مجید اسماعیلی زاده؛ اعظم لطفی؛ سید حسین میردهقان؛ محمد حسین شمشیری
چکیده
بهمنظور بررسی اثر دور آبیاری بر رنگیزهها و ترکیبات بیوشیمیایی چهار رقم انگور (یاقوتی قرمز، عسکری، صاحبی و کشمشی سفید) پژوهشی با پنج تیمار آبیاری (3، 6، 9، 12و 15 روز در میان) در چهار تکرار بهصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در سال 91-1390 در شرایط گلخانهای در گلخانههای پژوهشی دانشکدة کشاورزی دانشگاه ولی عصر(عج) انجام گرفت. ...
بیشتر
بهمنظور بررسی اثر دور آبیاری بر رنگیزهها و ترکیبات بیوشیمیایی چهار رقم انگور (یاقوتی قرمز، عسکری، صاحبی و کشمشی سفید) پژوهشی با پنج تیمار آبیاری (3، 6، 9، 12و 15 روز در میان) در چهار تکرار بهصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در سال 91-1390 در شرایط گلخانهای در گلخانههای پژوهشی دانشکدة کشاورزی دانشگاه ولی عصر(عج) انجام گرفت. نتایج این پژوهش نشان داد که دور آبیاری بر عوامل فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی ارقام انگور اثرگذار بود. میزان کلروفیل a، b و کلروفیل کل برگ در هر چهار رقم با افزایش دور آبیاری کاهش یافت و بیشترین کاهش در دور آبیاری 15 روز در هر چهار رقم مشاهده شد. بیشترین میزان کلروفیل a، b، کل و میزان کاروتنوئید در رقم صاحبی و در دور آبیاری شش روز و کمترین میزان در رقم عسکری با دور آبیاری 15 روز مشاهده شد. میزان قندهای محلول، ترکیبات فنلی و پرولین برگ در همة ارقام با افزایش دور آبیاری افزایش و محتوای آب نسبی برگ کاهش یافت. بیشترین میزان محتوای آب نسبی برگ و پرولین در رقم صاحبی و کمترین میزان محتوای آب نسبی برگ در ارقام عسکری و یاقوتی قرمز مشاهده شد. با توجه به نتایج این پژوهش بهنظر میرسد رقم صاحبی نسبت به افزایش دور آبیاری متحملتر از ارقام یاقوتی قرمز، عسکری و کشمشی سفید باشد.
اصغر رمضانیان؛ سید حسین میردهقان؛ نجمه روشن ضمیر
چکیده
در پژوهش حاضر، اثر کاربرد قبل از برداشت سالیسیلیک اسید و متیل جاسمونات بر طول عمر گلجایی و برخی صفات کیفی و کمّی گل بریدة رز رقم ‘سوییت واتر’ و ‘دلسویتا’بررسی شد. محلولپاشی برگی با سالیسیلیک اسید در سه سطح 01/0، 05/0 و 1/0 میلیمولار و متیل جاسمونات در دو سطح 1/0 و 2/0 میلیمولار قبل از برداشت انجام و از آب مقطر تیمار شاهد استفاده ...
بیشتر
در پژوهش حاضر، اثر کاربرد قبل از برداشت سالیسیلیک اسید و متیل جاسمونات بر طول عمر گلجایی و برخی صفات کیفی و کمّی گل بریدة رز رقم ‘سوییت واتر’ و ‘دلسویتا’بررسی شد. محلولپاشی برگی با سالیسیلیک اسید در سه سطح 01/0، 05/0 و 1/0 میلیمولار و متیل جاسمونات در دو سطح 1/0 و 2/0 میلیمولار قبل از برداشت انجام و از آب مقطر تیمار شاهد استفاده شد. این آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرحی کاملاً تصادفی در چهار تکرار انجام شد. گلها پس از برداشت در دمای 1±3 درجة سلسیوس و رطوبت نسبی 70-80 درصد قرار گرفتند و ویژگیهایی نظیر عمر گلجایی، وزن تازة نسبی، جذب محلول نگهدارنده، قطر گل، پایداری غشای گلبرگ و کربوهیدرات کل ساقه ارزیابی شد. نتایج نشان داد طی دورة نگهداری در رقم ‘سوییت واتر’ تیمار متیل جاسمونات 2/0 و سالیسیلیک اسید 1/0 میلیمولار و در رقم ‘دلسویتا’ تیمار متیل جاسمونات 1/0 میلیمولار از طریق تأخیر در فرایندهای مرتبط با پیری با افزایش میزان جذب محلول، افزایش وزن تازة نسبی، حفظ پایداری غشای گلبرگها و افزایش کربوهیدرات کل ساقه عمر گلجایی را افزایش داد. همچنین، رقم ‘سوییت واتر’ با میانگین 56/40 روز در مقایسه با رقم ‘دلسویتا’ با میانگین 74/27 روز در دمای 3 درجة سلسیوس عمر گلجایی بیشتری نشان داد. بهطور کلی، محلولپاشی قبل از برداشت رز با متیل جاسمونات و سالیسیلیک اسید راهکاری برای افزایش کیفیت و ماندگاری پس از برداشت رزهای بریدنی توصیه میشود.