند. این ریزسازوارهها در تلفیق با کود شیمیایی میتوانند به افزایش عملکرد کمی و کیفی گیاه منجر شوند.