مریم هادیان دلجو؛ حسن ساری خانی
چکیده
قهوهای شدن و نرم شدن بافت میوه در اثر آسیبهای مکانیکی طی دوره بازاررسانی، کاهش کیفیت در اثر تنفس بالای میوه و اتلاف آب از عوامل محدودکننده عمر پس از برداشت سیبهای زودرس تابستانه هستند. در پژوهش حاضر، اثر سالیسیلیک اسید روی برخی شاخصهای کیفی سیب رقم ‘گلاب کهنز’ طی عمر پس از برداشت بررسی شد. میوههای برداشت شده در غلظتهای ...
بیشتر
قهوهای شدن و نرم شدن بافت میوه در اثر آسیبهای مکانیکی طی دوره بازاررسانی، کاهش کیفیت در اثر تنفس بالای میوه و اتلاف آب از عوامل محدودکننده عمر پس از برداشت سیبهای زودرس تابستانه هستند. در پژوهش حاضر، اثر سالیسیلیک اسید روی برخی شاخصهای کیفی سیب رقم ‘گلاب کهنز’ طی عمر پس از برداشت بررسی شد. میوههای برداشت شده در غلظتهای صفر (شاهد)، یک، دو و چهار میلیمولار سالیسیلیک اسید غوطهور شده و به مدت 43 روز در دمای صفر درجه سانتیگراد نگهداری شدند. سالیسیلیک اسید باعث کاهش مواد جامد محلول در مراحل پایانی نگهداری گردید. علاوه بر این، سالیسیلیک اسید سرعت نرم شدن بافت و میزان اتلاف آب میوه را کاهش داد. در پایان نگهداری، بالاترین سفتی بافت در تیمارهای یک و دو میلیمولار سالیسیلیک اسید و بیشترین تلفات آب در میوههای شاهد دیده شد. میوههای تیمار شده با هر سه غلظت سالیسیلیک اسید میزان قهوهای شدن اندکی را نشان دادند. در مقابل، بالاترین میزان قهوهای شدن سطح میوه در میوههای شاهد مشاهده گردید. همچنین تیمار سالیسیلیک اسید روند کم شدن محتوای فنل کل را به تأخیر انداخت. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که تیمار پس از برداشت سالیسیلیک اسید با کاهش قهوهای شدن و حفظ ویژگیهای کیفی منجر به افزایش عمر پس از برداشت سیب ‘گلاب کهنز’ گردید.